iPon Hírek

TV+ vs AppleTV

Dátum | 2008. 01. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A francia Archos cég ringbe száll az Apple-vel a "CompuTV"-k terén; a kérdés így már csak az, hogy a TV+ nevet viselő készülékük vajon mennyire lehet esélyes a rivális ellen.


Egyrészt természetesen ellátták HAS DVR-funkcióval, hogy az ember felvehesse a kedvenc műsorait (akár kézileg, akár programozottan), másrészt pedig erre a célra rögtön 250 GB tárhelyet is bocsát rendelkezésre (bár kapható egy olcsóbb változata is, amely mindössze 80 GB-ot). Hátránya azonban, hogy ezt csak SD 640 x 480-ban tudja megoldani; ennek megfelelően támogatja a hagyományos felbontású TV-ket composite- és s-video portokon keresztül.

Az Apple TV-hez hasonlóan az Archos darabja is rendelkezik component-videoval és HDMI porttal HD TV csatlakoztatáshoz, valamint digitális és analóg audio kimnettel, plusz képes vezetékes és vezeték nélküli hálózatkezelésre is. Központi elemét képezi a beépített Opera böngésző és a netelérés, a távirányítóját pedig valószínűleg képtelenség elveszíteni, mivel valóban hatalmas méretű (mivel egy teljes QWERTY billentyűzetet integráltak bele).

Senkit ne tévesszen meg a kis kép; ez egy valóban nagy QWERTY pad.
A cég a jövő heti CES alkalmával, Las Vegasban mutatja majd be a készüléket; az amerikai árak várható alakulása a következő: $250 a 80 GB-os, és $350 a 250 GB-os TV+ esetében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!