iPon Hírek

Trükkös tükrös hátlappal érkezik a Mirror 5s

Dátum | 2015. 07. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Oppo szinte már felváltva mutatja be a közép- és az alsókategóriás okostelefonokat. Ezúttal egy olyan készülékről rántotta le a leplet a távok-keleti vállalat, ami a szintén nemrég rajthoz állított Neo 5s és az R7 közé fog besorolni.
A Mirror 5s specifikációja igazán jól kiegyensúlyozott lett, mondhatni az ideális közepkategóriás okostelefont készítette el az Oppo, így igazán sok érdeklődő figyelmét keltheti fel. A nevét a hátoldala miatt kapta, ami egy olyan tükrös felület, mely gyémántmintával lett feldobva, és a ráeső fény beesési szögétől függően váltakozik a fehér tónusa rajta. Persze bármilyen szép is a háta, minden bizonnyal nagyobb figyelmet kap majd az eleje, ahol egy 5 hüvelykes, HD felbontású megjelenítő terül el. Az Oppo a 294 PPI-s pixelsűrűségű kijelzőt IPS technológiával gyártatta, így minden tekintetben kellemes képminőségre van kilátás. Az operációs rendszert figyelembe véve sem érheti szó a ház elejét. Az újdonságon már az Oppo R7 és R7 Plus esetében megismert Color OS 2.1 teljesít szolgálatot. Ez az egyedi ROM az Android 5.1-re épül, amely a jelenleg elérhető legfrissebb Lollipop variáns. Az Oppo rengeteg plusz opciót, alkalmazást és szolgáltatást csempészet ebbe, ezek mind arra szolgálnak, hogy növeljék a felhasználói élményt. Fejlettebb kamera, lekapcsolt kijelzőnél is működő gesztusvezérlés, egykezes használatra is átrendezhető felület, és ez csak néhány példa abból, ami a vásárlókra vár.
Az okostelefon 64 bites alapú, egy Snapdragon 410 szériás lapka dolgozik benne. A Qaulcomm MSM8916 négy Cortex-A53 processzormaggal van ellátva, az órajele pedig 1,2 GHz-ig skálázódhat, ha a szükség úgy hozza. A grafikus feladatok felelőse egy Adreno 306 IGP, ami a durvább játékokkal már biztosan nehezen fog boldogulni, de azért lehet rá számítani. A rendszer számára bőven osztotta a memóriát az Oppo, az Android 2 GB-tal gazdálkodhat a mindennapok során, ami biztosan elegendő lesz még a belakást követően is. A háttértár esetében sokszor spórolnak a kínai gyártók, de az Oppo ilyen tekintetben is „nagylelkű” volt, és 16 GB-nyi hellyel vértezte fel a Mirror 5s-t. Ha valakinek ez sem volna elegendő, akkor a bővítést könnyedén meg lehet oldani egy tetszőleges kapacitású microSD kártyával (maximum 128 GB támogatott). A kapcsolati képességek listája a 4G LTE hálózati modemmel indít, ami négyes kategóriába sorolható, ennek megfelelően legfeljebb 150/50 Mbps-os le- és feltöltési sebességet nyújthat. Van még benne ezen felül 802.11 a/b/g/n szabványokat teljesítő Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul és A-GPS vevő is. A Mirror 5s két SIM kezelésére lett felkészítve, egy Nano-SIM és egy Micro-SIM csúsztatható bele.
A kamerák tekintetében némileg vegyes az összkép. A telefon előlapjára egy 5 megapixeles, szelfizésre is alkalmas egység került, a hátoldalán viszont továbbra is egy 8 MPixeles kamera képviselteti magát. Persze a középkategóriában igazából ezzel még egyáltalán nincs gond, főleg azt figyelembe véve, hogy a hátlapon található lencserendszer F/2.2-s rekeszértékkel dolgozik, így sötétben is lehet rá számítani, és 1,4 mikronosak az egyes képpontok a szenzoron, ami egyáltalán nem rossz. A Mirror 5s képes panoráma, HDR, GIF és egymásra exponált képeket készíteni, illetve vannak Instagramot idéző szűrők is. Ha videózásra kerülne a sor, akkor pedig Full HD felvételek jelentik a plafont. Az eszköz 143,4 x 71,2 x 7,65 milliméteres testbe bújt, a tömege pedig eléri a 160 grammot. Meglehetősen nehéz tehát, ami annak tudható be, hogy nagyon merev, kettős fém belsőszerkezetet kapott. Az energiaellátásáról egy 2420 mAh-s akkumulátor hivatott gondoskodni, ami átlagos produkcióra lehet képes.
Az Oppo Mirror 5s összességében egy remek masinának ígérkezik, azonban egy összetevőt sajnos még nem ismerünk, ami nagyban befolyásolhatja a jövőjét. Az ajánlott fogyasztói árról van szó, melyet egyelőre sűrű köd fed. Sajnos az elmúlt időszakban az Oppo tolla eléggé vastagon fogott, de remélhetőleg ezúttal nem esik túlzásba, és 200 dollár környékén megáll majd a végösszeg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. menthous
2015.07.06. 18:07
Csak nekem van Huawei Ascend P7 shadow clon jutsu beidegződésem tőle?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. spidey2
2015.07.06. 18:10
az HTC touch diamond volt hasonló sok évvel ezelőtt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kajafun
2015.07.06. 18:45
Az ilyen hátlapot nem tartom jó ötletnek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.07.06. 19:06
regi szepidok, htc sense stb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ncc1701
2015.07.06. 21:05
Normális méretű akkut kifelejtették belőle. Maradok a lenovo p70-emnél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!