iPon Hírek

Tovább szeretnéd használni a Messengert? Van rá lehetőség!

Dátum | 2013. 04. 30.
Szerző | gabi123
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft mindenkit rákényszerít arra, hogy befejezze a Windows Live Messenger használatát és átálljon az időközben az óriás birtokába került Skype alkalmazására. Mint mindig, most is van egy réteg, akinek nem tetszik a Microsoft ezen lépése, és úgy tűnik, nekik lesz egy lehetőségük a probléma megoldására, a korlátozás kikerülésére. Az MVP-sek a Microsoft Messenger csapatával létrehoztak egy kis segédeszközt, amely lehetővé teszi a Windows Live Messenger használatát a jövőben is. A Messenger Reviver 2 névre keresztelt program képes telepíteni, javítani vagy módosítani a Windows Live Messenger 2012, 2011, 2009 és 2008 verziókat, és természetesen az üzenetküldő működőképes marad a Microsoft blokkolásának ellenére is.

Bizonyára a legtöbb Messenger használó már találkozott az alábbi üzenettel: "A newer version is available. You must install the newer version in order to continue. Would you like to do this now? A newer version has been downloaded and is available. You must install this newer version in order to continue." Would you like to do this now?" Ez gyakorlatilag arra próbál rávenni, hogy frissítsünk, amivel az MSN helyére a Skype kerül fel. Hogy megkerüljük ezt a kényszerítő upgrade-et, töltsük le és telepítsük a Messenger Reviver 2-t, majd futtassuk a szoftvert! Mivel a művelethez változtatásokra van szükség a Messengerben, ezért a Reviver engedélyt kér ezek elvégzésére. A segédprogram automatikusan detektálja a telepített Messenger verziót, megvizsgálja, hogy elvégezhető-e rajta a modifikáció, és ha szükséges, felajánlja a javítást vagy az új telepítést, ha például a Skype miatt kedvencünk már eltávolításra került. Ha tehát valaki nem szeretne váltani, esetleg visszatérne a Messenger használatához, annak most itt a lehetőség. Letöltés: Messenger Reviver 2
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

25. patrik2991
2013.04.30. 19:21
Yesss!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. palacsa
2013.04.30. 19:34
Nem sok ikonikus szoftver létezik, de az msn az volt, és méltatlan amit műveltek vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. MassKilla
2013.04.30. 19:44
már a 2008-as verzió utániak mind egy rakás szar bughalmaz voltak...nem kár érte...annak lett volna értelme, ha a régi stabil és funkciógazdag szoftvert újraélesztik, de így ahogy haladt, jobb, hogy pusztult...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. r800
2013.04.30. 20:01
Működik? Próbáltátok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Lugi
2013.04.30. 21:01
Megnéztem, működik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. yagami01
2013.04.30. 21:08
nekem még eddig ki se írta hálIsten
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. dobko
2013.04.30. 21:10
Skype vagy MSN nem mind1? Eleve facebookon él már a nép nagy része.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. freyr
2013.04.30. 21:25
Nem értem mitől jobb az MSN mint a Skype. Még mindig vannak benne egyedi "hangulatjelek", amiket bármely karakter helyére be lehet tenni? Az évszázad második legnagyobb baromsága volt az a ficsőr, de a témázásnak se volt értelme. Az ablakkeretet akarták nézegetni vagy a szöveget benne? Sose értettem mire jó. Én elvagyok egy Pidginnel is, ha nem kell hívás vagy videochat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Samanoske
2013.04.30. 21:38
Facebookon nem él,mivel azon nem lehet beszélni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. morceus
2013.04.30. 22:11
A skype (állítólag) baromi jó videó csevegésre, "ingyééé hívom a zasszonyt londonbó"-ra, stb. És tényleg, nekem is ilyen téren vannak jó tapasztalataim (de annyira azért nem vagyok elájulva tőle...).

Az viszont egy k*b4520tt vicc, hogy a nem tudsz külön betűtípust és színt és egyebet beállítani szöveges csetelésre! Márpedig elég sokszor a sima, hagyományos szöveges csetre van szüksége az embernek (pl. melóhelyen kurvára nem videócsevegni akarok!).

Az msn-nek vannak/voltak hibái, ez így igaz. Sokszor szídtam ölég rendesen! De szöveges csevelyre kiváló.

Na és akkor a másik 31b4520tt vicc a skype-pal kapcsolatban a kapcsolat lista (alias contact list). Csoportokat létrehozhatok? Igen! Az embereket ide-oda pakolgathatom a csoportok között? Igen! Egyszerre, szépen ABC vagy egyéb módon sorba rakva láthatom a különböző csoportokat? NEM! Na hát ezért kapja be a lipicai csődör himbi-limbijét a skype! Ezért volt az, hogy skype-ot és msn-t is használtam.

