iPon Hírek

Tűz- és vízálló külső merevlemezek

Dátum | 2007. 11. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Sentry Group meglepő újdonsággal jelentkezik a piacon: a vállalat olyan külső merevlemezeket kínál, amelyek tűz- és vízálló házzal büszkélkednek, így adatainkat tűz- és vízkár esetén is biztonságban tudhatjuk, persze csak bizonyos ideig. A Sentry Group Fire-Safe/Waterproof elnevezésre hallgató külső egységeiben Maxtor OneTouch 4 Mini merevlemezek dolgoznak, amelyek egy különleges házban kaptak helyet a védelem érdekében.


A tűz- és vízálló készülékek a gyártó állítása szerint 30 percig képesek elviselni a 844 fokos hőt, azaz eddig a hőmérséklethatárig képesek érdemben védeni az adatainkat, vízkár esetén 24 óráig bírják az egységek a víz alatti megpróbáltatásokat. Az egységek tűz- és vízkár elleni védelmét ETL vizsgálatok alapján határozták meg.

A Sentry Group újdonságai nem csak fizikailag, de szoftveresen is védik adatainkat, a gyártó ugyanis számos szoftvert mellékel a termékekhez, amelyek között megtalálható a Maxtor SafetyDrill, illetve egyéb adatvédő- és kódoló alkalmazások. Az új külső merevlemezek 80 GB-os és 160 GB-os tárolókapacitással érkeznek, a termékek 259,99 (kb. 47.000 HUF) és 319,99 dolláros áron (kb. 57.000 HUF) kerülnek forgalomba.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.14. 15:03
vissza a hírhez

A Sentry Group meglepő újdonsággal jelentkezik a piacon: a vállalat olyan külső merevlemezeket kínál,amelyek tűz- és vízálló házzal büszkélkednek, így adatainkat tűz- és vízkár ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!