iPon Hírek

Ubisoft: A DRM-ünk tovább fejlődik majd

Dátum | 2010. 04. 11.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Ubisoft azt nyilatkozta az Eurogamernek, hogy nem válnak meg a PC játékokhoz használt "Online szolgáltató platformjuktól" (khm, így hívják arrafelé a DRM-et, ha valaki nem tudná, ugyanis ez szolgáltatás nekünk), és hogy azt továbbfejlesztik és tökéletesítik.

"A legtöbb jövőben érkező Ubisoftos PC cím használni fogja az online szolgáltató platformot." - mondta el a cég szóvivője. Ha valaki még nem hallott volna róla, azaz az utóbbi időben nem vásárolt a kiadótól játékot (Assassin's Creed II, Silent Hunter V vagy Settlers 7), annak összefoglaljuk röviden a lényeget: Ez egy új másolásvédelmi rendszer, ami megköveteli a játékostól, hogy az folyamatosan online kapcsolatban legyen a kiadó szervereivel, azaz offline már nem lehet single-playert játszani sem. Igaz, már szinte mindenkinek van net hozzáférése, akinek viszont nem elég stabil, annak okozhat pár kellemetlen percet a dolog. Más kérdés viszont, hogy az azonosítást végző szerverekkel már többször volt probléma illetve tapasztalható volt kimaradás a "szolgáltatásban", ami sokaknál annyit jelentett, hogy nem tudtak játszani megvásárolt játékukkal.

A jövőben érkező Ubisoft PC játékok közt amik várhatóan használják majd a DRM-et, ott lesz a Splinter Cell: Conviction, Pure Football, R.U.S.E., I Am Alive, TrackMania 2, Ghost Recon Future Soldier, és a Prince of Persia: Forgotten Sands, ami egyébként csúszik 1 hetet.

PoP: Forgotten Sands gameplay trailer:


A DS, PS3, PSP, Wii és Xbox 360 verziók május 21-én jönnek, a PC-s marad júniusi dátumon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

111. Terror
2010.04.11. 16:42
A jövőben egyre több játék fogja ezt használni, és a jövőben egyre kevesebb ember fog rá pénzt áldozni. Az Ubi tudja, hogyan kell remek üzletet kötni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
110. Merwenus
2010.04.11. 16:56
sztem tök jó a DRM, 1 hónapig bírta Assassins Creed 2 is, a zért ez elég jó arány
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
109. NLZ
2010.04.11. 17:08
Azért még feltörni nem tudták ezt az UbiDRM cuccot, csak emulálni, legalábbis az AC2 esetében. És még az sem teljesen tökéletes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
108. LavX NLZ
2010.04.11. 17:28
Szerintem teljesen tökéletes! Egy program kell csak megnyitni játék előtt és kész. Semmi korlátozás és semmi teljesítménycsökkenés. Már meg van a módszer, ezért gyorsabban fel lesznek törve az új játékok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
107. YuGabe
2010.04.11. 17:32
Nyugodtan tökéletesítsék a DRM-et, tessék konzolon játszani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. LavX
2010.04.11. 17:41
még1 konzolbuzi... fps-t hogy lehet azon normálisan játszani? sehogy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. CarKiller
2010.04.11. 17:42
YuGabe: Akinek nincs konzol, még vegyen azt is.. Én amúgy szeretném a konzolokat, ha azokhoz is lehetne MOD-okat csinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. axe
2010.04.11. 18:06
Kiváncsi vagyok konzolon van-e akkora szabadságod mint pc-n. Amúgymeg Teljesen tökéletes a törés az ubi új DRM-jéhez, teljesen végig lehet játszani a játékot (assassin's creed 2). Szóval feljesszétek csak legutábbi leállás óta ami "csak" 5%-ot jelentett, na annyival kevesebb már most a vásárló táboruk. Hajrá, új DRM = 2hét munka a crackereknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. MassKilla
2010.04.11. 18:30
rohadjanak meg ezek a ******-k ha ez lesz a divat, akkor az lenne a minimum ennyi pénzért, hogy díjmentes számítási felhőn keresztül futna a játék, mert akkor nem kellene gépet újítani, biztosan működne a játék, és akkor tényleg szükség lenne már internetkapcsolatra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. Blade0012
2010.04.11. 18:43
axe: hehe, mert neked milyen szabadságod van?

