iPon Hírek

Toshiba Qosmio X870: ütős noteszgép nagy kijelzővel

Dátum | 2012. 03. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az elmúlt néhány nap folyamán már érkezett egy-két pletyka azzal kapcsolatban, hogy a Toshiba kínálatában az elkövetkező hetek/hónapok folyamán nagyjából milyen noteszgépek jelennek meg. Akkoriban a források arról számoltak be, hogy a Qosmio X870-es modell, amely Ivy Bridge processzorral és Kepler alapú Nvidia GeForce mobil videokártyával érkezik, igen ütős modell lesz.


Nos, az utolsó két sor kiegészítésre szorul, ugyanis az X870-es noteszgép valóban Ivy Bridge processzorral érkezik és valóban ütőképes lesz, de nem Kepler alapú videokártyával próbálja majd meghódítani a vásárlókat, hanem egy, a jó öreg Fermi architektúra köré épülő mobil videokártyával. Az új notebook egy Core i7-3610QM típusú Ivy Bridge processzorral érkezik, amely valószínűleg méltán lesz az egyik legnépszerűbb Core i7-es mobil központi egység a noteszgép gyártók táborában. Az új mobil processzor 4 darab CPU maggal rendelkezik, de jár hozzá HyperThreading támogatás is, így egyszerre nyolc szálon képes dolgozni. A Core i7 Extreme Edition mobil processzorokkal ellentétben ez a modell csak 6 MB-nyi harmadszintű megosztott gyorsítótárral gazdálkodhat majd. A processzormagok 2,3 GHz-es alap órajelen üzemelnek, de a Turbo Boost támogatásnak köszönhetően terheléstől függően akár 3,3 GHz-re is megemelheti a rendszer a CPU magórajelét.


A videokártya szerepét egy Nvidia GeForce GT 670M típusú megoldás tölti be, amely 40 nm-es csíkszélességgel készülő, Fermi alapú GF113-es grafikus processzor köré épül. A GPU 336 CUDA magot vonultat fel és 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához.


Az új noteszgép egy igazi DTR – DeskTop Replacement – megoldás lesz a maga 17,3 hüvelykes képátlójú, Full HD natív felbontást kínáló, LED-es felbontással rendelkező LCD kijelzőjével, 16 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriájával, valamint SSD-HDD alapú adattárával. A hírek szerint az operációs rendszer és a programok az SSD meghajtón kapnak majd helyet, míg általános adattárolási célra egy 2 TB-os merevlemezt lehet befogni.


A Qosmio X870 várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban sajnos nem állnak rendelkezésre információk, de az szinte biztos, hogy a mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlnunk, ha ilyen noteszgépet szeretnénk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. mikemyers
2012.03.23. 14:24
Érdekes, hogy gyakran a Toshiba jön ki legelőször az új proci/vga-kkal.
Amúgy az ára egyaltalán nem vészes USA-ban, csak mire hozzán elér valamiért 2x szorzónál tartunk.
Nekem is volt előző generációs qosmio, teljesen korrekt dekstop replacement-ek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kirrr
2012.03.23. 18:30
azért kerül nálunk jóval többe mert 1USD=1EUR + mindeféle vám meg adó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. comega
2012.04.09. 20:24
Az utolsó képen a hardverlistában GTX 670M van. Így azért mindjárt más. A sima GT 670M azért elég vérszegény lett volna az előd GTX 560M-jéhez képest is...
Meg különben is: a képen egy sample gép van, amit az összeszerelés időpontjában még nem tudtak Keplerrel ellátni (ami, ha jól tudom, GTX 680M-től indul).
Szóval a valódi megjelenéskor lehet majd biztos infókat tudni a gépről.
Én az elődjét nézegetem most (X770), de úgy vagyok vele, hogy csak kibírom már azt a kb. 20-30 napot, mire hivatalosan is megjelenik az utód. Ha az ára nem vág nagyon mellbe, meg amúgy is jól eltalált cucc lesz, akkor már inkább arra gyúrok.
Vagy... mégis az új modell megjelenése miatt talán olcsóbbá váló X770 marad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!