iPon Hírek

Továbbra sem az igazi az Xbox One indie programja

Dátum | 2014. 03. 10.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az ID@Xbox, vagyis a Microsoft indie-kezdeményezése az első naptól kezdve olyan, mintha el lenne átkozva. A redmondi vállalat jóval később jelentette be, mint a Sony, hogy bizony ő is szeretne jóban lenni az indie fejlesztőkkel, és addigra már a legtöbben elkötelezték magukat a PlayStation 4 mellett - amire a beszámolók szerint egyébként is jóval gyorsabban és könnyebben lehet fejleszteni. Az ID@Xbox program azonban végül beindult, ám nem kellett hozzá sok idő és kiderült, hogy a Microsoft szeretné egy-két dologban rákényszeríteni az akaratát a játékkészítőkre. Az egyik ilyen a több fejlesztő által is komoly problémaként említett "egyenlőség", vagyis a Microsoft elvárja, hogy az ID@Xbox programban résztvevő játékok előbb, vagy legfeljebb ugyanakkor jelenjenek meg Xbox One-on, mint más platformokon.
Ez érthető módon nem olyan egyszerű akkor, ha az adott indie fejlesztő már hónapok óta a PS4-es változaton dolgozik. Mivel ezek a játékok jellemzően kevés emberrel, kis költségvetésből készülnek, közel megoldhatatlan, hogy egyszerre készüljön el a PS4-es és az Xbox One-os verzió - aminek az is az eredménye, hogy sokan egyszerűen PS4-exkluzívvá tették játékaikat. Persze a Microsoft is látja, hogy ez probléma, így most azt ígéri a cég, hogy egyesével ülnek majd le tárgyalni azokkal a fejlesztőkkel, akik korábban részleges exkluzivitást ígértek más platformokra, és igyekeznek majd megoldani a megjelenéssel kapcsolatos problémákat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. croix
2014.03.10. 15:47
EZAZ!!! PS4 a király!
de most viccet félretéve, ha az indie fejlesztők is azt mondják hogy ps4-re könnyebb programozni mint box1-re, akkor az M$-nek kéne a hibát keresni és nem a fejlesztőket mindenféle hülyeséggel kányszeríteni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2014.03.10. 17:28
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a PS4 a jobbik sz@r.

Amúgy tekintve hogy milyen dolgokat akartak eleinte bevezetni Májkrémszofték, ilyen apróságokon én már nem csodálkozom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. grrrgo
2014.03.11. 13:21
Haha!
Az M$ már megint g*ci! Miért nem lepődöm meg ezen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!