Am furcsa mennyien szidják ezt a drm-et, nekem AC2-vel egyszer nem volt vele problémám
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. axe
2010.04.11. 18:58
Miylen szabadságom van? filmet nézek játszok zenéthallgatok böngészek cadozok photoshopozok a gépen, és akkor amit még nem használok de lehet rajta programozás videószerkesztés zeneszerkeztés egyéb tervezőprogramok erőforrásigényes számolások és még sorolhatnám. konzol: játék. ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. Cukrosbacs...
2010.04.11. 19:20
Nem baj gyerekek a hekerek feltörik a játékot és mi jáchatunk, konzol nélkül is. Amúgy meg ha nem lettek volna hekerek akkor a játékgyártóktól nem vettem volna eredeti játékot, így kipróbálás után lett 2db. Mivel tuti hogy nem fogok játékot úgy venni hogy nem tudom kipróbálni előtte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. Blade0012
2010.04.11. 19:32
axe: fura, konzolon játékon kívül szoktam filmet nézni, zenét hallgatni, képeket lesni sőt még netezni és dumálni az ismerősökkel. Hihetetlen, de te biztos jobban tudod, a hsz-edből is látszik mennyire vagy képben a konzolokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. bebokbarni
2010.04.11. 20:24
remélem becsődölnek azt vége lesz ennek a sz*rakodásnak ^^ buziság az egész
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. pal07
2010.04.11. 20:48
Én nem veszek meg csak azért hogy pörgesse a mobilnetem . Inkább a virágboltit választom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. YuGabe
2010.04.11. 20:55
Csak azok szidják a konzolokat (nemhogy a konzolosokat, gyökér LavX), akik elvakult aljanép.
Nem azt mondtam, hogy a konzol helyettesíti a PC-t, seggek vagytok (bocs, de moderálhattok), hogyha erre nem bírtatok következtetni. PC-n dolgozom, netezek és gyakorlatilag mindent, a hardcore játékokon *kívül*. Mivel arra ott a konzol - erre készült, erre jó, erre tökéletes. A modok úgyis házilag barkácsolt tákolmányok, és nagyon tévedsz, hogyha azt hiszed, konzolon nem létezik (de engem a legmagasabb szinten hidegen hagy). Valamint FPS-t sokkal jobb konzolon játszani, nem különösebben érdekel, hogy egyesek kezében a kontroller mit sem ér, mert az egerüket rángatják inkább (óje 20000 dpi-s egerem van, arra csapom ki). Ezen kívül játsszál nyugodtan FPS-t, casualt meg MMO-t PC-n. Még mindig maximálisan hidegen hagy. Csak az nem, hogy ekkora csirkék vagytok, a PC-s piac miatt nem tud fejlődni normálisan a hardverszakma ÉS a játékipar. Nesztek.

PC-n meg szarakodjatok a framerate-tel, a törésekkel, a beállításokkal, a nem max grafikai szinttel meg a töredezettségmentesítéssel. Arról nem is beszélve, hogy többszázezret költötök rá, legtöbbször anyuci meg apuci zsebéből.
Konzol ellen milyen érv van? A modok? Axe mit magyarázott? Szabadság? Öreg, nagyon nem vagytok képben, maradjatok a gép előtt CounterStrike-ozni, feltételezem. Játékra PC-t? Mosógépnek Tetrist.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. Phantomstr...
2010.04.11. 21:03
axe: Ha mindazt amit felsoroltál megcsinálod egy 50-60 ezer forintos PC-n is, akkor pattogj.

