iPon Hírek

Tovább izzítják a Tűzrókát

Dátum | 2008. 08. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Méghozzá a TraceMonkey-val - így hívják ugyanis a Firefox fejlesztőinek új projektjét, amely a tervek szerint a JavaScriptek sebességét fokozná még tovább - mivel a tapasztalat azt mutatja, hogy a JavaScript motorok fejlesztésével a legtöbb böngészőnél jelentős teljesítménynövekedést lehet elérni.

Mike Shaver - a fejlesztőgárda egy tagja - elmondása szerint a cél az, hogy "egészen új szintre emeljük a JavaScript-teljesítményt, ahol a verseny már nem az értelmezőprogramokról, hanem magáról a natív kódról szól". Különböző feladatok terén végzett összehasonlító eredmények a feladat jellegétől függően az alapul vett Firefox 3-hoz képest 80%-ostól egészen 22x-esig terjedő teljesítményjavulást értek el.

Rámutatott még továbbá Shaver arra is, hogy a fejlesztés még csak kezdeti fázisában tart, és bőven van még mit tovább polírozni minden egyes kategóriában "jobb kódnemzedékek, hatásosabb védelmek, adatszerkezeti fejlesztések, párhuzamos fordítás, specifikus processzor-jellemzők, új optimizálási menetek, több kódmintázat nyomon követése, és számos más" fejlesztés bevetésével.

Várhatóan tehát mindenki kedvenc Tűzrókája (különböző "segédállatkáival" együtt) a jövőben még jobban rászolgálhat majd nevére a 3.1-es verzióval, és azt követő továbbiakkal. Kérdés persze, hogy ebből az átlagfelhasználó számára mennyi lesz érzékelhető (elvégre a fent említett eredmények különböző specifikus feladatok végrehajtása kapcsán jelentkeztek), de az általános fejlődést legalább mindenképp biztosra vehetjük.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Multitask
2008.08.26. 21:49
Hát ezen a "segédállatkákon" jót nevettem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pluto
2008.08.26. 23:52
Nálam is tökéletesen működik,csak már megszoktam az Internet Explorer-t.
Lassan váltani fogok, mert sokkal biztonságosabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bszoke88
2008.08.27. 12:51
maki a captcha időkorlátos is, frissítsd az oldalt a hozzászólás gomb előtt (ctrlc+v)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. icetee92
2008.08.27. 17:17
Tudom nem ide tartozik, de ami az iPon-on lévő hardwerek árát illeti, azok a nettó árak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.08.27. 20:00
mi nem világos????????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!