iPon Hírek

Tovább csökkenhetnek a memóriaárak

Dátum | 2008. 02. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Ipari források szerint a NAND flash memóriák ára tovább csökkenhet, mivel az Apple még nem rendelt nagyobb mennyiséget, a Toshiba és az IM Flash pedig továbbra is gyarapítja a kínálatot. Ennek nyomán a 8Gb-es MLC NAND flash-ek ára már $3 alá zuhant, és várhatóan a 16Gb-eseknél is csak idő kérdése az $5 alá eső árszint.

Elmondásuk szerint további fontos tényezője a kialakult tendenciának az is, hogy a kereslet egyre inkább a nagyobb kapacitású NAND flash termékekre helyeződik át (lásd például a MacBook Air-t az Apple-től, vagy épp a Lenovo hasonlóan karcsú noteszgépét az SSD-háttértáraikkal) - így az alacsonyabb kapacitásúak egyre nagyobb nyomás alá kerülnek árazás szempontjából.

Sajnos azonban ennek folyománya az is, hogy míg a "kicsi flash-ek" árai így már tényleg "padlót fognak", addig a "nagyok" továbbra is elérhetetlenek a többség számára, mivel azoknak az árai változatlanul messze meghaladják a merevlemezekét, így továbbra sem túl valószínű, hogy egyhamar igazán elterjedhetnének, tették hozzá a források.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:08
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!