Szerintem az alapötlet nagyon ló ennél a DRM-nél és ha még csiszolnak rajta, akkor a piac legjobbja lehet. Ennél már csak az lenne jobb megoldás, ha védelem nélkül adnák ki és annyival olcsóbban árulnák, amennyibe a DRM kerül (fejlesztés, szerverpark kiépítés, fenntartás). Többen biztosan nem töltenék le, viszont az alacsonyabb ár miatt, és amiatt, hogy nem szopat a DRM biztosan többen megvennék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. LavX
2010.04.11. 21:59
Phantomstranger: pont nemrég adtam el 25 ezerért egy gépet ami simán tudta azt amit axe felsorolt!erről ennyit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.04.11. 22:33
YuGabe még mindig konzolbuzinak tartalak...
A konzol csak egy alternatíva, de mindig a PC lesz a legjobb megoldás! Nézzük csak a te kis konzolodat: Apuci megveszi neked kb 60 ezerért, majd hazaviszed. Hoppá mivel játszol? Vegyél mellé még 1-2 játékot vagy 15 ezerért. Persze meg lehet oldani, hogy vigye a másoltakat, de akkor elvész a garancia ami nem szerencsés, ha 2 hónap után beszar (mint anno a PS-em). Ezzel szemben apuci megveszi neked a gépet 60 ezerért. Játszhatsz rajta másolt játékkal (max nem full grafon), de ha beleszámoljuk, hogy apuci mennyit költene neked pluszba játékra, akkor végülis azt lehet költeni gépfejlesztésre és csinálhatsz amit akarsz! Az összehasonlításod meg elég hülye, mert úgy állsz a PC-hez mintha nem elhetne játszani vele. Persze engem meg nagyon nem érdekel mi hagy téged hidegen(lehet azért, mert a te kis konzolodon nem tudsz vele játszani ), de ne b*sza már meg, hogy ennyi pénzért ne játszhassak a kedvenc játékaimmal normálisan. Az azért érdekelne hogy lehet jobb az FPS konzolon hiszen a célozni lehetetlen. Egy ps2-őn játszottam cod5-tel és auto rávitt az ellenségre... ebben mi az izgalom?!? Szerintem TE nem vagy képben. Konzol helyett költhetnél gépre is és képben lennél...
(sorry a dupláért)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. YuGabe
2010.04.11. 22:49
LavX: egy seggfejnek tartalak, mert nem tudsz érvelni saját magad mellett. Mivel PC-re is ugyanúgy megvásárolhatnád a játékot, ha pedig azt néznéd, ami mellett érvelni próbálsz, akkor mindkét platformra ingyen van, ha tolvaj vagy. Tehát csak magad nevében beszélj, és a saját anyádról. Meg milyen garanciáról beszélsz? Kit érdekel, főleg hogy a te bizonyos '25'-ös géped biztos még 3 év garanciával bírt.
A konzol amúgy sem 60, tehát totál képen kívül vagy. Tehát nemtom, szerintem csődölj. Ha neked 40 ezerért jobban megéri egy P3-as gépen játszani, mint egy Xbox360-on, akkor azon tényleg, lehet saját magadnak kellene elgondolkodnod. Az meg más kérdés, hogy 100 ezerből van egy konzol+PC párosod, ami PC-n nem játszol, mert minek.

De te vagy az a tipikus tahó, aki előbb buzizik, mint eszének létéről tesz nyilatkozatot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. Balucsek
2010.04.11. 22:54
Amúgy azért ha belegondoltok "konzolfanok" nektek is van PC-tek legyen egy alap PC mondjuk 70-80E vesztek mellé még egy konzolt az még 60E ha azt a 60E-ret nem konzolra költenétek akkor kb 140-150 ezerből össze lehet hozni egy gépet ami fenntartások nélkül visz mindent: net, film, CAD rendszerek, bármilyen dokumentum szerkesztő, weblapszerkesztő, játékok stb... Én az FPS játékok irányítása miatt nem fogok konzolt venni, hiába van konzolhoz is egér az már akkor sem ugyan az mert nem egérre optimalizálják az irányítást... Persze aki nem akar semmi mást csak játszani sport, autós és egyéb játékokkal annak tökéletes választás a konzol...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. NimKorko
2010.04.11. 22:57
YuGabe hozzászólásához annyit fűznék hozzá, hogy gratuálok neki, hogy annyi pénze van, hogy másfél vagy kétszer annyit költ egy új játékra, mint PC-s kollégái. Én gépre olyan játékot veszek csak ami tetszett törten és kell, mert néha jó kikapcsolódni és akkor is egy webshopnak leárazott vagy akciós részlegébő pár ezer forintért (általában 1-2 ezer Ft). Haverom aki konzolos-PC-s szintén nem vesz konzolra FPS-t mert autoaim-el élvezhetetlen lámáknak való. Én még konzolt sem veszek, mert feleslegesnek tartom és szép "nagy" országunkban még k. drága is.

