iPon Hírek

Txtr: böngészős e-olvasó német módra

Dátum | 2009. 10. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Saját e-olvasóval jelentkezett a Frankfurti Könyvvásáron a német Wizpac cég, amely a maga 6 hüvelykes, 800x600-as felbontású, 16 szürkeárnyalat megjelenítésére képes képernyőjével viszonylag átlagos versenyzőnek lenne nevezhető az e-olvasók piacán - ha nem lenne egy bizonyos különlegessége.


Nem szokatlan az sem, hogy lesz hozzá saját online könyvesbolt is, ahonnan bármikor könnyen beszerezhető rá újabb olvasnivaló - sem pedig az, hogy a 648MB-os bépített tárhelye mellett jár még hozzá kiegészítésképp egy 8GB-os SD-kártya is. Megszokott az USB 2.0 kapcsolat is, amin keresztül az aksija is tölthető.

Ami azonban már határozott különlegességnek nevezhető nála, az az, hogy a jelek szerint a WiFi-kapcsolatát nem csak az említett online könyvesbolthoz való hozzáférésre tudja felhasználni, hanem amennyiben igénybe veszi a havi 18-22 dollárnak megfelelő értékű előfizetések valamelyikét, úgy rendes netelérésre, böngészésre is.

A vállalat jelenlegi tervei szerint a készüléket december elsejétől indítaná útjára Európában (és az USA-ban is egyidejűleg), 476 dollárnak megfelelő áron. Az első szállítmányok elvileg december 15-én érkezhetnek meg a célállomásaikra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!