iPon Hírek

Toshiba: egységes WiFi-s memóriakártya-szabványt!

Dátum | 2010. 06. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Napjainkban a WiFi támogatással ellátott memóriakártyák piacán csak egy cég képviselteti magát innovatív termékeivel, aki nem más, mint az Eye-Fi. Korábban a SanDisk is kínált PDA-k és okostelefonok számára SD-kártyával egybeépített WiFi adaptert, de ez az egység már a gyártó hivatalos weboldaláról is eltűnt. A vállalatok egyébként olyan memóriakártyákat kínálnak, amelyek 802.11 b/(g) kapcsolaton keresztül képesek a rajtuk tárolt fényképeket vagy videókat egy WiFi hálózatban helyet foglaló noteszgép vagy asztali gép számára elküldeni. Az Adhoc támogatásnak köszönhetően egy egyszerű WiFi adapterrel ellátott készülékeknek is továbbíthatja a képeket vagy a videókat a rendszer.


Az Eye-Fi időről-időre új funkciókkal felvértezett memóriakártyákkal jelentkezik, így a termékcsalád összességében egyre vonzóbbá válik. Úgy tűnik, hogy a Toshibának is tetszik az ötlet, már ami a WiFi támogatással ellátott memóriakártyákat illeti, ugyanis a gyártó az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy egységes szabványt szeretne kialakítani a WiFi támogatással ellátott memóriakártyák számára, így a piac új résztvevőkkel bővülhetne és megindulhatna a verseny. A vállalat SPFfMCEWLAN (Standard Promotion Forum for Memory Cards Embedding Wireless LAN) néven indítja el a szabványosítással foglalkozó szerveződést, amelynek a szingapúri flash memóriakészítő vállalat, a Trek 2000 is tagja lesz. A Toshiba elsődleges célja, hogy szabványosított 8 GB-os SDHC memóriakártyát készítsen, amely 802.11b/g támogatással rendelkezik és képes JPG, valamint RAW fájlokat WiFi adapterrel ellátott készülékek (Adhoc), illetve WiFi hálózaton található konfigurációk számára továbbítani.

A Toshiba reményei szerint a nagy flash memória- és digitális fényképezőgép gyártó vállalatok a nem is oly távoli jövőben csatlakoznak majd a kezdeményezéshez és így sikerül egy egységes szabványt létrehozni, amelynek köszönhetően szélesebb körben is elterjedhetnek az immáron szabványosított, WiFi-képes memóriakártyák.

Vajon a WiFi támogatással ellátott SIM kártyák előtt is hasonló jövő áll?

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. prohlep
2010.06.23. 12:08
"Korábban a SanDisk is kínált PDA-k és okostelefonok számára SD-kártyával egybeépített WiFi adaptert, de ez az egység már a gyártó hivatalos weboldaláról is eltűnt."

Teljesseggel megertem szegenyeket, minek egessek magukat ilyennel.

Most meg miert jo, ha ezentul nem a PDA vagy okostelefon, hanem a fenykepezogep akksijat szivatjak le a memoria kartyaba epitett WiFi-vel.

Az is meger egy kis miset, hogy mikepp oldjak meg a WiFi biztonsagat.

Szerintem maga a koncepcio rossz.

WiFi nem az adathordozoba valo, hanem a keszulekbe, amely amugyis egy celorientalt, de vegulis egy szamitogep.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pjszilard
2010.06.24. 01:10
Tehat, ha egy ceg elkezd pl:holografikus tarolokat piacra dobni, akkor bejelentem, hogy szabvanyositom es enis gyarthatom oket?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 620hun
2010.06.24. 23:19
SPFfMCEWLAN, csodálatos egy név
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!