iPon Hírek

Továbbra is Bill Gates a milliárdosok milliárdosa

Dátum | 2007. 03. 12.
Szerző | aruboczki
Csoport | IT VILÁG

Már hosszú évek óta a Microsoft szoftveróriás feje bitorolja a milliárdosok előkelő listájának az első helyét. De vajon meddig még?

Tizenhárom éve vezeti Bill Gates a Forbes magazin évente megjelenő, a világ milliárdosait számon tartó listáját. A világ leggazdagabb emberének a tavalyi évben további 2 milliárd dollárral gyarapodott vagyona, így már több mint 56 milliárd dollárt tudhat a magáénak. Cimborája, a hatalmas szívéről és jótékonyságáról ismert amerikai tőzsdeguru (és egyben a világ első számú tőzsdecápája), Warren Buffet most is a második helyre szorult, bár mindössze rongyos 4 milliárd dollárral marad el Gates vagyona mögött.

Az Oracle alapítója és elnök-vezérigazgatója, Larry Ellison, akire cseppet sem jellemző, hogy Bill Gates legjobb cimborája lenne (tudniillik a két úriember egymás legnagyobb riválisának számít), most nem jutott az első tíz leggazdagabb ember közé. Legnagyobb csalódására 21,5 milliárd dollárral csak a jóval szerényebb 11. helyre szorult.


Gates másik nagy barátját, Paul Allen-t (aki egyébként a Microsoft társalapítója, és Larry Ellison régi üzleti vetélytársa is) csak a 19. helyre sorolták, mivel bankszámláján „mindössze” 18 milliárd dollárt tartogat.

Azonban van egy jó hírünk is. A Forbes magazin multimilliárdos toplistáján szereplő emberek átlagéletkora 62 év, így van még egy pár éve mindenkinek, hogy meghódítsa a csúcsokat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.03.12. 11:19
Már hosszú évek óta a Microsoft szoftveróriás feje bitorolja a milliárdosok előkelő listájának az első helyét. De vajon meddig ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!