iPon Hírek

Továbbra is mentegeti magát a Gearbox az Alien miatt

Dátum | 2014. 08. 01.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A háttérsztorit nagyjából mindenki ismeri: az Alien: Colonial Marines nem csak, hogy rossz játék lett, de a készítők a kamu trailerekkel szándékosan átvágták a vásárlókat. Ennek nyomán még tavaly egy csoportos keresetet nyújtottak be a Gearbox és a Sega ellen - ez egy Amerikában divatos perlési forma, aminek a lényege nagyjából az, hogy nagyon sokan összeállnak, és együtt mennek bíróságra valaki ellen. A Gearbox mindig is próbálta mentegetni magát, és másra terelni a felelősséget, ez az álláspontjuk pedig azóta sem változott. Most éppen azt mondják, hogy valójában a saját pénzükből tettek bele egy csomót a fejlesztésbe, és ezért igazságtalan, hogy őket is perlik. "A fejlesztés során a Gearbox a saját pénzét is beletette a projektbe, hogy segítsen a SEGA-nak befejezni a játékot. A Gearbox a fejlesztés végére már több millió dollárt rakott hozzá az Aliens: Colonial Marines költségvetéséhez, és ezt sosem fizette vissza a kiadó" - mondta a stúdió alelnöke, Steve Gibson. Nyilatkozata szerint a Gearbox sem az eladások után, sem pedig jogdíj formájában nem kapott további pénzeket, egyedül a fejlesztés során az úgynevezett mérföldköveknél (a fejlesztés egy-egy fontos szakaszának lezárulta után) kapta meg az előre egyeztetett összegeket. Ezen kívül hozzá tette, az Aliens: Colonial Marines egy bérmunka volt, és a Gearbox semmilyen módon nem volt felelős a játék marketingjéért, sőt, a SEGA valójában elégedett volt a végtermék minőségével, és a fejlesztés során is minden egyes mérföldkő után áldásukat adták a projektre. Gibson továbbá megjegyzi, röhejesek azok az állítások, melyek szerint a játék egy korai verziója még más motoron futott, ugyanis mindig is az Unreal Engine-t használták. Továbbá a stúdió ügyvédei szerint az ügy egyáltalán nem felel meg a csoportos kereset követelményeinek, ugyanis a perlő tömegből lehetetlen kiszűrni, hogy ki látta a korai demóverziót, tehát ki az, aki ténylegesen "átverve" érezheti magát a végtermék megvásárlása után. Az ügy azon aspektusa, hogy valójában nem is a Gearbox, hanem a TimeGate, a Demiurge és a Nerve Software készítette a játékot, most fel sem merült...
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. 5hR3kY
2014.08.01. 12:58
Igazán csődbe mehetne már a Shitbox a fővezér Randy Bithcford-dal egyetemben. Attól hogy a fogyatékos Segának tetszett amit összetákoltak kevesebb mint egy év alatt, az nem jelenti azt hogy jó is lett. Az E3-as és a végleges játék gameplay öszehasonlító videókkal meg tele van a youtube, úgyhogy kár kamzniuk. A Duke Nukem: Forever-t is elb@szák, csak ott arra hivatkoztak hogy ők csak összerakták a kész részeket, utána meg ezt is, miközben a saját Borderlands-ükhöz szépen gyártogatták a 48-adik DLC-t . Nálam elásták magukat egy életre, Shitbox játékot nem fogok venni soha.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Titmoszisz
2014.08.01. 14:44
Hát, az ilyen, csak és kizárólag a pénzre hajtunk hozzáállás vitte "csődbe" a PC-s játékokat is.
Régen, legalább a szakmai hírnévre adtak, mára már azt is aprópénzre váltják!
Tisztességesen összerakott, szórakoztató játékért nem sajnálnám a pénzt, de hogy a gagyiért, majd annak még selejtesebb DLC-iért is külön-külön kotorásszanak a zsebemben, az már veri a lécet, nálam is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. WaspHUN
2014.08.01. 16:23
A Blue Shift óta a Gearbox nem volt igazán képes akár csak tűrhető játékot csinálni olyan címből ami nem az övék volt. Remélem a perben elmarasztalják a Gearbox-ot, mert csak a kamu trailerek eléggé kimerítik a vevő félrevezetésének fogalmát.

És ilyenkor jut eszembe, hogy megszerezték a Homeworld-öt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szefmester
2014.08.01. 17:35
"Az ügy azon aspektusa, hogy valójában nem is a Gearbox, hanem a TimeGate, a Demiurge és a Nerve Software készítette a játékot, most fel sem merült..."

