iPon Hírek

Túl sok az okostelefon - és ezért nem fogynak

Dátum | 2009. 07. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Érdekes megállapítást tett az amerikai Best Buy: egy felmérésük tanulsága szerint ugyanis az okostelefonnal még nem rendelkező emberek 47%-át "túlságosan is összezavarja" a széles kínálat és a sokféle funkció; nem tud választani, nem tudja, melyik is lenne jó neki, így végül nem is vesz.

39%-uk emellett még azt is megjegyezte, hogy kifejezetten "utálják a vásárlás élményét" - amit ugyan bővebben nem fejtettek ki, de feltehetőleg ez is a hosszadalmas válogatásra, funkció-összehasonlítgatásra és elemezgetésre utalhat, megerősítve így az előbbi eredményt. (63% persze jelezte azt is, hogy a készülékek drágasága is egy igen fajsúlyos visszatartó erő)

Ezzel együtt a felmérésből megerősítést nyert az a tény is, hogy egyes hiedelmekkel ellentétben az okostelefonokat egyáltalán nem csak munkára használják, sőt. Az okostelefonnal már rendelkezők 58%-a ugyanis a zenehallgatás lehetőségét értékeli bennük nagyon nagyra, 41%-uk a közösségi oldalakhoz való hozzáférést, 36%-uk pedig a játékokat.

Fény derült továbbá egy érdekes nemi megoszlásra is: a nők láthatólag sokkal többre értékelik a különböző alkalmazásokat és extra funkciókat, mint a férfiak. SMS, fényképezés, zene és GPS - csupa olyasmi, amit a nők jóval nagyobb arányba értékelnek és használnak (sorban a női és férfi válaszolók 71%-46%, 55%-30%, 44%-24% és 51%-33%-a jelölte meg fontosnak a nevezett funkciókat). A férfiak leginkább csak a naptárat és a tennivaló-szervezőt értékelték nagyra: 46%-kal a nők 39%-ával szemben.

(Maga a Best Buy különösebben nem magyarázta az eredményeket, egyszerűen csak közzétette őket, mint érdekességet.)

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Peterku
2009.07.01. 18:02
VISSZA A HIRHEZ

Okostelefon?! Akkor én amolyan kőkorszaki szaki vagyok: még a fényképezőgépet is feleslegesnek tartom néha, pedig munkaeszköz a mobilom. Naptárban pedig a Time/system verhetetlen, igaz, nagy és kell hozzá toll is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Memoryan
2009.07.01. 21:01
Én mindenra használom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. danee91
2009.07.04. 12:34
Bizony, a Walkman mobilomon 90%-ban zene megy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Atocha
2009.07.07. 12:26
"Túl sok az okostelefon - és ezért nem fogynak"

Tipikus üzleti hozzáállás. Szerintük azért nem fogy az okosteló, mert sok van a piacon.

Szerintem meg azért, mert tudásukhoz/akku üzemidejükhöz képest egy vagyonba kerülnek!

Tudok választani, meglenne a vásárlás élménye is, de nincs rá pénzem és m.országon ez érvényes a nagytöbbségre.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!