Úgyhogy egyet értek LavX-el!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. zlatzky
2010.04.11. 22:58
"még1 konzolbuzi... fps-t hogy lehet azon normálisan játszani? sehogy..." Ugyan mar. Ez egyszeru konzervativizmus, en a pc-n es az XBOX360-on is szoktam FPS-t jatszani, mikor melyikhez van kedvem, es annyira belejottem, hogy a PC-hez is vettem egy XBOX360 gamepad-ot, bar annyiszor azert nem hasznalom, ott inkabb en is a hagyomanyos WSAD+eger modszerrel jatszom. De husz perc alatt tokeletesen megtanulhato, es meglepoen konnyu.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. zlatzky
2010.04.11. 23:04
"Amúgy azért ha belegondoltok "konzolfanok" nektek is van PC-tek legyen egy alap PC mondjuk 70-80E vesztek mellé még egy konzolt az még 60E ha azt a 60E-ret nem konzolra költenétek akkor kb 140-150 ezerből össze lehet hozni egy gépet ami fenntartások nélkül visz mindent: net, film, CAD rendszerek, bármilyen dokumentum szerkesztő, weblapszerkesztő, játékok stb... Én az FPS játékok irányítása miatt nem fogok konzolt venni, hiába van konzolhoz is egér az már akkor sem ugyan az mert nem egérre optimalizálják az irányítást... Persze aki nem akar semmi mást csak játszani sport, autós és egyéb játékokkal annak tökéletes választás a konzol..."


Balucsek, azert a konzolnak is megvan a maga varazsa. Nekem mindketto van, egy eleg komoly PC, amin a legujabb jatekok is (Metro2033, stb.) siman futnak, de tartok egy XBOX 360-at is, mert nagy rajongoja vagyok a sport (FIFA,NBA) jatekoknek, es az nem pc stilus. Egeszen mas, mikor eldolok a kanapen egy sorrel, es kenyelembe helyezkedve, meterekrol jatszom a futballt, mintha ott puposkodnek egy meterre a geptol, es bamulnam a monitort. Ha valaki megteheti, vegyen mindkettot, vannak jatektipusok, amelyek egyertelmuen elvezhetobbek konzolon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. YuGabe
2010.04.11. 23:05
NimKorko: talán valamilyen oka lehet annak, hogy drágábbak a konzolos játékok? Biztos nem.
(szarkazmus)
Aki FPS-t játszik, az nincsen hiányolva konzol oldalon, de ezt csak mondom. FPS-ből több is van PC-n és akinek konzolja van, az nem is hiányolja konzolon (pedig akárhánnyal játszottam, könnyebb volt konzolon irányítani). És a cross-platform játékok (TimeShift)? Ennyit erről *is*.

