iPon Hírek

Totyogós horror - Hátrább a cumisüveggel!

Dátum | 2013. 04. 20.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Among the Sleep egy nagyon érdekes új first-person horror játék, melyben egy kétéves gyerek rugdalózójába kell bebújnunk. A projekt a Kickstarteren várja, hogy megvalósulhasson, mindössze 200,000 dollárból. A fejlesztők 1 nap alatt összeszedték a negyedét, az indítás bíztató.
A hír írásának pillanatában 59 ezer dollárnál járunk, a határidő május 18. Az Among the Sleep a Krillbite, vagyis egy fiatalokból álló norvég stúdió keze alatt fejlődik, akiknek a projekt eredetileg szakdolgozatnak indult, de úgy gondolták, hogy megvan benne a potenciál, hogy tovább vigyék. A játékban kétéves totyogós lévén nem tudunk futni, ugrani vagy harcolni, de kihúzott fiókokból kiváló lépcsőt tudunk összehozni magunknak. "Egy magával ragadó történetet szeretnénk elmesélni egy érdekes alapsztorin és egy metaforán keresztül, feltárva azt, hogy mi vált ki ilyen félelmet és zavarodottságot egy gyerekben. Szeretnénk az álmok szürrealitását és a gyermekek képzelőerejét is bevonni a játék aktív részeként." Az Among the Sleep tehát egy újabb indie gyöngyszem, amire érdemes odafigyelni. 20 dollár befizetéssel már meg is kapjátok a játékot, plusz 5-ért már a zene is jár hozzá, 30-ért pedig akár kettőt is eltehettek, ha ismertek még valakit, akit érdekelne a dolog. Siker esetén az idei év negyedik negyedévében jön ki a játék Windows PC-re, Mac-re és Linuxra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. kalle
2013.04.21. 17:42
Midössze 200 ezer dollar? Szerintem az rengeteg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. straylight
2013.04.21. 23:52
Ha csak 5-en dolgoznak rajta egy évig, az 40000 dolláros éves fizetésnek felel meg (nagyából 1M HUF/hó), ami játékfejlesztőként, persze a világ szerencsésebbik felén még csak kiemelkedőnek sem mondható. És akkor még nem számoltam eszközöket, a stúdió rezsijét és semmiféle adót. Szóval ez a pénz tényleg csak egy komolyabb hobbiprojekt finanszírozására elég, kell mellé főállás/egyéb jövedelem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2013.04.22. 07:29
Ráadásul lehet, hogy teljesen bukják az egészet. Nem mondom, hogy rossz, de marha nehéz lenne számomra egy baba személyébe élnem magam... Ráadásul milyen már? Bejár mindenféle erdőt is, visel térdvédőt, vagy hogy bírja? : )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. magerg
2013.04.22. 08:49
Shinjiii, egy kétéves már tud járni, csak futkározásban nem túl ügyes/gyors.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2013.04.22. 14:48
Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle, én nem remélek sokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!