iPon Hírek

TSMC: 3 év kell majd, hogy talpra álljon az ipar

Dátum | 2009. 02. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

dr. Morris ChangA félvezető gyártás és a hardverpiac egyaránt nehéz időket él át jelenleg: a kereslet rendkívül alacsony, a világgazdasági válság miatt pedig igen nehéz a fennmaradás a kisebb-nagyobb pénzügyi gondokkal küszködő vállalatoknak. Például a német Qimonda nemrégiben került csődeljárás alá, és a legfrissebb hírek szerint még közel sem érte el a piac a mélypontot.

A TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) igazgatója, Morris Chang a The Wall Street Journal hasábjain fejtette ki gondolatait azzal kapcsolatban, hogy a félvezető iparnak a jövőre nézve pontosan milyen kilátásai vannak, illetve várhatóan mennyi időbe telik, míg az ipar ismét magához tér a könnyűnek egyáltalán nem mondható időszak után.

Chang szerint a jelenlegi helyzet alapján várhatóan nagyjából 3 év kell a félvezető iparnak ahhoz, hogy valamelyest talpra álljon, és visszakússzanak a mutatók a válságot megelőző 2008-as szintre. Chang több, mint 50 éve van a szakmában, a világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyárának alapítójaként megfelelő tapasztalatokkal és rálátással rendelkezik ahhoz, hogy megbízhassunk szavaiban, vagy legalábbis biztos alapnak tekinthessük azokat. Chang szerint a félvezető piac a világgazdaság lassulása miatt nagy esésen van túl, közel van már a mélyponthoz, de még csak a közeljövőben fogja elérni azt.

Az előrejelzések meglehetősen kiábrándítóak, de hogy mennyire válnak be, illetve tényleg 3 év kell-e majd a piacnak a regenerálódáshoz, az idővel kiderül. Mindenesetre így már nagyjából érthető a piac jelenlegi gyenge szereplése.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.02.23. 17:20
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!