iPon Hírek

Trollok a Greenlight rendszerében

Dátum | 2012. 09. 03.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Nemrég indult a Valve legújabb szolgáltatása a Greenlight, de a trollok, akik az ördöghöz hasonlóan sohasem pihennek máris felbukkantak. Korábbi cikkeinkben már olvashattatok rendszerről, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók megszavazzák azokat a játékokat, melyeket szeretnének Steamen viszontlátni. A még készülőben lévő, vagy már kész játékokat maguk a fejlesztők hivatottak feltenni, a játékosok pedig kiválaszthatják a nekik tetsző címeket. A tréfás kedvű trollok azonban visszaéltek a rendszer nyújtotta lehetőségekkel és ők maguk listáztak olyan játékokat, mint a Half-Life 3, Mass Effect 3 vagy a Call of Duty 9. Bizonyára voltak olyanok is, akik jóhiszeműen, a rendszer lényegét félreértve írták be ezeket a játékokat, vagy azt hitték, hogy itt kel írni a kívánságlistát a Télapónak. Így, vagy úgy a Valve-nak a jövőben mindenképpen szigorítani kell az ellenőrzésen.

A Greenlight azt a procedúrát hivatott felgyorsítani, amelyen a címek keresztülmennek, mielőtt zöld lámpát kapnának (innen a név), de a hamis bejegyzések eltakarítása időt vesz igénybe, ami lassíthatja a folyamatot, annak ellenére, hogy  a rendszert úgy tervezték, hogy viszonylag könnyű legyen kiszűrni ezeket. A Greenlightban megvan a potenciál arra, hogy a Kicstarterhez hasonlóan megtámogassa a független fejlesztőket a nagyközönség erejének, és a Steam ismertségének és népszerűségének segítségével, de ahhoz, hogy ez maradéktalanul megvalósulhasson a Valve-nak biztosítani kell a rendszer tisztaságát. A cég egyébként viszonylag gyorsan reagált, a trollok egyhetes kizárást kaptak. A hamis bejegyzések is eltávolításra kerültek, de közben folyamatosan keletkeznek az újak is, melyek eltávolításában mi is segédkezhetünk, ha jelentjük őket.

Kapcsolódó cikkeink:
Steam Greenlight - szavazzunk
Steam – teljes gőzzel előre!
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. shaddam
2012.09.03. 21:08
Egy fenéket trollok ezek. Igenis half life 3-ra lenne igény nem zsékategóriás flashjátékokra amikben a greenlight tobzódik. Sokat mondok ha 3 JÁTÉKnak nevezhető valami van rajt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Ipadnak
2012.09.03. 21:24
shaddam pontosan egyetértek veled.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Ragnarr
2012.09.03. 22:34
Szerintem meg jo cuccok vannak a listan, nemtom mit kell mar megint rinyalni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Arokh
2012.09.03. 22:42
Én is szeretnék HL 3-at, de ez a fajta hiszti már nagyon alja szint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. m-a-r-i-u-...
2012.09.04. 00:56
Inkább ilyen és ehhez hasonló alkotás legyen green light-on http://blackmesasource.com/

Már csak pár nap ^^

Nem is értem, hogy nem került még ide ki a hír
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tomchee
2012.09.04. 03:32
" Igenis half life 3-ra lenne igény nem zsékategóriás flashjátékokra amikben a greenlight tobzódik"
Mint látod majd ott szavazás alapján el dől mire is van igény. Ezért van ez az oldal. Felajánlják neked a játékot és te meg szavazod h jó ötlet-e vagy sem. Így igen is trollkodás ha te egy olyan játék miatt harácsolsz ami nincs témában (ott).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szefmester
2012.09.04. 03:45
öhm.. ez nem kívánságlista nemde? Ez amolyan kickstarter szerű project lenne nem? Én legalábbis így olvastam. Ha pedig így volt akkor az ilyen HL3-ak bizony trollkodások. Ha egy kis csapat beadná a prezentációt akkor ok lenne a kérés de így...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dilofekete
2012.09.04. 07:48
Ez most halál komoly, hogy képtelenség akár egy videót értékelnem vagy játékot beküldeni, ha még nem volt a Steam felé tranzakcióm? Mi az összefüggés a véleményem és a nem létező pénzem között? Lehet azt kiáltani, hogy ez diszkrimináció?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mullerdavi...
2012.09.04. 09:30
@dilofekete:
Arra nem gondolsz, hogy esetleg akkor bottal csalnánának a szavazáon meg spamelnének?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dilofekete
2012.09.04. 12:08
Esetleg ha mással vetetnék egy játékot, az se számítana? Különben megadhatnának más biztonsági opciókat, amit testre szabhatok, mert nincsen pénz bankkártyát üzemeltetni, de helyette van egy sor másik kártyám, melyek mind Egyedi azonosítóval rendelkeznek és biztosan tudnák ellenőrizni a hitelességét, hogy az csak is csak kizárólag az én tulajdonom és csak egy profilt rendelhetek hozzájuk. Maguktól is észrevehetnék, hogy évek óta telepítve van a programjuk és nem a fizetős játékok miatt, hanem a hiéna vadászat módjára üldözött, ingyenes játékok miatt, de hogy ezért a cselekedetért párhuzamosan, jóformán ellehetetlenítsék a felhasználó összes többi lehetőségét. Én úgy érzem, hogy nem érdemeltem ki semmivel azt, hogy elvegyék a szavazati jogomat egy játékos közösségben. Ha végérvényesen ezt így gondolják, akkor HATALMASAT CSALÓDTAM a Steam-ban!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 5hR3kY
2012.09.05. 20:18
Mivel látják ha valaki csak az ingyen cuccokat vadássza, és egy fillért nem költ náluk, ezért annak miért is adjanak szavazati jogot? Miért szavazzon egy olyan ember aki úgy sem fog venni semmit tőlük? Beszavaznád a neked tetsző játékokat és nem vennéd meg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!