iPon Hírek

Továbbra is hiánycikk a Wii, az árak stabilak

Dátum | 2008. 04. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Úgy tűnik, jó ideig kell még várniuk azoknak, akik a Nintendo DS és Wii esetleges árcsökkensére spekulálnak, mivel az említett készülékek iránt világszerte nagy igény mutatkozik, helyenként pedig egyenesen hiánycikké is vált.

Következésképpen természetesen a Nintendo sem töri magát különösebben, hogy csökkentse az áraikat - miért is tenné, ha így is úgy viszik, hogy csak győzzék pótolni a készleteket? Egyetlen érvként legfeljebb azt lehet felhozni, hogy legalábbis a DS pl. elég régóta piacon van már és "ildomos lenne" csökkenteni. De ez édeskevés.

Ami azt illeti, a Nintendo hivatalos közleményében a cég elnöke, Satoru Iwata egyenesen azt jelentette ki, hogy "az idei évre előrevetített bevételi kalkulációink nem számolnak hardver-árcsökkentésekkel és magam sem gondolom, hogy szükségünk lenne ilyesmire".

Így a Wii-árcsökkenés láthatólag jódarabig megmarad még álomnak vagy gondolatjátéknak (nem is szólva arról, hogy láthatólag az alacsonyabb árak se változtatnának túl sokat a helyzeten: ugyanúgy hiánycikk lenne, mint most, és pl. az eBay-en továbbra is $300-350 körül szerepelne; épp csak a Nintendo bevételei csökkennének, amit ők meg érthetően nem akarnak).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.04.30. 13:18
(Vendég_Juron_* @ 2008 Apr 29, 07:50) [snapback]24140[/snapback]
Na a Microsoft meg a Sony vörösödhetnek az irígységtől továbbra is!
A Wii az egyetlen nem veszteséget, de komoly bevételt hozó konzolgép!
Hogy egy elektronikai terméknek 2 évig ne csökkentsék az árát, az hallatlan és azt hiszem példátlan!


A jó marketing mindent elad
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!