iPon Hírek

Toshiba Excite trió a porondon

Dátum | 2012. 04. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Toshiba komoly erőfeszítéseket tesz a táblagépek piacán. Ennek jeléül ezúttal három olyan készüléket mutattak be, melyek már biztosan kereskedelmi forgalomba is kerülnek.

Az Excite széria legfontosabb ismérve a nyers ereje lesz. Mind a három eszközben az Nvidia Tegra 3-as chipjét találjuk majd meg 1 GB rendszermemória társaságában. Arról nem szól egyelőre a specifikáció, hogy a négy Cortex-A9 mag milyen órajelekkel operál, viszont természetesen ezúttal sem hiányzik a SoC szerves részeként szolgáló energiatakarékos ötödik mag, és a GeForce ULP grafikus gyorsító sem.


A hármas tagjai az Excite 7.7, az Excite 10 és az Excite 13. Érdekesség, hogy a legolcsóbb nem a 7.7 lesz, mivel itt egy AMOLED kijelzőt találunk majd a fedélzeten. Ez júniusban kerülhet majd a boltok polcaira, és 500 dolláros árcédulára lehet számítani az esetében. Az Excite 10 nem azonos a CES-en leleplezett Excite 10 LE-vel, mely a legkarcsúbb ilyen eszköz jelenleg. Ebbe a modellbe és a 13-ba is, egy 2 és egy 5 megapixeles kamerát szereltek a mérnökök. A gyártó állítása szerint a 10.1 hüvelykes Excite több mint 12 órán át állja majd a sarat egy töltéssel, azonban az akkumulátor kapacitása nem ismert. A gép 16, 32 és 64 GB-os háttértárral is megvásárolható lesz, és ez lesz a trió legolcsóbb tagja a maga 450 dolláros árával. Az Excite 13 pedig új szintre emeli a táblagépek méretét a 13,3 colos és 1600 x 900 felbontású megjelenítőjével. A tablet alulról súrolja az egy kilót, vagyis meglehetősen súlyos lesz. A 32 GB-os alapmodell ára 630 dollár lesz,a piacra ez is valamikor júniusban kerülhet majd.

Az Excite termékcsalád egy meglehetősen erős vonalat képvisel majd, ezekkel a Toshibának minden esélye megvan arra, hogy komolyabb részesedésre tehessen szert. Fontos még kiemelni, hogy ezeken már az Android legújabb verziója, a 4.0 (ICS) teljesít majd szolgálatot. Érdemes lesz figyelemmel követni, főleg az Excite 13 sorsát.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Simba
2012.04.11. 18:53
El nem tudom képzelni, hogy 13"-ost vegyek. Már a 10" is nehéz. Mért nem mindjárt 24"?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. uristen
2012.04.11. 21:45
Meg az angyalok is...
Csak az mas gyarto, es nem tablagepes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Atocha
2012.04.12. 13:08
Simba. Van egy mondás: mindenki magából indul ki. Milyen igaz!

Lesznek olyanok, akik otthonra a laptopot kiváltva csak az !asztalon! tartóban fogják használni a 13"-os táblát. Nem kell tartani. Nem kell edzeni hozzá. Stb. stb.
Attól hogy valaki nem tudja elképzelni, hogy neki ez jó lenne, attól még másnak jó lehet! Szűklátókörűség rulz! Nem kell lenézni azt ami számodra nem jó vagy nem kell. Peace
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!