iPon Hírek

Toshiba: Bemutatkozott az AT300SE

Dátum | 2012. 11. 19.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Toshiba ismét egy elegáns formavilágú táblagéppel lepte meg a leendőbeli vásárlókat. Az újdonság egészen kedvező paraméterekkel rendelkezik, viszont most, hogy Google Nexus 10 is piacra került, mindenki egy kicsit keserű szájízzel fogadta, de erre a Toshiba is számíthatott.


Az AT300SE a májusban leleplezett AT300 utódja lesz. A készülék előlapját egy 10,1 hüvelykes képátlójú, 1280 x 800 képpontos felbontású érintőkijelző foglalja el javarészt. Ezen felül csak egy apró kamera zavarja meg a letisztult dizájnt, mely 1,2 megapixeles fotók, és HD videók közvetítésére képes. Ha fotózni szeretnénk, akkor a hátlapon megbújó 3 megapixeles egységet kell aktiválnunk, bár valószínűleg ez sem nyújt majd szemkápráztató végeredményt, ráadásul a LED villanót is nélkülözi, ami szintén komoly hátrányt jelent.


A sebességfelelős ezúttal az Nvidia Tegra 3 lapkája lesz. Ebben négy plusz egy processzormag kapott helyet, a GeForce ULP grafikus processzor mellett. A chip órajelét egyelőre homály fedi, és tekintve a Tegra széles felhozatalát, gyakorlatilag 1,2 és 1,7 GHz között szinte akármilyen frekvencián üzemelhet. A rendszermemória mérete 1 GB, míg a háttér 8, 16 vagy 32 gigányi is lehet, és microSD-vel bővíthető.


Az akkumulátor két cellát rejt és 25,0 Wh kapacitású. A Toshiba közleménye szerint 10 órányi aktív használatot is lehetővé tesz. A kapcsolati képességeit tekintve átlagos az AT300SE. HSDPA hálózati modem ezúttal sincs, ahogy azt sajnos megszokhattuk az ilyen masinák többségénél, a Wi-Fi, a GPS vevő és a Bluetooth 3.0 modul viszont nem hiányozhat. A táblán a bekapcsolást követően az Andriod 4.1 (Jelly Bean) üdvözöl minket, erre tehát nem lehet panaszunk, bár már megjelent a 4.2 is, de az még csak a Nexusok számára érhető el.


A 625 grammot nyomó Toshiba újdonság elég vaskosra sikeredett, 10,5 milliméterrel emelkedik a sík fölé. Elsőként az Egyesült Királyságban lesz megvásárolható, de azt nem tudni, hogy mikor kerülhet erre sor, csak az biztos, hogy még az év vége előtt. Az ajánlott fogyasztói ára a gépnek 299 font körül alakul és lényegében ez az egyetlen hibája, hiszen a Nexus 10, mindössze 20 font felárért mérföldekkel jobb, mint az AT300 utódja, így igazán nehéz lesz érvényesülnie az SE-nek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. rabgabor
2012.11.19. 18:36
Az "elegáns formavilágú" az apple koppintás másik neve ma már?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nextman
2012.11.20. 10:41
Szerintem ez kevessbe hasonlit az apple-re, mint mas tablak. Tehat nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!