iPon Hírek

Továbbra is az Apple vezeti a stagnáló tablet piacot

Dátum | 2013. 11. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Megérkezett az IDC legfrissebb elemzése, ami a táblagépek piacával foglalkozik. A harmadik negyedévben jelentősen csökkent az Apple előnye, a többiek pedig gigantikus erősödést tudtak felmutatni éves viszonylatban, de még így is az Apple vezeti az eladási listát.

Az elmúlt negyedév során nem változott jelentősen az értékesített tabletek száma, sőt mi több, ez jellemezte az egész 2013-as évet. Idén a csúcson az első negyedévben voltak ezek a gépezetek, akkor ugyanis már 49,2 millió talált új gazdára, míg a második negyedévben ez a szám hirtelen 45,1 millióra mérséklődött, most pedig 47,6 millióra nőtt. Hiába hozott tehát erősödést az aktuális három hónapos ciklus, nem történt előrelépés. Egyedül éves szinten lehet kimutatni komolyabb növekedést: 2012 azonos időszakához képest közel 37 százalékkal teljesített most jobban a piac. Az Apple már az egy éves értékesítési adatokat is csak megismételni tudta, akkor ugyanis 14 millió tabletet tudtak eladni, míg most 14,1-et. A vállalat megoldásai év elején voltak a csúcson, mert akkor még 19,5 milliós eszközzel tudtak hozzájárulni a közel 50 milliós eladásokhoz. A vállalat a fellendülést a most leleplezett iPad Air-től és az új generációs iPad minitől várja. Mind a két megoldás jelentős előrelépés az eddigi kínálathoz képest: az iPad Air a hordozhatóság és a kompaktság tekintetében hozott radikális változásokat, míg az iPad mini megkapta a legfrissebb hardvert és a "Retina felbontást" (2048 x 1536) is. Az iPad Air már elérhető, és a nyitás hétvégéjén rekordot is döntött a pehelykönnyű óriás (pontos adatot nem kaptunk, de 2,5-3,5 millióra becslik az új csúcsot). A nagyszerű tulajdonságokkal rendelkező mini egyébként belső információk szerint készlethiányos lehet a megjelenítő miatt, de biztosat még nem tudunk, a 21-ei rajt után kiderül tényleg így van-e. Ez a dátum egyelőre nem hivatalos – értékesítési partnertől származik –, az Apple csak annyit árult el, hogy november végén várható a debütálás.

A második helyre a főleg Androidot használó Samsung futott be. A dél-koreai gyártónak 9,7 millió masinát sikerült áruba bocsátania, és ennek köszönhetően már 20 százalékos részt tudhatnak magukénak a képzeletbeli tortából. A Samsung itt is, mint a mobilok terén, széles palettát lefedő konfigurációkkal várja a vásárlóit, és ennek tudható be, hogy folyamatosan erősödni tudnak. A csúcsragadozók között ott a Galaxy Note 10.1 új verziója, az alsóbb rétegekben pedig a Galaxy Tab 3 különböző méretei (7, 8, és 10,1 colos is van) képviseltetik magukat nyomottabb áron. És persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a népszerű Nexus 10 is a Samsung gyártósorainak termése. A dobogó harmadik fokára szerényebb növekedést követően az Asus állhatott fel. Nekik 3,5 millió táblát sikerült értékesíteniük az elmúlt hónapok során, aminek vélhetően jelentős hányada volt a Nexus 7 és a Nexus 7 II valamelyike. A Google 7 hüvelykes referencia tabletjei mellett persze más érdekes eszközöket is kínálnak, elég csak a dokkolható szerkezetekre gondolni, vagy a költséghatékony MeMO Pad sorozat tagjait számba venni. A negyedik ismételten a Lenovo lett, ami éves szinten elképesztő, 420 százalékos növekedést tudott produkálni. A hongkongi székhelyű vállalat egyebek mellett például a Vodafone saját márkás termékeiért is felel, de sok alacsony áron kínált vas van még a palettájukon és dokkolható Windows 8-as eszközöknek sincsenek híján – a színes paletta itt is megvan. A választékra nem lehet tehát panasz, ahogy az Acer esetében sem, ami az ötödik helyet csípte meg. Az Acer egy 2012-es stratégiai döntést követően fordult a 300 dollár vagy az alatti szegmens felé, és attól kezdve masszív (több mint háromszoros) növekedést értek el. Az örömük viszont nem lehet felhőtlen, mert a második negyedévben még 200 ezerrel több táblagépen tudtak túladni. A nagy hiányzók listáját az Amazon és a Microsoft alkotja. Ez a páros az év elején még a legjobbak között szerepelt, de mostanra, új termékek ide vagy oda, nem tudnak újra nyeregbe kerülni. Pedig a harmadik negyedévben mindketten mutattak be tekintélyt parancsoló képességeket felvonultató készülékeket. Talán majd az év végi hajrá jobban sikerülhet nekik. Ekkorra egyébként éves szinten rekordot prognosztizálnak a piackutatók és elemzők, de ez az ünnepek miatt nem meglepő.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

