iPon Hírek

Toshiba: 24 nm-es SmartNAND, ECC támogatással

Dátum | 2011. 04. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Toshiba szakemberei már az utolsó simításokat végzik a vállalat legfrissebb SmartNAND típusú memóriachipjein, amelyek 24 nm-es csíkszélességgel készülnek. Az újdonságok tulajdonképpen nem mások, mint olyan eMLC (beágyazott többszintű cella) típusú NAND Flash memóriachipek, amelyek beépített vezérlőjüknek köszönhetően ECC (Error Correction Code) támogatással is rendelkeznek.


A fejlett, hibajavító funkcióval is ellátott SmartNAND memóriachipek 4 GB-os, 8 GB-os, 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban kerülnek majd forgalomba. A Toshiba friss megoldásai többféle szórakoztatóelektronikai termékben is helyet kapnak, így alkalmazzák majd őket digitális televíziókban, médialejátszókban, set-top-box készülékekben, illetve még tábla PC-kben is. Az újdonságok főként olyan területeken rúgnak majd labdába, ahol az adattároló esetében viszonylag nagy teljesítményre és megbízható működésre van szükség.


A friss SmartNAND család tagjai 48 tűs TSOP és LGA 52-es tokozással ellátott változatokban egyaránt elérhetőek lesznek. A gyártó tervei szerint a friss NAND Flash memóriachipek első mintapéldányainak gyártása április közepétől kezdve indulhat meg. Egyes SmartNAND memóriachipek sorozatgyártása még ebben a negyedévben megindul, ahogy az a fenti táblázatban is látható.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!