iPon Hírek

Tűzeset miatt nehéz helyzetbe kerülhet a Galaxy S5

Dátum | 2014. 03. 13.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung jóval a kereskedelmi rajtot megelőzően mutatta be a legfrissebb csúcsmodelljét, a Galaxy S5-öt. A készüléket a barcelonai Mobile World Congress nyitónapján, a Samsung Unpacked 5 eseményen állították a nagyközönség elé, ám mint az akkor kiderült, az eszközöket a jövendőbeli tulajdonosok csak jóval később, április 11-én vehetik majd kézhez. Már ha az elmúlt napokban történt súlyos üzemi baleset nem szól közbe.
Az egyik dél-koreai PCB gyárban ugyanis olyan tűz ütött ki, ami egészen nehezen fékezhetőnek bizonyult, és a gyors terjedése miatt óriási károkat okozott. Az Anseong városában található üzembe a helyiek elmondása alapján néhány perccel a tűz kialakulását követően kiértek a tűzoltók, de hosszú ideig nem tudták megállítani a lángokat. Összesen közel 300 tűzoltó dolgozott a helyszínen, és több mint 80 tűzoltóautóval vonultak fel, ám a vesztességek így is jelentősek. Az első becslések szerint a nagyjából hat órás, lángokkal folytatott harcban egy millió dollárra tehető a keletkezett károk értéke. Fontos viszont mindemellett azt is kiemelni, hogy személyi sérülés nem volt, legalábbis a beszámolók alapján.
De mi is az a PCB, és miért jelenthet gondot a mostani tűzeset? A PCB, vagy hazánkban ismertebb nevén a nyomtatott áramkör a telefon, esetünkben a Galaxy S5 egyik legfontosabb eleme. Lényegében az apró alkatrészek jelentős része erre van integrálva, egyebek mellett a központi chip, és a különböző memóriamodulok is. A PCB gyártásának a kiesésével jelentősen csökkenhet a legyártott végtermékek száma, ha a Samsung nem kezeli megfelelően a váratlanul kialakult helyzetet.
A vállalat azonban gyorsan reagált, és hivatalosan is leszögezték, hogy nem ez az egyetlen olyan gyáregység, ahol a szóban forgó csúcsmodellhez PCB-ket készítettek, illetve készítenek jelenleg is. Elmondták, hogy ez a szörnyű tűzeset komoly károkat okozott ugyan, de reményeik szerint az április 11-ére tervezett nemzetközi rajtba nem fog beleszólni. A Galaxy S5 hatalmas gyártókapacitással készül, és valószínűleg megpróbálják úgy növelni a többi üzemben a termelést, hogy a mostani kiesésnek ne lássák kárát. Amennyiben pedig mégsem sikerülne a megfelelő mennyiség előállítása, akkor legfeljebb valamivel korlátozottabb példányszámú startra lehet számítani. A Galaxy S5 rekorddöntési feladatát azért megnehezítheti a tűzeset. A Galaxy S4 meglehetősen szép értékesítési csúcsokat állított be androidos fronton, és ezt az esetleges készlethiány szélén egyensúlyozva biztosan nem lenne könnyű megdöntenie az utódnak. Ebből kifolyólag több szaklap is beszámolt már arról, hogy az SGS5 komoly feladat elé néz (no, nemcsak a tűz miatt, hanem mert tényleg elképesztően szerepelt az előző generáció).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. Enno
2014.03.13. 16:31
Biztos a jóakarók
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Secondhand Enno
2014.03.13. 16:52
Nekem is egyből a mikroszoft meg a híresen korrekt piaci megoldásaik jutott eszembe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Zaiko
2014.03.13. 16:57
Na, csak meglépték ezek is a jól bevált akciótervet mint a merevlemezgyártók.
Indulhat az áremelés! Hajrá hajrá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. j.panzer
2014.03.13. 17:02
Nekem meg az jutott elsőre eszembe, hogy miért nem tudnak egy ipari létesítménybe MŰKÖDŐ tűzoltó rendszert szerelni. Nem tudom, hogy miből volt az az épület, hogy 80 autóval is csak nehezen tudták eloltani, de ott valaki, valamit nagyon elcseszett. Vagy az épület volt hihetetlenül rosszul megtervezve - tűzbiztonsági szempontból - vagy olyan anyagokat tároltak ott, amik gyúlékonyak (műanyagok, vegyszerek a gyártáshoz, stb.). Mindkét esetben a minimum, hogy extra biztonsági intézkedéseket teszünk,hogy egy ilyen tűz esetében már csírájában el legyen fojtva egy tűzfészek. Ha ezen (is) spóroltak, magukra vessenek, meg is érdemlik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. j.panzer Zaiko
2014.03.13. 17:03
Kit érdekel, ha drágul a csámcsung s-öt??? Dráguljon csak, aztán ne sírjon az arcuk, ha a kutya sem veszi meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. DJxsanyi3x...
2014.03.13. 17:14
Nekem meg az jutott elsőre eszembe, hogy nem is baj, mert az új ötös annyira csúnyára sikeredett, hogy én inkább elégetném....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Ronan
2014.03.13. 17:15
Remélem hogy google is kigyullad világ szerte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. codex
2014.03.13. 17:25
Tök nem érdekel a Samsung drágulása, messziről elkerülöm a túlárazott semmilyen okostelefonjait. Másrészről szerintem már olyan raktárkészletet építettek a debütre, hogy nem hiszem, hogy hátráltatná őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. xXdoki88Xx
2014.03.13. 18:46
Már csak abban reménykedek, hogy ez a sok retard komment 13-14 évesektől származik, mert ha nem, és idősebbektől, akkor komoly gond van ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Pete89555 xXdok...
2014.03.13. 18:57
Így van....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. tixem
2014.03.13. 19:30
A sok fikázás ellenére én egy szimpatikus cégnek tartom őket, a telefonos részlegüket is, mert az anyaghasználaton (ami ugye szubjektív dolog) kívül igenis nagyon jó telefonokat dobnak piacra. Gondolok itt a csúcsmobiljaikra, az alsóházban uralkodó káoszt inkább hagyjuk, no comment.

