iPon Hírek

Tovább erősít az oktatásban a Minecraft

Dátum | 2016. 01. 20.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Microsoft a minap bejelentette, hogy megjelent a Minecraft: Education Edition, melyet kifejezetten az iskolákba, oktatási célokra készítettek el. Persze az egész jelenség azért nem újdonság, hiszen valójában számos iskola már évek óta használja sikeresen a Minecraftot különböző órákon és foglalkozásokon, amiben segítségükre volt a 2011 óta futó MinecraftEdu. A Microsoft sikeresen kebelezte be a MinecraftEdu programot és a köré kiépült ökoszisztémát, és szeretné az egészet még profibb keretek között folytatni a jövőben. A MinecraftEdu jelenleg több mint 40 ország különböző iskoláiban teljesít szolgálatot, ezt azonban a jövőben a Minecraft: Education Edition váltja fel. A Minecraft: Education Edition próbaverziója ingyenesen elérhetővé válik a nyár folyamán, a MinecraftEdu program jelenlegi ügyfelei pedig az Education Edition első évét megkapják ingyenesen. A fejlesztés irányát a jövőben a Microsoft továbbra is a közösséggel együtt szeretné meghatározni, így létrehozták az education.minecraft.net oldalt, ahol az oktatók megvitathatják egymással tapasztalataikat, és ötleteket oszthatnak meg. Ezen kívül az oldalon regisztráció nélkül is kipróbálható néhány kezdő anyag, amik olyan témákat érintenek, mint például a zeneszerzés, a logikai áramkörök, ókori történelmi helyszínek és a hozzájuk kapcsolódó építészek, költészet, vagy éppen a számítógépes grafika.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. SoulEater7...
2016.01.20. 17:35
Most megjelent előttem egy kép, miszerint a mérnöki szakon a hallgatók belépnek, beizzítják a Tekkit-et, és LAN-on tolják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Rimagras
2016.01.21. 11:56
És a gyerekek agyába beég, hogy számítástechnika = microsoft, és veszik majd a 2 évente megjelenő új win-t ha felnőnek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester Rimag...
2016.01.21. 13:30
A magyar iskolákban régóta ez megy. Ha rendes a tanár megemlíti hogy van Linux a windows mellett, és nem csak az office-t tanítja meg használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.21. 23:03
"s veszik majd a 2 évente megjelenő új win-t ha felnőnek"
Te valahol lemaradtál a wint 10 környékén, hogy már nem kell évente (vagy 2) venni a verziókat, ha egyszer megvetted?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Meteoreso
2016.01.22. 14:40
Majd amikor a magyar matekban megjelenik hogy
szoveges feladat
két ocelot anyuka szul évente 3 kis ocelotot 3 év mulva hány ocelot lesz ha a kalandozok megoltek 3 at osszesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!