26. Bzsolt
2013.11.08. 19:37
Hehe, már stagnáló tablet piac mi? Egy hét múlva a pc piac mellett a haldokló tablet piacról fogunk beszélni?

346%-os növekedéssel hogy a fenébe tudott az ACER így beminuszolni?...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. HUFEUR
2013.11.08. 20:38
Bzsolt:

Új iPad-ek most jelentek meg, hidd el, következő negyedévnél már nem fogsz stagnáló tablet piacról olvasni.

Acer meg hiába adott el több, mint háromszor annyi tabletet, mint az előző negyedévbe, kevésszer három az még mindig nem annyira sok, ha mellette minden más ágába sokkal nagyobb a veszteség. És ahogy a cikk is írja, 300 dollár alatti tabletekre álltak rá, ha mondjuk az összes eladott tablet pont 300 dollár, akkor az 360 millió dollár bevétel, ha mondjuk tabletenként 100 dollár a profit, akkor is "csak" 120 millió dollár profitot hozott a tablet piac, ami a 445 milliós veszteséghez még elég kevés, a valóságba meg jóval kevesebb, mint 100 dollár a haszna egy tableten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. nemlehet
2013.11.08. 21:27
Nem fog jelentősen változtatni az új iPad ezen. Egyrészt már nem újdonság, nagyjából mindenki vett már tabletet aki akart. Ez olyan mint a netbook. Van aki látja értelmét, van aki meg akkor sem vesz ilyet ha kényszerítik.

A legtöbb ember úgy is már a meglévő tabletjét cseréli újabbra, tehát jelentősen nem fognak változni a számok. Aztán elérünk lassan oda mint a PC-nél, hogy egy 2-3 éves tablet bőven jó lesz mindenre és szépen visszaesnek az eladások.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. madcaptain
2013.11.09. 00:06
Valahogy nem hiszem, hogy ebbe nagyon belekerult a rengeteg kinai tablet, ami szurken, feketen kerul ertekesitesre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. alfoldi
2013.11.09. 00:35
Fúú ez most kurvára mellékes, hogy a csúcsragadozók ebben a szegmensben nem aratnak még többet, a Samu az már így is túlnőtte magát, s az apple csak jóllakott ovodás mellette, ha ez így megy tovább a Samsung lesz a világ ura, s maga az usa is, csak behódol, mert a Samusung Amerikát is megveszi kilóra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Asagrim
2013.11.09. 06:41
nemlehet

"Egyrészt már nem újdonság, nagyjából mindenki vett már tabletet aki akart."

