iPon Hírek

Trükközik a Google és a Yahoo

Dátum | 2008. 11. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Szorgosan farigcsálja szövetségi tervét a Google és a Yahoo annak érdekében, hogy elhárítsa a különböző, monopolizálástól tartó támadásokat; egy új tervezet-változat már el is készült, bár persze azt még nem lehet tudni, hogy ez már a végső lesz-e, vagy még tovább kell faragni rajta.

Jelenleg azonban annyi lényegi változás történt, hogy kijelölésre került egy felső határ arra vonatkozólag, hogy a Yahoo mennyit profitálhat a dologból (a keresési bevételeinek max. 25%-át), valamint a szövetség időtartamát is jelentősen visszanyesték (10 évről kettőre).

Hogy miért épp (vagy miért csak) a Yahoo bevételének szabtak felső limitet, az már egy másik kérdés - mindenesetre annyi áldozatot a Google is vállalt, hogy a hirdetői eldönthetik, hogy szeretnék-e, hogy a hirdetéseik megjelenjenek a Yahoo-nál is, vagy nem.

Mindeközben a Yahoo keményen dolgozik azon is, hogy feltöltse a vezetői posztjain keletkezett üresedéseket; épp tegnap köszöntötték soraikban Jeff Dossett Microsoft-dezertőrt, aki ezentúl a Yahoo online médiáiért fog felelni, betöltve így a Scott Moore távozásával keletkezett rést.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.11.04. 17:26
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!