iPon Hírek

Törvényt sért az Internet Explorer

Dátum | 2009. 01. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Mégpedig azzal, hogy azt az MS továbbra is a Windowshoz csomagolja - jelentette ki az Európai Bizottság -, mivel így más böngészők eleve hatalmas versenyhátrányba kerülnek a Microsoftéval szemben.

Nem segít ezen a tényálláson az sem, hogy a 2002-es amerikai trösztellenes megállapodás keretében az MS beleegyezett abba, hogy felkínálja a felhasználóknak azt a lehetőséget, hogy egy kattintással kikapcsolják az IE alapértelmezett böngészői státuszát.

Ez azonban csak látszatmegoldás, amit jól mutat a friss európai határozat is - ami maga az Opera egy évvel ezelőtt bejegyzett panaszának nyomán született meg. Az Opera ugyanis módfelett sérelmezte, hogy az MS továbbra is visszaél a domináns helyzetével az IE-t illetően, valamint fittyet hány a webes szabványokra is.

Az MS-nek így most két hónapja van arra, hogy reagáljon, és meghallgatást kérvényezzen; egyelőre csak annyit mondtak, hogy tanulmányozzák a kifogásokat és természetesen mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megfeleljenek az európai törvényeknek.

Az MS egyébként 1996 óta mellékeli az IE-t a Windowshoz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. Svindler
2009.01.17. 19:00
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. VictoryA
2009.01.17. 21:00
Soha nem használtam az IE-t nem is fogom mert nagyon lassú a Firefox és az Opera is letisztultabb mondjuk sokan nem tesznek fel mást mert azt sem tudják hogy van más böngésző szóval ha kiszedik az IE-t akkor azok el lesznek veszve csak ennyi PEACE
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. VictoryA
2009.01.17. 21:10
természetesen suliban használtunk 7-est és miután meguntuk a szenvedést javasoltuk a tanárnak hogy rakjon Firefoxot és azóta nem verjük szét a billenytűzettel a képernyőt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. bajszi
2009.01.17. 22:07
(Vendég_Vendég_Opera_* @ 2009 Jan 17, 20:27) Egyszerü a helyzet, akit zavar hogy a windowshoz hozzá tartozik az explorer, az azonnal törölje a windowst és tegyen fel linuxot (csendben), és minden meg van oldva. F?leg aki tört windowst használ csendbe tegye ezt.

Divat hogy szidni kell........ha más böngész? akkor is azt használják mert az a men?, és teljesen igazad van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. pluto
2009.01.17. 23:28
Telepítésnél ki lehet pipálni hogy kell-e vagy sem. Ezt úgyhogy nem értem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Joachim21
2009.01.17. 23:45
Ezt a hülyeséget! A saját oprendszeremhez miért nem azt adok, amit akarok! Gyártson oprendszert az opera is, és tegye ott alapértelmezett böngészővé az operát, aztán ennyi, akkor lehetne rinyálni, ha az opera oprendszerében is az explorert kellene alapértelmezett böngészőként árulni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Joachim21
2009.01.18. 00:09
Itt nem erről van szó, hanem arról, hogy ha gyártassz egy kocsit, és történetesen audió cuccokat is gyárt az egyik leányvállaltod, és te csak azzal hozod forgalomba, akkor beperelnek, és választhatóvá kell tenned a riválisaid termékét is?

Mindezt persze úgy komunikálják, a kedves politikusok, hogy a köz érdekében lépnek közbe, miközben akkora csúszópénzeket tesznek zsebre az egyenlőség, és a demokrácia undorítóan elcsépelt frázisai mögé bújva, hogy az felháborító!

Ha akkora fasza gyerek vagyok, hogy létre tudok hozni egy trösztöt, vagy egy akkora vállalatot, ami képes visszaélni az erőfölényével, akkor azt szétrombolják, eladatják velem, csak mert mások nem ilyen tökösek? Nincs jogom a többségből egy bizonyos szintnél jobban kiemelkedni?

