iPon Hírek

Továbbfejlődik a Google

Dátum | 2009. 11. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Caffeine néven munkálkodott a Google már augusztus óta a kereső szolgáltatása továbbfejlesztésén, most pedig a jelek szerint a végső fázisaiba ért a dolog, mivel megkezdték az új rendszer nyilvánosságra hozatalát.

Ugyan a fejlesztés természeténél fogva nem egyszerű megítélni annak tényleges hatékonyságát - elvégre az egész arról szól, hogy minél relevánsabb találatokat kapjunk, és minél pontosabban _AZT_ kínálja fel a rendszer az első találatok között, amit keresünk -, ám a Lifehacker közönségszavazatának tanúsága szerint akik kipróbálták, azok közel 3/4-es többséggel valóban jobbnak találták a réginél.


Ingoványos talaj ez tehát, tekintve, hogy gondolatolvasást mégsem várhatunk a Google-től, az első után a többi találat sorrendje pedig már kérdés, mennyire lényeges; bizonyos kereséseknél például csak egészen apró eltérések mutatkoztak (egy találat harmadik helyett második helyre került), míg más kereséseknél nem is nagyon látszott lényegi különbség a régi és az új között.


Miután azonban a Google nyilván tudja, mit csinál, és ha 3/4-es szavazati többségre lehet alapozni, akkor nem is csinálja rosszul. Nemsokára azonban mindannyian meggyőződhetünk az új rendszer hatékonyságáról, mivel a tesztidőszak lezárult és megkezdték a fokozatos aktiválást: először csak egy adatközponttal, aztán sorban egyre többel. Nem adtak becslést arra vonatkozólag, mikor fog a Google teljes egészében az új rendszerrel működni, de úgy tűnik, ez már csak napok, vagy legfeljebb hetek kérdése lehet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Szedah
2009.11.12. 15:51
Nem árt, mert már egyre kevésbé releváns találatokat dob ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szedah
2009.11.12. 15:52
Nem árt, mert már egyre kevésbé releváns találatokat dob ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!