iPon Hírek

Tűz fenyegeti Hollywood stúdióit

Dátum | 2007. 04. 02.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Pár napja futótűz terjedt szét az óriási, ikonikusnak számító „Hollywood” tábla környékén, ami súlyos problémákat okozott a filmstúdiók számára is, miután a lángok átterjedtek a Los Angeles-i dombokra is.

A százötven holdas (hatvan hektáros) tűz a híres Warner Bros Burbank-ben található stúdiókomplexumából indult ki még péntek délután. Hatalmas füst szállt fel a tűz keletkezési helyén, majd átterjedt mind a Warner Bros, mind a Universal filmes stúdiók épületegyütteseire, később viszont a lángokat messzebbre fújta a szél. Hollywood város hatósága később arról számolt be, hogy két tinédzser beismerte tettét, miszerint szándékosan gyújtottak tüzet az épületeknél.


A Warner Bros filmstúdió egyik szóvivője elmondta, hogy arra kérték őket a városvezetőség emberei, hogy evakuálják a teljes személyzetet, és próbálják meg elkerülni a torlódást és a pánikot, amelyet a tűz esetleges továbbterjedése okozhatna. Ennek ellenére a hollywood-i stúdió épületegyüttes néhány ajtaja így is zárva maradt.

Mintegy százötven tűzoltó és öt darab helikopter küzdött meg hősiesen a lángokkal, amelyeket éjszakára végül nagy nehezen sikerült lecsillapítani és terjedésüket megfékezni. Az a bizonyos tábla, amely már 1923 óta áll a dombon, végül megmenekült a tűztől.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.04.02. 16:45
Pár napja futótűz terjedt szét a „Hollywood” tábla ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!