iPon Hírek

Toshiba Encore - az eddigi legjobb recept

Dátum | 2013. 09. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Windows rendszerek a táblagépek piacán továbbra sem tudnak igazán érvényt szerezni maguknak, de ezen eddig nem is volt mit csodálni. Az androidos készülékekhez képest ugyanis jelentős felárat kellett ezekért fizetni, és a legtöbb konstrukció sem volt túlzottan megnyerő.

A Toshiba most egy olyan ösvényen kíván eljutni a siker kapujába, amit már félig-meddig kitaposott előtte az Acer az Iconia W3-mal. A mostani alanyunk nagyjából olyan áron fogja magát kelletni, mint amennyit a W3-ért kértek, de ezúttal mégis minden más. Az Encore kijelzője is 8 hüvelykes átlójú, valamint a felbontása is hasonlóan 1280 x 800 képpontot számlál, ám ezúttal a mezei TN+Film TFT panel helyét egy HFFS technológiát használó megoldás vette át. Ennek köszönhetően a képminőségre valószínűleg nem lehet majd panasza a jövendőbeli vásárlóknak. A masina nem csak a képek megjelenítésében fog jeleskedni, hanem azok alkotásában is. Előre egy 2 megapixeles kamerát tettek, a hátlapon pedig egy 8 MPixeles egység került bevetésre - sajnos a vakut minden formán nélkülöznünk kell. Ameddig a fényviszonyok kedvezőek, addig mind a videócsevegések, mind pedig a fényképezések alkalmával kifogástalan eredményre számíthatunk.

Operációs rendszer tekintetében már a Windows 8 frissített variánsával, a Windows 8.1-gyel lesz dolgunk. Vagyis megkapjuk a teljes értékű x86-os rendszert. Ennek a mozgatásáról már az Intel új generációs Atomja fog gondoskodni. A Bay Trail platform tagjaként feltűnő SoC minden bizonnyal a Z3770 jelzéssel lesz megbélyegezve, de erről egyelőre nincsenek pontos információink. Ami biztos, hogy négy darab Silvermont processzormaggal állunk majd szemben, melyek kb. 1,5 GHz-es órajelen fognak dolgozni, ha teljes terhelés alatt vannak. Egyéb esetben, kevesebb szál használata mellett még fentebb is kúszhat az üzemi frekvencia a TurboBoost alkalmazásának köszönhetően. A grafikus processzor saját fejlesztés már, a hetedik generációs Intel HD Graphics átdolgozott mása kerül itt bevetésre. A lapka teljesítményével kapcsolatban még nem sok információnk van, de egy néhány napja felbukkant CineBench R11.5 pontszám alapján arra következtethetünk, hogy az előző generációs Atomnál háromszor gyorsabb az új. A SoC munkáját 2 GB rendszermemória fogja segíteni a mindennapokban, tárhely tekintetében pedig két különböző verzióból választhatunk: hazavihető lesz 32 és 64 GB-tal is. Az utólagos bővítés lehetősége adott, microSD kártya segítségével.

A közepes méretű tablet kapcsolati képességei között is van minden, amit elvárhatunk egy ilyen készüléknél. A 802.11 b/g/n Wi-Fi, a Bluetooth 3.0 modul és a GPS vevő is jól jöhet. Hiányozhatna ugyanakkor a mobil hálózati modem, de ezt az ára bőven ellensúlyozni fogja, így nem is feltétlenül jelent ez gondot. A szabványos 3,5 mm-es jack és micro-USB mellett egy micro-HDMI is került a keretre, így a gépen tárolt tartalmakat szinte bármilyen HDTV-n vagy akár vetítőn megtekinthetjük, nagyban is. A szerkezetnek egyedül a fizikai méretei, melyek nem éppen tetszetősek: 10,7 milliméter vastag és 479 gramm a súlya. Sajnos az akkumulátor mibenlétére és a várható üzemidőre nem derült fény ezidáig – ha már vaskos, talán az az izmos telep számlájára írható. A Toshiba Encore elérhető lesz Európában, így remélhetőleg hazánkba is el fog látogatni. Az érkezésére valamikor novemberben kell számítani. Az ára, mint azt már említettük, nagyon kedvező, mindössze 330 dollárt fognak érte elkérni, de a vetélytársak sem alszanak, így lehet, hogy a jövőben rengeteg kedvező árú Windows tabletre számíthatunk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. latger1987
2013.09.09. 14:16
Csak jonnenek mar... Az androidos 4 magos 2giga ramos tabletem neha legszivesebben a foldhoz vagnam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. asdsa
2013.09.09. 15:47
Majd letöltöm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zephyrus
2013.09.09. 19:00
ez nagyon szexi minden szempontból :3
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. scsabee
2013.09.10. 08:35
lenne inkább dual bootos androidoddal, biztos vinnék a népek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!