De a Galaxy S2 óta nem tudott egyetlen Samsung flagship sem kelteni bennem olyan mértékű birtoklási vágyat mint az S2. Akkor az valahogy ütött mint a hangszer. S3 olyan kis semmilyen lett, az S4 megint nagyon tetszett bár korán sem annyira mint az S2.

És hát most ez az S5 megint ilyen S3 feeling a számomra. Belbecs és tudás terén le a kalappal előtte, de amikor úgy az egész telefont nézem, valahogy nem jön át.
A filléres ragtapasz hátlapról nem is beszélve, orbitális nagy baki ez egy ekkora cégtől, amit nem értek, mert tudnak szépet is alkotni. A minőséggel meg nem igazán van náluk gond, nem egy Samsung termék tette már nálam tiszteletét, mindegyik megbízhatóan működő jól kitalált eszköz.
Szerintem...

Ettől a tűztől meg nem fognak a kardjukba dőlni Koreában, kiheverik. Azon sem lepődnék meg ha gyorsan valamelyik gyártósort átalakítanák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. myckie2
2014.03.13. 20:00
Ez gáz, de ott a biztosító ami mindent fizetni fog. Pedig azért reménykedtem, hogy a plasztik fröccsentő üzem égett le és gyorsan új külsőt adnak a telefonnak, de sajna nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pdx06
2014.03.13. 20:22
Samut nem hatja meg az ilyesmi mert még az épületeket is maguk építik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Secondhand xXdok...
2014.03.13. 23:53
Írod ezt 10 éves fejjel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. xXdoki88Xx Secon...
2014.03.14. 02:05
Ne öregíts
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. piter
2014.03.14. 05:57
Nem ertem hogy mitol lenne a samsung tularazott?Az LG keszulekek is ugyanannyiba kerulnek.Minimalis az arkulonbseg.Akkor hozzuk fel az apple keszulekek arat.Na az mar tenyleg tularazott.Vagy ott HTC.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. djalienecs... piter
2014.03.14. 07:47
Egyet értek, én sem értettem, hogy mi ezeken a telókon a túlárazott! A tudásukat teljes mértékig tükrözi az áruk. Ha minőséget és aránylag olcsó telefont kell ajánlanom, akkor mindig Samsungot szoktam. Szintén az ájpofon meg a HTC ugrott be .. ha már a túlárazásról beszélünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. turatur
2014.03.14. 13:40
S4 esből készült olyan verzio amit viz alatt is tudsz használni most itt az S5 amit tűzben edzettek,és a tűzoltók tesztelték a piacra dobás előtt......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kajafun
2014.03.15. 11:30
Nem volt automatikus tűzoltó rendszer egy samsung gyárban??? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA DDD
FAIL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!