Ez az egész arról szól, hogy aki itt döntést hoz, az hogy zsebeljen be minél több lobbipénzt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. HUNrobar
2009.01.18. 12:29
Mellesleg ha a microsoft nem adna böngészőt az oprendszeréhez, akkor hogy tudnánk másikat letölteni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. adam0205
2009.01.19. 14:54
Ekkora hülyeséget! Milyen oprendszer lenne már azamihez még a webböngésző sem lenne alapértelmezett! A másik meg hogy webböngésző nélkül hogyan töltsek le frissen telepített windows-ra másikat például Firefoxot? Idióták! akkor ezzel az erővel Win mellé CD-n kellene mellékelni az összes webböngészőt hogy ne legyen hátrány.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. djtboy
2009.01.19. 17:30
Az MS től nem kérünk mást csak 1 OP rendszert ( ablak kezelőt ) tehát tegye lehetővé hogy a felhasználó válasszon a telepitéskor mi kerüljön a merevlemezére . Hogy ne legyen autómatikusan telepitve Windows IE , MSN, Windows Outlok , Windows Media Player , WindowsDefender nem kell mást használok. Akor minek van a vinyomon ?
VÁLASZTHATÓSÁG és NELEGYEN RÁ KÉNYSZERITVE !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. RiziRubens...
2009.01.19. 19:55
Az tény, hogy sok felesleges program van a Windowshoz mellékelve, de ha nincs semmilyen böngészőm, akkor hogy töltsek le más, fontos dolgokat, ami a tovább működéshez szükséges.
Az Európai Bizottság is csak arra jó, hogy az eu-s adózók pénzét szórja, és ilyen foglalkozzon. Mintha nem lenne nekik tök mindegy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kaci84
2009.01.20. 11:28
Tisztelt Hozzászólok!

Szerintem irtó nagy hülyeség! A Microsoft gyártja mindkettőt miért ne adhatná együtt! Az a minimum, hogy webböngésző legyen az OP rendszerben! A másik meg van aki (idősek, hozzá nem értők) kik még éppen felrakják a Windowst, de nincs kedvük vagy nem tudják összekeresni neten a dolgokat! Ez olyan mintha az autógyártók nem raknának kereket az autóra, mert akkor a felni gyártók háttérbe szorulnak!
Sokan írják itt a ráerőltetés dolgot! Az is nagy butaság. Van egy cég ami gyárt egy terméket amit árul és annak a terméknek vannak sajátosságai előnyei hibái,de egy adott dolog és kész. Vagy elfogadjuk vagy nem. Vagy megvesszük vagy nem!
És aki írta, hogy nem lehet letörölni az IE az se ért semmihez csak irkál, mert többféle módon i lehet. 1. Telepítéskor is meglehet adni, hogy ne telepítse. 2. Vezérlőpult, Programok telepítése és törlése, Windows összetevők hozzáadása vagy eltávolítása, IE pipa kivenni. 3. Program Filesból törölni 4. Ha a Firefox indításánál megadjuk, hogy az legyen az alapértelmezett böngésző akkor sincs útban, de ha kel azért ott van!
Szóval ennyit erről. Nem vagyok a Microsoft pártján, sőt a multikat kimondottan utálom (de inkább a bankokat meg a biztosítókat), de azért ilyen badarságot. A másik cég nem tud piaci részesedéshez jutni és akkor elkezd szemétkedni. Akkor inkább jól adóztasság meg mindet a pénzt meg fordítsák az éhező meg a beteg gyerekekre! Vannak ettől fontosabb dolgok meg szörnyűbb törvénytelenségek meg igazságtalanságok.

Na üdv mindenkinek:
Kaci
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Sysimbrium
2009.01.20. 17:59
Üdv Mindenkinek!

"És aki írta, hogy nem lehet letörölni az IE az se ért semmihez csak irkál, mert többféle módon i lehet."

Meg, aki ilyeneket ír, az se ért hozzá, csak szeretne. Mert ténylegesen letörölni azt nem lehet, csak látszólagosan lehet eltüntetni. (A leírt módokon se törölhető, a 3. pontba írt megoldást, meg nem ajánlom senkinek sem.)

Egyébként úgy emlékszem ugyanez volt a probléma anno a Windows Media Player-el is, amit ugyanígy kifogásoltak azt hiszem a Winamp készítői.

Én úgy gondolom, ha egy cég gyárt egy terméket (jelen esetben egy OP-rendszert), ne tömködje tele más típusú saját termékeivel (böngésző, médialejátszó, stb.), mert az tényleg nem fair.