Az FPS-eken kívül nem nagyon tudtok épkézláb érvet felhozni, de nem gond, ez így van jól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. LavX
2010.04.11. 23:11
Yugabe: nyugi én is téged.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.04.11. 23:27
"(pedig akárhánnyal játszottam, könnyebb volt konzolon irányítani)" pontosan az auto aim miatt ami élvezhetetlenné teszi. MMO van konzolra? Elég sokan játszanak velük... Az előző hozzászólsáommal pl. azt akartam mondani(valamilyen rejtélyes oknál fogva nem jutott el az agyadig),hogy PC-n játszhatsz tört játékkal és marad a garancia, de konzolnál meg kuka, ha elromlik. Amúgy megnézném hogy állna a szád, ha egy chipelés (vagy nevezd annak aminek akarod) után egyszerüen beszarna a konzolod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. axe
2010.04.11. 23:28
fps írányítás stb, még mindig csak a játékról volt szó és nem az ezernyi másról amire még jó a pc ellentétben a konzollal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. csab959
2010.04.11. 23:29
Szívesen belelépnék a pofájába, amelyik kitalálta a DRM-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. Forcecaste...
2010.04.11. 23:30
Személy szerint senkivel semmi bajom, mit törődni mások hülyeségével, de YuGabe ezzel a:
"Csak az nem, hogy ekkora csirkék vagytok, a PC-s piac miatt nem tud fejlődni normálisan a hardverszakma ÉS a játékipar. Nesztek." mondatoddal betettél. Nagyon el vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy a PC miatt NEM fejlődik a "hardverszakma". Pont, hogy a PC az elsődleges platform, mert abból jön a legtöbb pénz, lásd mindenkinek van gépe, de a cégek nem fognak havonta cserélni, de a hülye mezei felhasználót simán rá lehet venni. Szóval erről csak ennyit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. axe
2010.04.11. 23:52
Ha nem lenne PC miből lett volna a konzol? Sőt elárulom nemhiszem hogy a konzol rendszerét egy másik konzolon csinálják. Sőt a kontrollert amivel legyártják vagy a hardvert vagy a műanyag házát nemhiszem hogy egy konzollra programozott szoftverrel csinálnák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. YuGabe
2010.04.12. 00:22
Igen axe, tudod a konzol játékra való, senki nem mondta másképp. És ugye ebből is látszik, hogy a fejlesztők nem játszanak a PC-iken, hanem dolgoznak, és nem játszanak a játékokkal, hanem fejlesztik őket. De ez túl magas lehet egyeseknek.

Egy szóval nem mondtam, hogy bármilyen szempontból felválhatja egymást a kettő, vagy bármelyik lecserélhető a másikra, hanem hogy kiegészítik egymást, és kenyérpirítón ne akarjon senki Máriózni, vagy Nintendon macskát hegeszteni.
LavX: ki mondta, hogy nem szoktam kikapcsolni az auto-aimet? És még mindig van szerkesztési lehetőség dupla komment helyett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. Kicsimix
2010.04.12. 06:59
Ismerosom megvette eredetibe az AC2-t (PC) es azota is azt irja neki ,hogy failed to connect assassin creed master server (az ubisoft oldalan 60 oldalon keresztul ezt targyaljak support az nulla... nesze uj vedelem...
Vissza akarja vinni a jatekot..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. Kicsimix
2010.04.12. 07:07
"PC-s piac miatt nem tud fejlődni normálisan a hardverszakma"