Mellesleg mintha ők követték volna el a Borderlands-eket is. Nem baj akasszuk fel mert egy játékot amin nem is dolgoztak effektíve elbasztak.

Akkor most menjünk és gyújtsuk fel az Activision székházat mert a Watch Dogs nem lett optimalizálva!

Gyújtsunk fáklyákat! Ki tart velem?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. bruce_prin...
2014.08.01. 20:18
Akar felelosek akar nem (a kiadok elegge suttyok tudnak lenni szal az sem kizart hogy "parancsra" tettek amit), egyszer vegre valakinek mar szivnia kell mert ami ma a jatekiparban (az ipar szo hozta magaval ezt sajnos) folyik az verlazito.
Fossona tobbi g@ci is egy kicst. Ha szart adnak el szart kapnak a nyakukba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. bruce_prin... Szefm...
2014.08.01. 20:27
Az aktivisionos analogiad nem santit, hanem orditva haldoklik.
Ha nem ok csinaltak az ugy lehet, hogy ok is tovabb passzoltak.
Gyak. ugy nez ki mint a magyar barmi ami allami megrendeles.
Egy takony (3 senkihazi meg egy titkarno) ceg elvallaja lehuz belole 30%ot, majd etdobja egy cegnek, aki detto majd egy harmidaknak, a maradek 5-10%bol megcsinalja, aron alul egy vallalkozo, 2 melossal 2 lapattal meg egy talicskaval azt a a 60km autoutat.
Igy jon ki hogy 1 centi autoapalya 676842532 milliard forint.
Ez kb igy nezett ki itt is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szefmester bruce...
2014.08.01. 22:17
Szándékos volt hogy ordítson, mert itt nagyon sokan képtelenek felfogni az iróniát, és a hasonlatokat...

A SEGA berendelte a GEARBOXtól a játékot, amit ők a Borderlands 2 miatt továbbpasszoltak a kicsiknek, de mivel látták a töketlenkedést, a SEGA meg nyomást gyakorolt rájuk fentről, elvették az egyiktől és átadták a másiknak. Azok meg megcsinálták olyanra amilyen lett. A Gearbox annyiban hibás hogy a marketinget kissé túl szépre csinálták meg, a játék gyatrasága viszont ne az ő saruk.

Erre jött a sarkos példa hogy hibáztassuk azt akinek a minőséghez szinte semmi köze.... Amilyen lincshangulat van ez ügyben akkor már simán kivonulhat bárki a WD miatt a Blizzard elé tüntetni.. mert kb annyi esze van ezeknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Phantomstr...
2014.08.02. 09:49
Régebben még volt egy hír, hogy a gearbox meg valamelyik másik csapat, azon veszekedett, melyikük dolgozott többet ezen a szeméten, most meg ez. És mindkettő magának akarta. Most nem találom, de tisztán emlékszem. Jó lenne eldönteni, hogy akkor most kell-e nekik a játék vagy sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyberPunk6...
2014.08.02. 10:18
Ha valaki a nevét adja valamihez, akkor azért felel. Ez mindenhol így működik. Maximum a felelősség mértéke és a büntetés lehet kérdés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hsim
2014.08.04. 07:25
szvsz a játéktörténelem egyik legnagyobb átb*szása. Pedig annyira hálás a téma, hogy csak tisztességesen kellett volna megcsinálni (amit az e3-as videó is sugallt) és mindenki fetrengett volna a dollárokban.

de nem, Pitchfordéknak sikerült a bravúr, annak ellenére, hogy az interjúit telehányta avval, hogy mennyire fontos nekik ez a cím és mennyire ki szeretnék szolgálni a rajongókat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. atti_2012
2014.08.04. 20:35
Ugyan ilyen csoportos keresetben kellene vissza kérnie a vevőknek a ps4 és xbox one árát, mert nem tudja a hardver amit ígértek, és ez csak rosszabb lesz. A PC-s világ meg csak szív, mert szándékosan lebutítják azoknak a játékoknak a grafikáit, amik konzolon és pc-n is kijönnek, nehogy balhé legyen belőle, mert pc-n jobban néz ki. Lásd Watch Dogs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 5hR3kY
2014.08.05. 08:27
Megnézném Randy Bitchford szemüveges Stólbuci szerű fejét amikor megkapná a határozatot hogy fizetniük kell pár milliót mint a katonatiszt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!