iPon Hírek

Toshiba Qosmio, a pingált erőmű

Dátum | 2008. 10. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Komoly fejlesztéseket hajtott végre a Qosmio X305-ösön a Toshiba - amely egyébként nagyon úgy néz ki, mint aminek egy gót-punk kozmetikus tervezte a festését -, felfrissítve gyakorlatilag a készülék valamennyi hardverét.


A 17 hüvelykes gép új, Q708-as variánsa 2,53GHz-es, négymagos Core 2 Extreme-mel dolgozik, GeForce 9700M-ről pedig rögtön két 9800M GTS-re lépett elő grafikai téren, ami így minden eddiginél jobb - már lényegében csúcs asztali gép-szintű - 3D-s lehetőségeket biztosít (de persze itt is lehet váltani integrált grafikára (9400M), ha hálózati áramforrás épp nem elérhető, és kímélni szeretnénk az aksit).

Háttértár-téren a cég egyben kísérletet tett a HDD/SSD hibrid-megoldás megvalósítására: a gépet ugyanis ellátták egyrészt egy elsődleges, 128GB-os SSD-vel, ami így egyben az operációs rendszer (Vista Ultimate 64 és 32-bit) működését és betöltődését is meggyorsítja, míg a kevésbé sebességigényes tartalmak (pl. játékok) tárolására és futtatására egy 320GB-os merevlemezt építettek be.

A gép "mindössze" $4.200-at kóstál, memória terén pedig 4GB-al rendelkezik - és, amint az előbb említve lett, ténylegesen két operációs rendszerrel: a 64-bitest azokra az alkalmakra, amikor mind a 4GB RAM-ra szükség van, míg a 32-bitest arra az esetre, ha épp a kicsit fokozottabb sebesség, vagy a régebbi alkalmazásokkal és hardverekkel való, kicsit fokozottabb kompatibilitás a fontos.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. HUNrobar
2008.10.22. 19:25
vissza a cikkhez

Pff, hát nem semmi...
off: (Azért ha egy gót-punk kozmetikus tervezte volna, tuti nem lenne benne lila/rószaszín
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!