iPon Hírek

Tuningolt GeForce GTX 650 a Colorful műhelyéből

Dátum | 2012. 09. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A GeForce GTX 650 iGame AresX névre keresztelt modell az eredeti iGame változat alapjaira támaszkodik, így több tuningbarát szolgáltatást is felvonultat.


Ezek közé tartozik a „One Key OC” fícsör, amellyel egy gombnyomással megemelhetjük a videokártya referencia órajeleit. A tuningmesterek hatékony ténykedését a valósidejű feszültségmérésre használható kivezetések segítik, a komponensek megfelelő hűtéséről pedig egy, a referencia modellekénél hatékonyabb megoldás gondoskodik.


Utóbbi, azaz az egyedi felépítésű videokártya hűtő kétslotos felépítésű, egyetlen légkeverőt alkalmazó dizájnnal érkezik és összesen két darab hőcsövet használ. A két darab, egyenként 8 milliméteres átmérővel rendelkező hőcső számos alumínium hűtőbordának próbálja minél hatékonyabban átadni a GPU által termelt hőt, ahonnan azt egy, az eredeti iGame kiadásról már ismert 90 milliméteres átmérőjű légkeverő távolítja el.A GK107-es GPU ezúttal is 384 CUDA maggal gazdálkodik és alap esetben referencia órajelen, azaz 1058 MHz-en ketyeg. A GPU és az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória között 128-bites adatsín teremt kapcsolatot, maguk a memóriachipek pedig 5 GHz-es effektív órajelen ketyegnek. Amennyiben extra teljesítményre van szükség, úgy a videokártya hátoldali csatlakozóinál elhelyezett gombot benyomva már 1158 MHz-es GPU- és 5,2 GHz-es effektív memória órajel áll rendelkezésre. A termék videó kimenetei között két DVI port és egy mini HDMI csatlakozót találunk.


A Colorful új videokártyája 149 dollárnak megfelelő összegért kerül a boltok polcaira. Arról egyelőre nincs hír, hogy számíthatunk-e a termék európai forgalmazására.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. serioussam...
2012.09.25. 17:15
Jöttem... öhö...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!