A nagyjából hangsúlyos. Első "okostelefonomat" 3 hete vettem, tabletem még nincs, de az is tervben van. Nem vagyok hajlandó kiadni hatjegyű összeget csak azért, hogy a markomban tudhassam a legújabb technológiákat, majd ha bruttó 35 ezer forintért árulnak olyan tabletet, ami az eltervezett dolgokat hiánytalanul tudja, akkor veszek azt is ... olyan 1-2 év múlva.

mythbuster

Nincs helyesírás-ellenőrző az Apple csodádon? Fájdalom olvasni az ömlesztett Samsung-Android hater dumádat ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. gabesz7630
2013.11.09. 08:46
mythbuster :
Az amcsiknal sokkal nagyobb volt a mac arany mindig is. Mert hulyek pont ez igazolja.
Ugyanazt a hardvert, egy borulekony os-sel, megveszik 3x annyiert. Mi ez ha nem hulyeseg?
Bizonyitott teny, hogy pl. a win7 sokkal stabilabb mint az osx.
Lassabb, instabilabb mindezt ugy, hogy a win-en megismert hw-ek kb 1%-an tud normalisan elfutni.
A masik, hogy barhol megnezel egy musort ahol mondjuk rezsecskegyorsito, bio labor fa#om tudja mi, vagy barmilyen kutatas folyik, sehol nem latsz Makkot.
Max ilyen zoldhaju fulbevalos "mu-vesz buzik" meg hozzanemertok asztalan(ezekbol el az apple) meg a filmekben ami ugye valamilyen formaban reklam.
Ez is erdekes amikor irjak, hogy az apple kevesebbet kolt reklamra.
Ja direkt reklamra, de 10-100 milliokat fizet, hogy a filmekben a nyomorultak asztalan makk legyen, vagy ájfonyát, ipadot, ibudipapirt, szorongatnak boszen.
Szerintem egyszer hasznalni kene samsung cuccot, nem csak osszeszedni azt ami a cikkekbol neked kenyelmes es igazolja a hulyeseged.
A java az android alatt meg nam a samsung dolga szerintem, hanem a google-e.
En sem szeretem az androidot, de emiatt nema samsungot szidom.
Szal az egesz amit idadobaltal echte baromsag.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. DemonDani
2013.11.09. 09:28
Bzsolt

Idén a csúcson az első negyedévben voltak ezek a gépezetek, akkor ugyanis már 49,2 millió talált új gazdára, míg a második negyedévben ez a szám hirtelen 45,1 millióra mérséklődött, most pedig 47,6 millióra nőtt.

Ha ennyire kötekedni akarsz mond már meg, hogy milyen ez a piac? Az ipon hasábjain nem fogsz kattintásért kamuzó címekbe belefutni, arra ott a 444. Bizony a tablet piac stagnál, akár honnan is nézem. Gondolom nem is sikerült elolvasni a hírt kommentelés előtt, legközelebb azért próbálkozz meg ezzel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. nemlehet
2013.11.09. 13:14
Asagrim:

Jó te vagy 1 ember. Rajtad kívül még élnek pár milliárdan... Ha körbenézel reggel a metrón 100-ból 99 ember okostelefonnal nyomja. Mondjuk 10-20 tabeletet is látsz. Ez már 1 éve így van. Nekem 3 éve van okostelefonom és 1 éve tabletem. Ismerek olyan embert aki két éve kezdett el számítógépet használni mégsem az az általános.

Az, hogy te kivársz (mellesleg okosan) nem jelenti azt, hogy az érdeklődők nagy része nem vett már rég tabletet. Én is azért vettem egyébként mert kellett valami az egyetemre és vagy ez vagy netbook fért bele a keretbe (70k-ba fájt Acer Iconia A700). Inkább ez lett, mint egy atomos f*skolonc. Amúgy már lehet elég jó tableteket venni 50-80 között amik egy második gépet vagy netbookot simán kiváltanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Asagrim nemle...
2013.11.09. 13:58
nemlehet

"Jó te vagy 1 ember. Rajtad kívül még élnek pár milliárdan..."

Amiből jó ha félmilliárd embernek van rendszeres számítógép hozzáférése, és kevesebb mint félmilliárd ember tulajdonosa is egy ilyen eszköznek, és akkor még csak a jóval elterjedtebb szokványos PC-ről beszéltem, tabletje az egyesült államokbeli felnőttek harmadának van csak egyelőre, és a világon ott a legnagyobb a tablet tulajdonosok aránya ...