Majd ha a skype kliense felnő végre a feladathoz, akkor lehet beszélni az msn kinyírásáról, addig meg ez csak a MS-nak egy kényelmi lépés volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. m76
2013.04.30. 22:18
Így kell elidegeníteni egy lojális felhasználói bázist. Recept by microsoft.

Skype szöveges chatelésre alkalmatlan, lehet, hogy telefonálásra jó bár azt még sose próbáltam. Nekem az msn text chatre van, szinte naponta használom több mint 10 éve. Anno kipróbáltam icq-t, és sok egyebet, de ez volt a leg barátságosabb erre a célra. OFfline üzenetküldés, history tárolása, és normális kinézetű kezelőfelület, megfelelő testreszabhatósággal, de ami a legfontosabb átlátható és letisztult chat ablak. Ha nem engedik tovább használni, akkor simán mást fogok keresni, de az nem a skype lesz, mert az alkalmatlan a célra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. poczkodi
2013.05.01. 00:23
Működik, tegnap találtam én is rá. Elérem vele azokat is akik átmentek skype-ra. És náluk kiírja, hogy én még messengert használok )))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. kray
2013.05.01. 08:49
Ez egy jo dolog ki is probalom en is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. MrApollo
2013.05.01. 09:39
Hála isten h ez napvilágra került!DD AVE Reviever
Amióta letiltott msn kb 1hete..felse tettem skype-ot..rühellem, hasztalan gagyi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. FRK
2013.05.01. 09:51
Az MSN valóban 2008-ig bezáróan volt jó és stabil, legalábbis nálam és szoros környezetemben. Azután volt már, hogy nemes egyszerűséggel b.szart és fehér ablakon túl nem mutatott semmit, a hibákat nem orvosolta a klasszikus reinstall sem, de szöveges beszélgetésre megfelelt.
A Skype miben nem jó? Nos Microsoft accounttal belépve Messengeres ismerőseim megjelennek, de közülük mondjuk tiltani, tőlük fájlt fogadni nem lehet, mert nincs Skype accountjuk. Továbbá ha közülük bárki vált Skype-ra újra fel kell vennie, mert miért is lehetne 1-1-ben integrálni a messengeres kapcsolatlistát.
Egy hosszabb beszélgetés közben, ha vissza szeretnék valamit olvasni, nehezen lehet elkülöníteni ki mit írt, mert nem lehet még csak betűszínt sem váltani.
Videobeszélgetésre kiváló, a szöveges beszélgetésekhez fejleszteni kellene még.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. bodocz70
2013.05.01. 11:04
Ez is csak Skype, MSN moddinggal. Nosztalgikus érzéseket ad az MSN-hez ragaszkodóknak. De ez a Skype alapon megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Zabalint
2013.05.01. 12:24
Az MSN valóban jobban kézre állt chatelésnél, de ha megszokja az ember a Skype-ot, akkor már az is tökéletes erre a célra is. Az egyedi betűtípusok, spéci hangulatjelek meg hasonló dolgok szerintem teljesen feleslegesek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Lugi
2013.05.01. 14:52
Örvendetes ez a progi. Nekem, amikor felkínálta a frissítést, mondom legyen. Letölti, elkezdené telepíteni, majd kiírja, hogy a telepítés nem sikerül, egy korábbi telepítés (jelzem, ilyen nem volt) miatt. Újraindítás szükséges. Természetesen újraindítás után ugyanez a probléma fogad... Akkor felraktam a Trilliant.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pdx06
2013.05.02. 00:00
Az msn nekem is jobban tetszett, instant lehetett vele látni egy elküldött képet, videót stb.. Skype-al sincs gondom mert az is egy elég régi név már, sőt korábbról ismerem mint a messengert. A kémprogram facebookot viszont mellőzöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. freyr
2013.05.02. 09:45
Látom a valós problémája az embereknek a Skype-pal a külsőségekre korlátozódik.
Ajánlom akkor inkább ilyen "feltámasztó" programok helyett a Pidgint mindenkinek. Nagyon jól testre szabható, beállíthatóak egyéni hangulatjelek és szövegstílusok (bár nem értem erre mi szükség...), kapcsolódik MSN-re is (még mindig, épp most próbáltam, valamint Facebook-ra, Google-re, ICQ-ra és sok egyébre) és tele van kiegészítési lehetőségekkel, többek között van Skype plugin is, amivel lehet a saját programjával bejelentkezett Skype fiókra csatlakozni és a Pdiginen keresztül chatelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. morceus
2013.05.02. 12:08
freyr "Látom a valós problémája az embereknek a Skype-pal a külsőségekre korlátozódik."

