iPon Hírek

Tuningbarát GeForce GTX 760-as videokártya az MSI-től

Dátum | 2013. 08. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Megérkezett az MSI legfrissebb GeForce GTX 760-as sorozatú videokártyája, az MSI N760 HAWK, amely egyedi hűtéssel, dupla BIOS-szal, gyárilag megemelt órajelekkel és minőségi komponensekkel büszkélkedik.

Az MSI N760 HAWK videokártyája rendkívül jó minőségű komponenseket használ, hála a Military Class 4 technológiának. A minőségi alkatrészek megfelelnek a MIL-STD-810G katonai szabvány követelményeinek és a videokártya stabilitására is pozitívan hatnak. Az N760 HAWK szokás szerint most is egy 1152 CUDA magot, 96 textúrázót és 32 renderelő egységet tartalmazó GPU köré épül, ami 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához. A referencia GeForce GTX 760-as videokártyák esetében a GPU 980 MHz-es magórajelen ketyeg, amit a GPU Boost 2.0 technológia 1033 MHz-es átlag órajelre képes megemelni. Ezzel szemben az MSI friss üdvöskéje már 1111 MHz-es alap órajelet alkalmaz, a GPU Boost 2.0 technológia átlagos órajele pedig 1176 MHz-es értéket képvisel - elég combos tuningról van szó. A 2 GB-nyi GDDR5-ös memóriachip esetében a referenciának megfelelő 6008 MHz-es effektív órajelet alkalmaztak a vállalat mérnökei.
[link href="https://ipon.hu/_userfiles/Image/joker/hirek/2013/0807/n760- 3.jpg" target="_blank"][/link]
Az MSI N760 HAWK különlegességeinek sora itt persze még nem ér véget. Az új videokártyán két BIOS chip kapott helyet, amelyek közül az elsőt általános használatra, a másodikat pedig tuningra konfigurálták a vállalat mérnökei. Utóbbival - a minőségi komponensek használatának és az erős tápellátásnak köszönhetően - komolyabb tuningpotenciál aknázható ki a termékből, mint egy átlagos GeForce GTX 760-as megoldásból. A stabil, jó minőségű tápellátás jóvoltából extrém tuning alkalmával is stabilan üzemel a videokártya. A GPU számára egyébként hat, a memóriachipek számára pedig két tápfázis áll rendelkezésre, maga a videokártya pedig nyolcrétegű nyomtatott áramköri lapra támaszkodik. Jó hír, hogy a terméken feszültségellenőrző pontok is találhatóak, az MSI Afterburner alkalmazás segítségével pedig könnyedén, egyszerűen lehet módosítani a GPU, a memória és a PLL feszültségértékeket.

Annak érdekében, hogy a hűtés is felnőhessen a feladathoz, az újdonságon az MSI saját fejlesztésű, Twin Frozr IV Advanced hűtése kapott helyet. A hűtés alapját a 8 milliméteres átmérőjű SuperPipe hőcső adja, ami hatékonyan és gyorsan vezeti el a hűtőbordákhoz a GPU által termelt hőt. A rendszer két, egyenként 10 centiméteres átmérőjű, PropellerBlade technológiára alapozó légkeverőt is kapott, amelyek hőmérséklet-vezérelt fordulatszám-szabályzás segítségével próbálnak halkan és hatékonyan üzemelni. Ez sikerül is nekik, ugyanis segítségükkel az MSI N760 HAWK GPU-ja a referencia megoldásokénál 10 Celsius fokkal hűvösebben üzemel, maga a hűtés pedig 12,48 dB(A)-lel halkabb, mint a referencia megoldás. Érdekesség, hogy a vállalat globális weblapján már 16,48 dB(A) előnyről szól a leírás - a kettő közül valamelyik egészen biztosan elírás. A fedélzeten persze a Dust Removal, azaz a poreltávolító funkció is helyet kapott, ami annyit tesz, hogy a rendszer indításakor a ventilátorokat 30 másodpercig ellentétes irányban járatja, így eltávolítja a port a hűtőbordák közül.

A 170 wattos TDP-vel érkező videokártya 264 x 130 x 40 milliméteres mérettel rendelkezik, tömege pedig 893 gramm. Videó kimenetei között egy Dual-link DVI-I, egy Dual-link DVI-D, valamint egy HDMI 1.4a és egy DisplayPort 1.2-s csatlakozó található.

Az MSI újdonsága hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. mocsok92
2013.08.08. 00:59
gyönyörű kártya, szép izmos hűtéssel. nagyon bejövősek az msi cuccai
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!