iPon Hírek

Történelemhű játék készül Csehszlovákia náci megszállásáról

Dátum | 2017. 03. 30.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Az Attentat 1942 történelmileg pontos kalandjáték lesz, mely Csehszlovákia náci megszállása alatt játszódik 1942-ben, a túlélők szemszögéből elmesélve. A projekt Steam Greenlight-oldala szerint személyes emlékek, interaktív képregények és eredeti fotók alapján készült, az alkotásban tanúkkal beszélünk majd, átéljük az ő emlékeiket és feltárjuk családunk történetét.
A sztori elején kiderül, hogy nagyapánkat letartóztatták a második világháborúban, röviddel a náci helytartó, Reinhard Heydrich 1942-es meggyilkolása után. A családi múlt olyan részlete ez, melyről korábban semmit nem tudtunk. Vajon a nagypapa részese volt a merényletnek? Miért nem beszélt a dologról a családnak? Miért tartotta titokban ennyi éven át? Ahogy Vít Šisler vezető dizájner fogalmazott, szomorúsággal teli, felzaklató beszámolókat hallunk majd, olyan emberekkel beszélünk, akiknek döntései rengeteg ember életét veszélyeztették, illetve visszatekintések formájában át is éljük a valóban megtörtént eseményeket. Az Attentat 1942-ben párbeszédalapú kalandelemek lesznek a minijátékok és interaktív képregények mellett, mindezt profi történészek kutatásai alapján megírt, filmes interjúk és archív háborús felvételek fogják össze. A játék valójában a Československo 38-89: Atentát című projekt továbbfejlesztett változata, melyet a cseh tudományos akadémia és a Károly Egyetem készített. A kutatók több díjat is elhoztak a 2015-ben megjelent alkotással.
Az Attentat 1942 nem volt könnyű feladat a fejlesztők számára, mint ahogy a téma is nagyon súlyos; a történelmi hűség miatt be kell mutatniuk azt is, hogy a merénylet milyen brutális megtorlásokhoz vezetett: rengeteg civilt mészároltak le és egész falvakat semmisítettek meg a németek. A játék megjelenését 2017 harmadik negyedévére tervezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Amenophis
2017.03.30. 14:39
Filmben már volt téma, így elég sok "családi" vonatkozás ötlete akár innen is származhat.

http://www.imdb.com/title/tt4190530/?ref_=nm_flmg_act_7
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Terror
2017.03.30. 15:26
A történelemhűség kedvéért az is benne van, hogyan vezették le a csehek a feszültséget német és magyar civileken? Gondolom az már valahogy kifelejtődött...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. magerg Terro...
2017.03.30. 16:07
Akkor lehetne folytatni 1968-ig. Hagyjuk már!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!