Ez tenyleg vicces volt mikor egy jopar jateknal az ocska konzol portokat kapjuk...
PC-n sokkal szebb egy jatek ha arra irjak mivel az mindig naprakesz technikailag es barmikor be lehet ultetni uj dolgokat, a konzolok pedig evekkel le vannak maradva...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Fix
2010.04.12. 09:45
Nekem nincs semmi bajom a konzollal. Nekem először konzolom volt de miután megvettem az első számítógépem akkor rájöttem ez jobb. Természetesen ez szubjektív.
Csak azt kérdezném, hogy ha mindenki megveszi az eredeti játékokat akkor melyik platform tulajdonosa jár jobban? Mert a játékokat eredetiben PC-n 10'000HUF alatt megkapom az új játékokat addig konzolon közel sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Cukrosbacs...
2010.04.12. 10:52
Hát igen FIX-nek igazat kell adni, és az öszes pc pártinak. Azon kívül nekem pc-van és régen volt egy nintendóm azért hogy ugyan úgy érezzem magam mikor tankozok vettem egy olcsó konzolt . Nálam ezen a téren ki is merült a konzol értelme mert egy konzolos se tud nekem olyat mutatni amit ne tudjak pc-megcsinálni, de ez fordítva k*rvára másképp fest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. axe
2010.04.12. 12:41
Ennyi. Jha konzolon csinálj már nekem egy prezentációt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Blade0012
2010.04.12. 15:42
axe te olyan sötét vagy mint az éjszaka és még szöveget sem tudsz értelmezni...no offense, de ki a fene akar konzolon prezentációt csinálni? De igazad van, szarok a konzolok - nem lehet rajtuk keresztül az Ofiiceban dolgozni, fuj,hogy képzelik ezt? Szarok a mosógépek is, nem lehet velük levest föznim kit érdekel hogy mosásra veszik a népek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. Caboose
2010.04.12. 16:02
Egyre kevesebb az nVidia hír, egyre kevesebb az Ati vs nVidia párbaj, valahol le kell vezetni a feszültséget. És mi erre a legalkalmasabb? Egy kis Konzol vs PC vita!
Egyébként nem értem mit erősködnek a kiadók ezekkel a cracker-ellenes "szolgáltatásokkal". Még ha működnének, akkor sem vennék meg az emberek, max nem játszanak vele. Legalábbis én így vagyok vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. Phantomstr...
2010.04.12. 17:53
Blade0012, YuGabe: Hagyjátok rájuk. A fallal beszéltek. Nem képesek felfogni a játékkonzol fogalmát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. axe
2010.04.12. 18:11
Azért írtam mer azt írták páran hogy ők mindent tudnak csinálni konzolon amit pc-n is. Hajrá. Maradjunk annyiba hogy PC mindenre jó Konzol pedig CSAK játékra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. YuGabe
2010.04.12. 18:14
Az a legrosszabb, hogy a fal legalább amit nem tud, arról nem dumál. De tényleg látszik, mekkora hülyeségeket hordanak néhányan össze, fejlesztői szemmel sosem láttak még játékot, arról nem is beszélve, hogy a "PC húzza vissza a játékipart" kifejezés nemhogy helytálló, de még extrém mód idegesítő is.
Pont a PC miatt szokott lenni a sok rinyálás, hogy "jejj, hát mijön nagy gépigénye van má', inkább optimalizálták vón' még egy KICSIT". Ja, mert az optimalizálás az valószínűleg egy kattintás az "Optimize" gombon. GTA 4 miatt sírtak annyit, amíg nem jött PC-re. Aztán megjött, és azóta csak a konzolosok nem fikázzák a játékot, mivel maga a játék jó lett.
És pont arról volt szó, hogy lehet, hogy a PC-n játszani is lehet, de a PC minden másra jó, felesleges kikúrni az ablakon többszázezret, hogy játszhass rajta "jól", amikor adott platformra ezerszer egyszerűbb optimalizálni, de ehhez úgysem értenek a nagyok, mint axe meg LavX.
És axe: senki nem írt ilyet, tanulj meg PÉLDÁUL szöveget értelmezni. Még mindig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. nattila77
2010.04.12. 18:25
jesszus, a sok tudatlan pc-s

axe: a fűnyíróval tudod mit lehet? füvet nyírni! és mit veszel, ha füvet akarsz nyírni? bingo

lehet kézimixerrel is füvet nyírni, csak nem arra való - hiába jöttök azzal, hogy lehet vele füvet nyírni plusz a kis mérete miatt ezer más dologra is jó, még se jutna senki eszébe a fenti példa... bezzeg pcvel milyen sokan nekiállnak játszani

a sok warezos csúsztatástól meg mindjárt hányok:

"Szóval feljesszétek csak legutábbi leállás óta ami "csak" 5%-ot jelentett, na annyival kevesebb már most a vásárló táboruk. Hajrá, új DRM = 2hét munka a crackereknek." - Hátpersze. Minden egyes játékra várhatsz 1 hónapot, aztán kezdődhet az "ez nem működik, az az ajtó nem nyílik rohadtubisoft"...

"akkor az lenne a minimum ennyi pénzért, hogy díjmentes számítási felhőn keresztül futna a játék," - annyi pénzért? mennyiért? van róla fogalmad mennyibe kerül az ac2 vagy csak fröcsögsz?

