iPon Hírek

Tucatnyi Moto Mods érkezhet évente

Dátum | 2016. 12. 20.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG után a Lenovo másodikként indította útnak a moduláris okostelefonját, viszont a Moto Mods koncepció lényegében magabiztosan tudja hozni a vállalat által elvárt teljesítményt, míg az LG G5 óriási csalódás lett, és vélhetően a dél-koreaiak ezzel egy időre jegelik is a moduláris konstrukciókat. A Lenovo örül a Moto Mods és a Moto Z okostelefonok sikerének, és bejelentette, hogy a jövőben is szép számmal érkeznek majd friss modulok a készülékekhez.
A Moto részleg vezetősége újságírók egy kisebb csoportjának nyilatkozott, és egyebek mellett elhangzott az a nagyon érdekes információi is, hogy elég jó ütemben fognak szaporodni a Moto Z készülékekhez tervezett Moto Modsok. Az illetékesek úgy nyilatkoztak, hogy legalább 12 moduláris csatlakozást alkalmazó kiegészítő kerülhet a boltokba évente, szóval Moto Modsban gazdag év lehet 2017. A vállalat célja az, hogy folyamatosan fenntartsa a vásárlók érdeklődését, ezért arra számíthatunk, hogy jól elosztva jöhetnek a Moto Z okostelefonok hátlapjára felpattintható eszközök. Negyedévente három új Moto Mods kerülhet a boltokba. A Lenovo a Moto Mods kiegészítők tervezésekor számítani fog azokra a partnerekre, akik már korábban készítettek valamilyen megoldást; de mindenképpen szeretne a vállalat új nevezőket is látni a támogatók sorában, éppen ezért egy igen érdekes lépésre készül. Állítólag a kínaiak indítani fognak egy közösségi finanszírozású kampányt is annak érdekében, hogy valóban izgalmas és a tömegek számára vonzó modulok születhessenek. Ennek elképzelhető, hogy az Indiegogo adja majd a felületet, de az sem zárható ki, hogy a Lenovo a saját kezébe veszi a kezdeményezést. Az eddigi Moto Modsok egyébként eléggé változatosak, hiszen van itt egyszerű hátlaptól az erőteljesebb hangszórón át a projektorig mindenféle megoldás, a legnagyobb figyelmet pedig a Hasselblad nevével fémjelzett optikai zoomot nyújtó kamerás egység kapta. Néhány pletyka szerint fogunk még látni fotózásra kihegyezett Moto Mods modult és olyat is, amin egy másodlagos kijelző lesz – talán e Ink technológia használatával. De felmerülhet itt még rengeteg kiegészítő dolog (pl. játékvezérlő), csak legyen, aki megtervezi és elkészíti ezeket.
Legutóbb kettő Moto Mods került a boltok polcaira, ezek közül az egyik egy autós kiegészítő lett, a másik pedig egy külső akkumulátor, amiből nem az elsőt – és valószínűleg nem is az utolsót – dobja piacra a vállalat, illetve a partnerei. Az Incipio Car Dock egy olyan dokkolásra szolgáló szerkezet, ami nemcsak a rögzítést fogja segíteni a személygépjárművekben, hanem került rá például Micro-USB 2.0 kimenet és 3,5 milliméteres Jack aljzat is, ezek ugyanis lemaradtak a Moto Z-ről és társairól (eltekintve a Moto Z Playtől). Ez a termék 65 dollárba fog kerülni, szóval az olcsóbbak közé sorolható. A Mophie Juice Pack néven érkező akkupakk viszont már 80 dollárt kóstál, de mit is nyújt? Ebben az eszközben egy 3000 mAh-s akkumulátor van, amivel lényegében megduplázható a készülék üzemideje. A Mophie pakolt a kiegészítőre egy C-típusú USB csatlakozót, így ezt külön is lehet tölteni, nem csak a telefonon keresztül, és van rajta LED-es indikátor, amivel könnyen és gyorsan ellenőrizhető a töltöttségi szint.
Hogy milyen Moto Mods tűnhet fel legközelebb a boltok polcain? Nos, ezt egyelőre nem tudjuk megmondani, de akár egy olyan megoldás is felbukkanhat a színen, amellyel Tango támogatást kapnak majd a Moto Z modellek. Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, a Motorola Mobility vezetője, Aymar de Lencquesaing azt ecsetelte, hogy örülne egy kiterjesztett valósággal dolgozó modulnak, és egészen véletlenül lényegében házon belül született meg az első olyan piacérett mobil, ami már támogatja a Tangót. A Lenovo Phab 2 Pro éppen novemberben került forgalomban, miután nyáron lerántotta róla a leplet a kínai alakulat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!