iPon Hírek

Tuningbarát AMD-s lapok az Nvidia kínálatában?

Dátum | 2008. 08. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD 790GX lapkakészlete nemrégiben jelent meg a piacon, az újdonság egyik legfontosabb tulajdonsága nem más, mint az ACC (Advanced Clock Calibration) támogatás, amelynek köszönhetően a Phenom processzorok az eddigieknél hatékonyabban tuningolhatóak, így magasabb órajelek elérésére is képesek. Most úgy tűnik, hogy az Nvidia műhelyében is készülnek az újdonságok, amelyek szintén rendelkezni fognak a már említett ACC technológia támogatásával.


Az ACC támogatás a 790GX lapkakészlettel együttműködő SB750-es déli hídnak köszönhető, így ez a funkció egyelőre csak ennél a lapkakészletnél használható. Az Expreview munkatársai egy meglehetősen érdekes információra tettek szert, amely szerint hamarosan az Nvidia kínálatában is megjelennek hasonló, ACC támogatással rendelkező alaplapok. Ezt a technológiát az Nvidia megoldásai közül egészen pontosan az MCP72-es és MCP78-as lapkakészletek fogják alkalmazni. Az MCP72-es chipszet az nForce 780a és 750a, míg az MCP78-as variáns az nForce 720a és 730a alaplapokon kap helyet.

A források szerint az ACC támogatás életbe léptetéséhez néhány módosításra van szükség az alaplap esetében, így a jelenleg forgalomban lévő nForce lapkakészletes termékeknél szinte biztosan nem lehet majd használni az ACC technológiát. Az Nvidia jelenleg is dolgozik az ACC támogatással ellátott alaplapok fejlesztésén, a jelenlegi információk szerint az első ACC támogatással felszerelt  MCP72-es alaplapok jövő hónapban készülhetnek el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások