iPon Hírek

Tuning valós időben, Asus-módra

Dátum | 2007. 07. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS gondolt azokra a felhasználókra, akik kevésbé jártasak a videokártya tuningolásban, így készített egy eszközt, amelynek segítségével valós időben tuningolhatják kártyánkat egy "potméter" egyszerű elfogatásával.

A vállalat az első a piacon, aki ilyen megoldást kínál felhasználói számára. A terméket elsőként az egyik 8600 GT-t tartalmazó csomagban lehet megtalálni. Az újdonság rendkívül nagy segítség lehet a felhasználók többségének. Az OC Gear névre hallgató real-time (valós idejű) tuningoló alkalmatosság egy 5,25-ös bővítő helyre illeszthető be, a rendszerrel USB csatolófelületen kommunikál. A szerkezet segítségével a felhasználó szabályozhatja a rendszer hangerejét, a GPU órajelét, valamint a GPU hűtőventillátorának fordulatszámát, az egység ezen kívül kiírja a GPU maghőmérsékletét, valamint az éppen aktuális FPS értéket is.


Mint már említettük, az új tuning szerkezetet az ASUS EN8600GT OC Gear videokártyájához mellékeli először, a kártya 256 MB GDDR3-as memóriát tartalmaz, a gyártó nagyteljesítményű hűtőrendszerrel is ellátta a terméket, így gond nélkül túlhajtható a kártya GPU-ja, persze ésszerű határokon belül.

A gyártó állítása szerint az OC Gear megoldás számos ASUS kártyával kompatibilis, ám a vállalat azzal kapcsolatban már nem árult el információkat, hogy a megoldáshoz szükséges szoftver támogat-e más kártyákat az EN8600 GT sorozaton kívül. Egyelőre sajnos az sem tudható, hogy mennyivel lesznek drágábbak az OC Gear edition kártyák a sima változatokhoz képest. Várhatóan sokan döntenek majd az OC Gear csomagok mellett, ugyanis az új eljárásnak köszönhetően kényelmesen és gyorsan növelhető a termékek teljesítménye.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.07.05. 11:33
vissza a hírhez

Az ASUS gondolt azokra a felhasználókra, akik kevésbé jártasak a videokártya tuningolásban, így készített egy eszközt, amelynek segítségével valós időben tuningolhatják kártyánkat ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!