iPon Hírek

Toshiba Satellite notesz 12,5 hüvelykes 4K-s kijelzővel

Dátum | 2015. 09. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Toshiba bemutatta Satellite sorozatának legújabb ékkövét, a Radius 12 névre keresztelt modellt, amely kategóriájában igazi úttörőnek kiáltható ki, hisz eddig még nem készül olyan 12,5 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott konvertibilis noteszgép, amely 4K-s felbontást alkalmazna. A Radius 12 kijelzője persze nem csak a képátlójához mérten hatalmas, 3840 x 2160 pixeles natív felbontása miatt érdekes, hanem azért is, mert a panel IPS alapokon nyugszik, az Adobe RGB színterét pedig 100%-ban képes lefedni, így színhelyes képi megjelenítést igénylő területeken is hatékonyan helytállhat.
Az ütős kis kijelző színhelyességét a neves Technicolor tanúsítványa igazolja, a panel védelméről pedig Gorilla Glass NBT réteg gondoskodik, ami nem csak a kisebb ütések, hanem a karcok ellen is hathatós védelmet nyújt. Az új konvertibilis noteszgép kijelzője speciális zsanérokra kapcsolódik, amelyek összesen ötféle üzemmódot kínálnak a rendszer számára – a kijelző igény esetén akár 360 fokban hátrahajtható, így a notebook táblaként is használható. A kellő teljesítményről az új, frissen bejelentett mobil Skylake processzorok egyike gondoskodhat, de talán ennél is érdekesebb, hogy a Toshiba Satellite Radius az elsők között támogatja a Windows Hello szolgáltatást, ami arcfelismerésen alapuló felhasználó-azonosításra képes. Utóbbi funkció lelkét egy beépített infravörös kamera képezi.
Az elegáns, szálcsiszolt alumíniumházzal érkező Toshiba Satellite Radius 12 háttérvilágítással rendelkező billentyűzetet kapott, plusz még USB Type-C porttal is rendelkezik. A termék kellően könnyű és kecses, így könnyedén hordozható: vastagsága mindössze 15 milliméter, tömege pedig nem több 1,3 kilogrammnál. A Toshiba Satellite Radius 12 várhatóan az év negyedik negyedévében kerül az üzletek polcaira, az azonban még nem derült ki, hogy milyen listaárat kap.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Captainame...
2015.09.03. 21:00
Anyám... Nem akarom tudni mennyibe kerül és azt sem tudom pontosan, mire jó. Esetleg fotósoknak, akik sokat utaznak és sokat használnak PS-t, bár erre meg kicsi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ChoSimba
2015.09.03. 21:38
Zsanérokra mennyi gari van ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!