Az atomos foskolonc meg legalább 10 óra üzemidővel bír, meg a tulajdonosa nem csak pislog kettőt a mikro USB portjára mikor USB pent kellene csatlakoztatni rá amihez otthon felejtette az adaptert, vagy mondjuk vakon gépelni, egyetemen ráadásul untig elég amit tud, semmit nem kell futtatnia csak egy XP-t meg egy office-t. Szóval jó a tablet, de bőven megfelel a netbook is, feltéve ha a tulajdonosa tudja is hogy melyik mire való és mire nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. mythbuster
2013.11.09. 15:51
Látom a comment törlés sunyiban megy ezerrel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. nemlehet
2013.11.09. 16:20
Asagrim

Jó, ok túloztam picit. Csak közel sem annyira ritkaság a tablet és az okostelefon mint ahogy azt megpróbálod beállítani, mert te csak most vettél. Gyakran hajlamosak az emberek magukból kiindulni és eléggé utálom az ilyen hozzáállást. Elnézést a kirohanásért, nem kívánok személyeskedni.

Hm, hát én még nem láttom olyan atomos netbookot ami kibírt annyit, ha tényleg használtad. (aktív wifi, programok nyitogatása/zárogatása/böngészés/letöltögetés a sulis szerverről, lyukasórák alatt filmnézés stb). Ezekre sokkal jobb egy tablet, jobb felhasználói élményt ad (nincsenek percekig tartó gondolkodások, 10-15 mp-es röccenések) jobban bírja aksival (persze ha nem valami szart vesz az ember 3000 Mha-s aksival) és simán lehet venni hozzá 4-5k-ért billentyűzetes tokot (tok úgy is kell és a fizikai billentyűzet tényleg nem árt). USB-t kezeli, bluetoothos eszközöket szintén, tehát egér is van. Az, hogy egy OTG átalakítót kell cipelned hát egye fene. Én applikálta egy kis tartót a tok külsejére ahova fel tudom fogatni így mindig nálam van. Most mondhatjuk, hogy újra feltaláltam a netbookot, csak nem nagyon van ennyiért olyan netbook amiben fHD IPS kijelző van és 2-3 naponta kell tölteni, ráadásul ilyen felhasználói élményt nyújt. A kicsit butább Office teljesen jogos, de amúgy is jegyzetelésnél nem szoktam formázni. Inkább itthon tanulás közben. Sőt tervezem egy stylus beszerzését is, amivel tudok szépen kézzel jegyezetelni és ábrákat rajzolni. Ezt hol tudod megtenni egy netbookkal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Asagrim nemle...
2013.11.09. 16:41
"Csak közel sem annyira ritkaság a tablet és az okostelefon mint ahogy azt megpróbálod beállítani, mert te csak most vettél. Gyakran hajlamosak az emberek magukból kiindulni és eléggé utálom az ilyen hozzáállást."

Idézz vissza hol mondtam hogy ritkaság az okostelefon, mert én is most vettem még csak. Rohadtul nem állítottam még csak hasonlót sem. Ha nagyjából már mindenki vett okostelefont, akkor csak elvétve fordul elő olyan, aki nem. A tablet meg ha tetszik ha nem, még mindig sokkal ritkább mint az okostelefon.

"Hm, hát én még nem láttom olyan atomos netbookot ami kibírt annyit, ha tényleg használtad. "

ASUS 1005HA, a filmnézés "lyukasóra alatt" meg kábé úgy egyetemi használat, mint ahogy az online BF3 mondjuk "ebédszünetben" irodai használat.


"Sőt tervezem egy stylus beszerzését is, amivel tudok szépen kézzel jegyezetelni és ábrákat rajzolni. Ezt hol tudod megtenni egy netbookkal?"

3 éve nem fejlesztett eszköz érintőkijelzős tudását ne hasonlítgassuk egy azóta megjelent és folyamatosan fejlődő eszközével. Nyilván a tablet fog nyerni minden olyan használati szempontot figyelembe véve, ami még tervben sem volt, mikor a netbook máig változatlan formájában már piacon volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. expander
2013.11.09. 20:09
@gabesz7630

Nagy marhaságokat írtál a stabilitásról. Jobb lenne ha felfrissítenéd az ismereteidet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. nemlehet
2013.11.09. 22:00
Asagrim:
"ASUS 1005HA, a filmnézés "lyukasóra alatt" meg kábé úgy egyetemi használat, mint ahogy az online BF3 mondjuk "ebédszünetben" irodai használat."