Ha hiszed ha nem, egy alkalmazásnak szerves részét képezi a kezelhetősége. Az pedig egy GUI-s alkalmazásnál többek között jelenti a logikusan felépített kezelőfelületet + olyan szolgáltatásokat, amiktől az adott alkalmazás kezelése a lehető legkönyebb, legkényelmesebb (a szakma ezt úgy nevezi, hogy szoftver ergonómia)! Úgyhogy igenis valós probléma az, hogy vagy pár száz kapcsolatot behánysz egy halomba hogy egyszerre láss mindenkit (csak épp így átláthatatlan katyvasz az egész), vagy szétosztogatod csoportokra, de a csoportok közül egyszerre egy időben pontosan egyet látsz (megint csak használhatatlan)! Stb.

Zabalint "Az egyedi betűtípusok, spéci hangulatjelek meg hasonló dolgok szerintem teljesen feleslegesek."

Két ember csevegésénél is idegesítő az ugyanolyan színű-szagú betűtípus, hát még csoportos beszélgetésnél! Tudod, amikor nem csak tőmondatokban meg egy szavas kifejezésekkel kommunikálnak az emberek, akkor nem mindegy, hogy egy halom fekete szövegtömböt látsz vagy pedig jól megkülönböztethető (szín, félkövér, dőlt, más típus, méret, stb) szövegrészeket.

Szerkesztés:
Említettek itt páran egyéb klienseket. Azokat nem próbáltam, de kíváncsiságból rákerestem olyasmire, hogy "cant send file from pidgin to skype". Van rá néhány találat, tovább nem érdekel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. m76
2013.05.02. 18:05
@frey
Ha egy szöveges üzenetküldőnek nem a kezelhetősége és átláthatósága a legfontosabb akkor mi?

Ha mindkét chatelő fél azonos betűtípust használ egy katyvasz lesz az egész ablak nagyon hamar. Itt nem 1 szavas kis hülyéskedésekre kell gondolni, hanem hosszas társalgásokra. Nekem kényelmesebb szöveget használni mint élószóban szarakodni. Egyszerűen egész nap meg van nyitva a partner és ha valami eszembe jut rögtön megírom neki, és amint ránéz a gépre látja, és válaszol, vagy tudomásul veszi stb. Még akkor is ha éppen nem volt belépve amikor írtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. FRK
2013.05.03. 10:50
@Mikrobi

Mert akkor igényesen és jól kellene dolgozni, ami több munkaórába és pénzbe kerülne. Így van egy program, amiben a félmegoldásoknál, már csak a reklám (ezáltal a bevétel) a több.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. taurus-104...
2013.05.06. 10:05
Sok mindenkivel egyet értek az előző hozzászólásokban. A Microsoftnak egyesítenie kellett volna a két programot, mielőtt kinyírja a messengert. Nekem is átláthatóbb a messenger, jobban testreszabhatóbb, könnyebb a kép/videó megosztása, de még a fájlküldés is. Elég TC-ben válogatni a fájlok közt, amit akarunk küldeni rajta egy másolás, a messenger ablakban egy beillesztés, és már küldjük is a fájlt, nem kell a messenger menüjében keresgetni a fájlküldést, majd kitallózni amit küldeni szeretnénk. Kipróbáltam a messenger reviver-t, csak nyomtam rajta egy begin-t, pár másodperc múlva már a messenger futott újra, nekem működik elsőre! Hatalmas köszönet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Nemeske88
2013.05.10. 09:18
Azért vagyok szomorú, mert hát hiába ez a reviver, attól még a volt partnerek nem fognak visszajönni az MSN-re, mely számomra annyi kellemes ,,beszélgetés" színhelye volt. Ez majdnem olyan volt kategóriájában, mint a videómegosztók közül a Youtube vagy a közösségi oldalaknál most a Face. Teljesen személyre szabható, lassabb gépen is rendben futó barátságos felületet adott, a kliensen történő naplózással. Ma is szívesen olvasom vissza a naplózott beszélgetéseimet, míg ez a face-en, amit a legtöbben használnak, gyakorlatilag lehetetlen, továbbá kiakaszt az a tudat, hogy Cukorhegyi Úr az én szerelmes levelezéseimre veszi elő a pimpóját, vagy aki éppen feltörte a portfólióm. Evvan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!