A következő kérdés már csak az, hogy az alapterméken kívül kapott vackokat nekem, mint vevőnek ki kell-e fizetnem? Mert, ha nem, akkor ez egy igazán unfair dolog más gyártók termékeivel szemben. Ha meg igen, akkor meg mi van, ha nekem nem kellenek azok a plusz dolgok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kaci84
2009.01.20. 20:11
Tisztelt Sysimbrium!

Nahát Édesapám először is, hogy én mit értek a dolgokhoz vagy nem azt Te nem tudhatod, úgyhogy ne irkálj ilyeneket! A másik azt meg, hogy Te mennyire vagy tudatlan és gyakorlatlan azt gyorsan elárulja, hogy nem írtad meg a kedves olvasóknak, hogy akkor, hogy lehet csak annyit írtál, hogy amit írtam az nem jó! Amiket én írtam a gyakorlatban alkalmazható és ha még csak látszólag lehet is eltüntetni az IE szerintem a legtöbb felhasználó azzal is tökéletesen megelégedne, mert a hangsúly azon van, hogy aki más böngészőt kedvel az zavartalanul tudja használni és ne állandóan az IE nyíljon meg. Az, hogy az a pár megás program valahol rajta van a gépen nem sok vizet zavar, de ha kell újra elő lehet hívni ami azért hasznos dolog! Ha meg Te gyártanál OP rendszert akkor azt hiszem Te is az általad kreált dolgokat raknád bele! Böngésző meg film lejátszó eléggé alap szerintem egy OP rendszerbe Szóval jó lenne ha tudnál kulturáltan hozzászólni, mert én az előbbi írásomban nem neveztem meg senkit konkrétan!
Miért ha kocsit veszel abból is kidobálod a CD játszót meg a pótkereket azt variálsz, hogy minek rakják bele, mert az neked nem kell? Nem lehetsz ilyen tápos! A felhasználók meg nagyon örülnének ám neki ha külön kellene megvenni az IE plusz pénzért meg külön a lejátszót. Attól, hogy nem volnának benne egyéb programok attól nem lenne jelentősen olcsóbb viszont aki külön utána egyenként programokat vásárol az viszont úgy sokkal drágább volna. Aki meg a Windowst és más programokat beszerez magának a netről vagy havertól ingyen annak meg tök mindegy, hogy ettől drágább-e vagy sem az OP rendszer!
Ekkora butaságot! A telefonokban is van böngésző alapból akkor az is gáz! Meg filmlejátszó is! Érdekes nekem nem jött be a gyári böngésző a telóban felraktam az Opera Minit és a kettő szépen békében megfér egymás mellett!
Na ennyi, várom a fikázó válaszod, csak ne kímélj hagy legyünk okosabbak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sysimbrium
2009.01.20. 22:18
Tisztelt kaci84!

Nem fikáztam senkit se, és nem is fogok. Én sem neveztem meg senkit konkrétan... de ha magadra ismertél benne, akkor ez van.

Mint azt lentebb: Vendég_eXploRe4ctor_* - 2009.01.19 09:44 is írta az eltávolítása az IE-nek egy csöppet bonyolult vagyis "Google a te barátod!". (Registry-ben való törléssel és miegyébbel jár - ami valljuk be egy Windows reinsallhoz is vezethet, ha avatatlan kéz nyúlkál bele.) Ám ha annyira okos valaki, hogy megoldásokat közöl le, legalább vegye a fáradságot és előbb próbálja ki azokat, így talán nem ír le olyanokat, amivel esetleg nagyobb kárt okoz, mint amennyit segít.

Ha én OP rendszert gyártanék, nem raknék bele olyan egyéb plusz programokat, amiket tudom, hogy lehet úgysem fog senki használni... Minek? Felesleges. Inkább, ha tudom, hogy jók a termékeim, külön adom plusz pénzért. Én nem lennék olyan aljas, hogy a tudtommal belecsomagolom, mondván azt is én csináltam - miért ne rakjam bele.

Szóval, ha veszek egy autót megnézem, hogy CD lejátszó meg lyukas pótkerék ne legyen benne. (vagy lealkudnám az árát)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!