Először is ki kérem magamnak az idézőjelet. Nem tudom mennyi idős vagy, vagy van-e egyetemista rokonod, de nekem minden ismerősömnek van olyan napja amikor legalább 3-4 lyukas órája van egymás után. Ez ha kiszámolod szünetekkel együtt is alsó hangon 155 perc.. Abba biza bőven belefér még egy hosszú film is. Hála a csodás neptunos versenyfutásnak tárgyfelvételkor ahol nem azt veszed fel ami jó neked, hanem amit csak érsz. Tudod nem mindenki lóg, meg csalja el az órákat....
Ok, akkor üzemidő alatt

Másodszor meg az említett netbook papíron bír annyit. Amikor meg van adva 10.5 specifikációban nekem az a tapasztalatom, hogy alsó hangon le kell vonni 1 órát. De inkább másfelet. Nem mellesleg ennek a felbontása csak 1024*600 ami elég messze van az 1920*1080-tól....


3 éve nem fejlesztett eszköz érintőkijelzős tudását ne hasonlítgassuk egy azóta megjelent és folyamatosan fejlődő eszközével. Nyilván a tablet fog nyerni minden olyan használati szempontot figyelembe véve, ami még tervben sem volt, mikor a netbook máig változatlan formájában már piacon volt.


Ergó rosszabb mint egy tablet. Túlhaladott és SEMMI olyan pluszt nem nyújt amit a tablet tud legalább annyira vagy jobban. Bocsánat. De. A tárhely a HDD miatt nagyobb, mert a legtöbb androidos tablet csak 64 gigáig támogatja az SD-ket és max. 32 gb belső tárhellyel jön. De aki nagy mennyiségű adatot akar tárolni úgy sem ezeken teszi. A zene/film/dokumentumok így is elférnek mind a kettőn.

Nem mondom, hogy a maguk idejében nem számítottak jónak a netbookok, de mai napig kaphatóak és továbbra is beleerőltetik ezeket a csoda atomokat minden félébe, pedig nagyon halványan muzsikálnak. Aztán pl vesz valaki egy olcsó laptopot Atommal, majd szidja a gyártót. Nem az Intelt, mert nem tudja mitől lassú.

Idézz vissza hol mondtam hogy ritkaság az okostelefon, mert én is most vettem még csak. Rohadtul nem állítottam még csak hasonlót sem. Ha nagyjából már mindenki vett okostelefont, akkor csak elvétve fordul elő olyan, aki nem. A tablet meg ha tetszik ha nem, még mindig sokkal ritkább mint az okostelefon.

Jó ok, a nagyjából sok mindent jelenthet, ez már szemantikai kérdés. Szerintem te nem számítasz olyannak "aki venni akart", mert aki venni akar valamit ritkán vár vele 3-4 évet amikor már kifutottak a termékek. Persze van benne ráció, de nekem is MOST volt rá szükségem és JELENLEG nyújtott remek alternatívát az anyagi lehetőségeimhez mérten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim nemle...
2013.11.10. 08:40
"Először is ki kérem magamnak az idézőjelet. Nem tudom mennyi idős vagy, vagy van-e egyetemista rokonod, de nekem minden ismerősömnek van olyan napja amikor legalább 3-4 lyukas órája van egymás után."

28, én is az vagyok, 3-4 óra lyukas órája csak a büfé szakosok egy részének (BTK) van errefelé, meg azoknak akik képzési időn túl a képzési idő alatt nem teljesített óráikat pótolják.

"Másodszor meg az említett netbook papíron bír annyit. Amikor meg van adva 10.5 specifikációban nekem az a tapasztalatom, hogy alsó hangon le kell vonni 1 órát."

