iPon Hírek

Tovább keményítenének a brit kalózvadászok

Dátum | 2009. 08. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Legalábbis a kormány szigorítana, ám ezzel egyre jobban feldühítik az internet-szolgáltatókat. Szerintük ugyanis a kormány által javasolt intézkedés, a "visszaeső bűnösök" netről való letiltása "alapvető jogokat sértene" és egyszerűen nem működne. A Virgin szerint kényszeríteni vagy korlátozni nem lehet, legfeljebb csak meggyőzni.


A TalkTalk főnöke szerint igazi megoldást az jelentene, ha valóban versenyképes, legális alternatívái lennének a kalózkodásnak. Emellett lehet persze oktatni is a népet, leveleket írni a gyanúsítottaknak, és végszükség esetén akár pereskedni is, de a netről való letiltás semmiképpen sem jó megoldás. Már csak azért sem, mert az eltökélt fájlmegosztók meglehetősen könnyedén álcázhatják magukat.

Mi több, komoly aggályok merültek fel annak kapcsán is, hogy amennyiben többen használják ugyanazt a gépet, akkor bőséggel lehetnek "ártatlan áldozatai" is egy-egy letiltásnak. A Virgin szóvivőjének összegzése szerint ezzel a fogyasztók elidegenítésén kívül semmi mást nem érnének el. Ezt az álláspontot képviseli több politikus is, tehát láthatólag a parlament sem egységes a kérdésben.

Még azok is, akik elvben támogatnák az erőteljesebb fellépést, mérsékeltebb, átgondoltabb és célratörőbb gyakorlatot ajánlanak; egy konzervatív politikus például a sávszélesség-korlátozást javasolta a letiltás helyett. Meglátása szerint ez egy sokkal hatékonyabb megoldás lenne, és még csak nem is kriminalizálná az embereket. Mint mondta, jelen formájában szinte kizárt, hogy átmenjen a tervezet.

Becslések szerint a brit net forgalmának nagyjából a felét teszik ki az illegálisan megosztott anyagok. A kormány ezt szeretné legalább 15%-ra lenyomni a közeljövőben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. pjszilard
2009.08.26. 13:52
VISSZA A HIRHEZ

A legjobb modszer abbahagyni a film es programkeszitest, lap es konyv kiadast es maris megszunik a problema.
Szerintem azokat kene uldozni akik szemetelnek, szennyeznek, autot motort biciklit lopnak, embereket olnek es ha mind megvannak utana foglalkozni ilyenekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gedezoli
2009.08.26. 13:57
Szerintem egy olyan szervezet is kellene, ami az ilyen jogvédő szervezeteket ellenőrzi, és jogdíjat vet ki a jogdíjat szedőkre. Aztán persze ahhoz is kell majd egy ellenőrző szerv, és egy CD/DVD-n már 3-4 védjegy lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. TescoZsomi
2009.08.26. 15:02
pjszilard: Ezzel az a baj, hogy míg az általad írt bűntények általában csak egy szűk réteget (család) érintenek, akiknek az esetek többségében még csak hatalmukban sem áll intézkedni, addig a kalózkodás komoly pénzeket húz ki nagyhatalmú emberek zsebéből. Na ezért van nagyobb hangsúly a kalózkodás elleni intézkedéseken.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. twollah
2009.08.26. 17:14
Ennyi erovel aki gyorsan hajtott, ittasan vezetett, atment egy piros lampan stb, stb, stb.
Ugrojon a jogsija orokre.
Aki ellopott egy konyvet a konyvtarbol annak toljak ki az egyik szemet.
A szemeteloknek vagjak le az egyik kezet.

Vissza a kozepkorba.

Arra persze a kedves torvenyhozok nem gondoltak, hogy a nyilvanos helyeken is le lehet tolteni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. olizsoli
2009.08.26. 18:48
Nyilvános helyen pl egy netcafe-ban kétlem hogy bárki torrentezne mivel alapból nem fogják felpakolni az üzemeltetők és telepítéshez meg nincs hozzáférésed
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bul07
2009.08.27. 04:24
húha és nem hallottál még olyanról hogy csak hozzáférést biztosítanak a netthez ilyen kávézóba és a saját laptopján meg mindenki azt csinál amit akar
vagy ép rácsatlakozik valaki a szomszéd Routerére és úgy torrentezik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!