iPon Hírek

Tovább turbózza a kártyákat a SanDisk

Dátum | 2008. 08. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Újfent kedveskedett az amatőr és a profi fotósoknak a SanDisk, elősegítve számukra az SDHC-kártyákra való átállást, miután frissítette az Extreme III SDHC-vonalát.


Az új, 30MB/s-es változat mintegy 50%-al gyorsabb az elődeinél, a megjelenését pedig gondosan az olyan új kamerákéhoz igazították, mint például a Nikon D90, amelyek gyakorlatilag megkövetelik az extra sebességet a nagysebességű sorozatfelvétel-üzemmódjukhoz.

Hasznos persze a megnövekedett átviteli sebesség a már elkészült fényképek kameráról PC-re való levételéhez is, de ugyanígy jól jön HD videófelvételek készítésekor - amire a D90 például szintén képes, és amihez az újabb HD-kamerák már szintén eleve is SDHC-t használnak preferált formátumként.

Végül, de nem utolsósorban: bár a sebesség a kártyák fő attrakciója, azért természetesen nem hiányozhat a kapacitásnövelés sem: az eddigi 8GB-os maximumot most szépen felsrófolták 16GB-ra - és természetesen meg is kérik az árát, ami jelen esetben $180. Az új kártyák megjelenése valamikor szeptemberben várható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.29. 04:12
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!