Akkor nyilván hazudok ha azt mondom hogy nálam vígan elvan 10 órát, bár én 1080p filmnézés helyett általában a lyukas órák alatt a következőre készülök, kivéve ha előadás, bár akkor is általában az előző előadás(ok) anyagát egyszer elolvasom, hogy ne vizsgaidőszak alatt kelljen vizsga előtt x nappal egyszerre egy füzetet bemagolni, úgy bemenni vizsgára hogy ez tuti négyes lesz minimum, aztán mikor megkapom a kettest akkor legyintek egyet hogy "close enough" ...


tl;dr: irigylem az olyanokat akik olyan laza oktatásban részesülnek egyetemen, hogy van idejük 2 tanóra között filmezni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. hympyke
2013.11.10. 10:02
Eleinte nekem is tetszettek a tabletek, aztán elég sok megfordult a kezemben és rájöttem hogy csak azok jók valamire aminek az ára eléri a notebookokét. A méretügyileg nagyobbakat eléggé kényelmetlen fogni is - kevés kivétellel.
Az lesz a sorsa ami a netbookoké. Józskapistának jó lesz Germániából hazaszkájpolni az asszonyhoz (mert "olcsó". Addigra már csak telefonon szkájpol a java és értelmét veszti a tablet. Nekem ne mondja senki hogy ezeken akar olvasni. A filmnézés meg egyenesen a megalol kategória(mondjuk én csak felirattal nézek filmet, mert annyira nem jó az angolom hogy mindent megértsek csont nélkül). Anno voltak ezek a kis hordozható DVD lejátszók, na a tableteknek pont annyi jövőt jósolok. Ha volna benne mittudomén "jó" projektor és nem volna több mint 40ezer akkor esetleg megfordulna a fejemben hogy konkrétan mire is jó egy ilyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. nemlehet
2013.11.10. 15:47
Asagrim

28, én is az vagyok, 3-4 óra lyukas órája csak a büfé szakosok egy részének (BTK) van errefelé, meg azoknak akik képzési időn túl a képzési idő alatt nem teljesített óráikat pótolják.

És esetleg lehet, hogy nem mindenki a te szakodra jár. Olyanról esetleg nem hallottál, hogy valakinek van reggel 8-tól 2-ig órája, majd este 6-kor meg műhelygyakorlata vagy reggel 7-kor labor míg a következő óra csak 12-kor van. Mert nekem ebben a félévben mind a kettő bejátszik. Tök jó, hogy minden ahova nem te jársz az büfészak... Kérlek nézd meg mondjuk az Óbudaisok vagy a BME VIK-esek órarendjét. Le merem fogadni egy rekesz sörbe, hogy 80%-uknak van olyan napja ahol van 3 lyukas óra egymás után.

Akkor nyilván hazudok ha azt mondom hogy nálam vígan elvan 10 órát, bár én 1080p filmnézés helyett általában a lyukas órák alatt a következőre készülök, kivéve ha előadás, bár akkor is általában az előző előadás(ok) anyagát egyszer elolvasom, hogy ne vizsgaidőszak alatt kelljen vizsga előtt x nappal egyszerre egy füzetet bemagolni, úgy bemenni vizsgára hogy ez tuti négyes lesz minimum, aztán mikor megkapom a kettest akkor legyintek egyet hogy "close enough" ...

