iPon Hírek

Tovább esik az Internet Explorer népszerűsége

Dátum | 2009. 01. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Net Applications a tegnapi nap folyamán mutatta be, hogy pontosan milyen részesedéssel bírnak az egyes operációsrendszerek az internetezők között, ám most a webböngésző szoftverek piaci részesedéséről is lehull a lepel. December folyamán tovább esett az Internet Explorer piaci részesedésének értéke, a Firefox ezzel szemben egyre népszerűbb.


A tortadiagram adatai alapján jól látszik, hogy az Internet Explorer decemberben 68,15%-os részt tudhatott magáénak a webböngészők képzeletbeli tortájából, ám ez a teljesítmény 7,89%-kal alacsonyabb, mint a 2007 decemberi adat, azaz egy év alatt sokat csökkent az IE részesedése. A Mozilla Firefox-ot az internetezők közül jelenleg 21,34% használja, a böngésző tavaly ilyenkor még csak 16,80%-os piaci részesedéssel volt jelen a weben. Az Apple Safari a harmadik legnépszerűbb szoftver: az alkalmazás idén 2,34%-os növekedés hatására immáron 7,93%-ot hasít ki a webböngészők szegmenségből. A negyedik helyen a Google Chrome szerepel, amely 2008 szeptemberében indult hódító útjára és máris 1,04%-os piaci részesedésre tett szert.

A lista vége felé kullog a sokak által kedvelt norvég böngésző is, az Opera. Korábban 0,64%-os, míg tavaly decemberben már 0,71%-os részesedést tudhatott magáénak, tehát ha kis mértékben is, de népszerűbb lett a szoftver.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Svindler
2009.01.04. 13:17
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kisdeak
2009.01.04. 13:50
a grafikonban a firefox és az ie szineit szivesen kicserélném, ugy lenne reális!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. leviske
2009.01.04. 16:48
vérpistike: Nem biztos, hogy az IE8 elég lesz a böngésző részesedés visszahódításához. Windows alatt én is IE8-at használok, de én kétlem, hogy felveszi majd a versenyt a FF3.1-el. A FF új változata jó 3x/4x gyorsabb lesz, mint az IE8... Innentől a "köszönjük, leülhet" kategória az IE számára.

Én a MS helyében az IE-t besorakoztatnám a Live szolgáltatások közé (ahogy a Windows Messengerrel tették) és beszervezném a fejlesztésbe az Opera fejlesztőmérnökeit, esetleg fel is vásárolnám az egész gárdát az IE-t pedig szépen, lassan ki lehetne venni az alap Windows szolgáltatások közül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. pluto
2009.01.04. 20:26
Azon én is csodálkozom hogy az Opera ilyen kevés százalékon áll. Pedig az biztonság terén a tűzrókával van kb. egy szinten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Destroy666
2009.01.04. 20:56
Nekem az FF3 csomó weblapot nem jelenített meg rendessen, szétesett az oldal grafika, nem mentek a java-s menük, stb. Ráadásul 2x lasabb volt az IE7-nél, a 8-ról nem is beszélve. Alternatív böngészőnek pedig ott az Opera.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Vardar
2009.01.04. 22:00
"Nos, ha nem lenne valakinek világos, a Google olyan szerződést írat alá a Chrome felhasználóival, amelynek értelmében minden adatra, ami a böngésző segítségével jön-megy, teljes rendelkezési jogot kap a cég. Ide értve képeinket, videóinkat, chat-beszélgetéseinket, e-mail üzeneteinket. Ezeket a Google-nak joga van tárolni, figyelni, és külön engedély nélkül felhasználni, közzétenni, terjeszteni, akár módosított formában is. Gyakorlatilag aki a Chrome-t telepíti, ki lesz szolgáltatva egy elérhetetlen amerikai mammutcég kénye-kedvének. És ha holnap a Google DVD-n kezdi terjeszteni a saját szellemi termékedet, filmedet, vagy bármit, amibe munkát fektettél, esetleg nem is a nagyközönségnek szántad, befoghatod a pofádat, és elmehetsz a sóhivatalba panaszra, mert még jogdíjat sem fognak fizetni neked. Na jó, azért legalább egy kicsit megtarthatsz a szerzői jogból. Feltéve, hogy az adott tartalomra azt még a Chrome-mal való feltöltés előtt megszerezted, különben..."
Csak, hogy ne istenítsétek annyira...
forrás:rosszpcjuniorok.blog.hu
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2009.01.04. 22:16
Még lehet hogy visszasírjuk a Bill bácsis időket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alamos
2009.01.05. 10:55
Nah akkor a hajad rá kend, inkább lesd meg ezt és nevess:
http://www.smashingmagazine.com/2007/11/21...never-heard-of/

Nem mai hír - FIGYELEM ANGOL AZ ÍROTT NYELV SZÖVEGE!!!

A lényeg viszont benne van, és csak ennyire kerestem a kugliban: "web browsers"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!