Nem mondtam hogy hazudsz, azt írtam ez a tapasztalatom. A barátom Macbook Air-je sem bír annyit amennyi "rá van írva". A nővérem laptopja sem. Az én laptopom sem (bár az csak 45 perccel ment alá)
Amúgy bekezdésed második része hihetetlen arrogáns és lenéző. Most én is nekiállhatnék firtatni, hogy mit keresel 28 évesen az egyetemen, de mivel bármi történhetett az életedben ami miatt csúszol vagy később kezdted nem teszem. Nem akarok a magyar felsőoktatásról és a különböző egyetemek és szakok különbségeiről sem vitát nyitni. Te így tanulsz én meg odafigyelek órákon, megcsinálom párszor még otthon a feladatokat, konzultálok a tanárokkal a kiírt időpontokban (apropó a konzultációra is sokszor kell órákat várni) így bent az egyetemen van időm szocializálódni, meg lazítani az órák között, mert úgy sem lehet normálisan tanulni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. j.panzer
2013.11.10. 18:19
Ehhez a tablet témához annyit tudnék hozzátenni, hogy én valószínűleg soha többé nem veszek Androidos tabletet. Persze Apple-t még úgy sem. Most, hogy szép lassan jönnek ki az X86-os Windows-os tabletek én csak ebben látom a saját jövőmet.
Abban a pillanatban, hogy az MS letesz egy használható OS-t (mondjuk Win9), és lesz hozzá korrekt teljesítményű, passzívan hűtött X86-os procival szerelte tablet: dobok ki a fenébe minden Androidos cuccot. Ha egyszer eljut oda a Win, hogy ténylegesen használható lesz asztali gépen és tableten is, akkor csak és kizárólag az kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. hympyke
2013.11.10. 19:14
Életemben nem láttam még embert akinek pont Microsoft rendszer hiányozna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. j.panzer
2013.11.10. 20:26
Tulajdonképpen nekem sem a rendszer hiányzik, hanem az a sok jó progi, amit csak Windows alatt elérhető. A Windows 8 egy kalap ****, de ha megcsinálják faxára, akkor mindent le fog nyomni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. expander
2013.11.10. 21:09
Windowsra sok jó progi????
A total commanderen kívül más jó programot nem tudok. Szerintem osx-en mindegyik jobb mint win alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. j.panzer
2013.11.10. 22:46
Fogalmam sincs, mi milyen OSX alatt, mivel soha nem használtam OSX-et, és nem is akarok. Utálom az Apple termékeit. Nem is annyira fizikálisan, mint inkább a bennük megtestesülő mentalitást.
Mint mondtam, én maximum már csak Window-os tabletért vagyok hajlandó pénzt kiadni, sem az Apple sem a Droidos "csodák" nem érdekelnek többé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Simba
2013.11.10. 23:07
Egy biztos, ha tábla csak az Apple, de hamar eladtam az iPad-em nem nekem való a tábla gép. A mobil is ugyan azt tudja nyújtani, csak kicsiben persze. Minden másra asztali, vagy laptop.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim
2013.11.11. 06:31
nemlehet

Elnézésedet kérem, nem az volt a célom hogy megszólítva érezd magad a példámmal, csak ezt a viselkedésformát látom vissza az egyetemisták nagy többségéből, ezért hoztam fel példának, nem következtetés, vagy ujjal mutogatás volt.

Tablet vagy Note/Netbook, egy jó készülék ott kezdődik, hogy megfelelő kontrasztarányú és betekintési szögű kijelzővel kell rendelkeznie ahhoz, hogy 25% és az alatti fényerőn is megfelelően láss mindent, és már ez nagyon sokat számít az akkumulátor élettartamát tekintve. Wifinek se kell 24/7 bekapcsolva lennie, nekem van egy kis programom ami egy beállított timeouton bontja a kapcsolatot ha nem volt internetforgalom, de ha valamelyik program igényelné, akkor újra felcsatlakozik. Aero felületet se hiányolom egy ekkora kijelzőre stb. Én is kétkedve fogadtam az ASUS 10,5 órás üzemidejét, de az igazság az, hogy ha se wifi se bluetooth nincs bekapcsolva, kijelző minimum fényerőn van és csak egy word megy XP-n, 11 órán keresztül tudom használni mielőtt a kritikus 5%-ra csökkenne az akksi töltöttsége.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zabalint
2013.11.11. 13:55
nemlehet:
"Aztán elérünk lassan oda mint a PC-nél, hogy egy 2-3 éves tablet bőven jó lesz mindenre és szépen visszaesnek az eladások."

Sajnos azért nem fogunk ide eljutni, mert a tablet eleve azzal a koncepcióval terjedt el, hogy igenis le kell cserélni, mert egyrészt Android esetén basznak kiadni frissítést, iPadnél pedig nem menő az az iSheep, akinek 2-3 éves van, másrészt pedig ezek sokkal sérülékenyebbek, még a jobb minőségű példányok is, mint egy PC, nyilván elsősorban a használat miatt.

Persze vissza fog esni nagyobb mértékben is, csak nem azért, hanem mert más lesz a divat, a közeljövőben inkább stagnálás lesz a jellemző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!