"tuti hogy nem fogok játékot úgy venni hogy nem tudom kipróbálni előtte." - remélem a demo szó ismerős másoknak, ha neked nem is az!

"nemrég adtam el 25 ezerért egy gépet ami simán tudta azt amit axe felsorolt!erről ennyit..." - én meg repülőt vettem 70ezerért tavaly! az is tud "repülni"!

balucsek: notebook + konzol és megdumáltuk

Cukrosbácsi: "egy konzolos se tud nekem olyat mutatni amit ne tudjak pc-megcsinálni, " - menj egy kört a Gran Turismo 5-el a pécéden, esetleg lövöldözz egy percet a Halo3-ban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. nattila77
2010.04.12. 18:28
"Maradjunk annyiba hogy PC mindenre jó Konzol pedig CSAK játékra."

Axe! Ok, maradjunk annyiban, hogy a pécé sokmindenre jó, de játékra a konzol (célgép) jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. axe
2010.04.12. 18:29
Na ezzel egyetértek. De a játék pc-n szebb . De a játékgép a konzol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. nattila77
2010.04.12. 18:32
#45 - na ezzel meg én értek egyet (h szebb)

összeborulhatunk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Blade0012
2010.04.12. 18:43
És sokra mész vele hogy szebb, mikor tízből kilenc ember tudja őket maximális részletességgel, elfogadható sebesség mellett futtatni. Mellesleg az sem túl gyakori hogy lényegesen szebb lenne pc-n, az állóképeken mikroszkóppal talált különbségek meg futás közben alig látszanak - ugye multiplatform játékoknál, pc-n nem találsz olyan szép autós játékot mint a Forza 3 vagy olyan szép akciót mint az Uncharted 2/God of War 3
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. YuGabe
2010.04.12. 18:51
Úgy érted tízből egy
Nem gáz.
Amúgy PC-n gyakorlatilag semmivel sem *szabad*, hogy szebb legyen, maximum a textúra mérete, néhány játéknál az árnyékon antialiasing és az újabbaknál az újabb shader. Lol?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. Blade0012
2010.04.12. 19:03
Igen azt akartam

De amúgy néha tényleg szebb PC-n akár a textúrák részletessége is - pl Metro 2033, nézd meg mondjuk a havat, eléggé szembeötlő a különbség - de ritkaság az ilyen és aki szerint ezek miatt jobb a pc mint játékplatform az meg is érdemli, hogy folyamatosan vegye a legújabb méregdrága hardvert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. YuGabe
2010.04.12. 19:28
Én is ezt próbáltam leírni itt kisesszék formájában, de vannak, akiknek nehezebb néhány dolgot megérteni, mint elfogadni vagy rinyálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Caboose
2010.04.12. 19:35
Nem kötözködni akarok, csak érdekel valami: A konzolokon milyen felbontásban mennek a cuccok, vagy egyáltalán, hogy működik? Ott is lehet állítani? Grafika az be van lőve és szevasz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. Blade0012
2010.04.12. 20:28
Szinte minden 720p-ben itt is-ott is (x360, ps3) a régiek közül néhány 1080p-ben az újak közül néhány 1024xvalami (16:9), grafika meg persze be van lőve, (ha részletesség-állításra gondolsz az nyilván nincs - minek is lenne) általában 30/60 fps-re, bár egyre inkább kezdik elhagyni a vsyncet, a video beállítások többnyire kimerülnek a világosság állításában
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. nattila77
2010.04.12. 20:35
caboose: a legtöbb játék 1280x720-ban renderel, 0xAA vagy 2xAA mellett. Néha van 4xAA vagy kisebb/nagyobb felbontás is. (pl a Halo3 1152x640/0xAA volt csak vagy a Metal Gear Solid 4 1024x76

Ezt a konzol utána felskálázza az általad beállítottra (amit a megjelenítőd felbontására állítassz).

Graf be van lőve, max a fényerőt lehet optionsban állítani (hiszen a fejlesztő előre tudja, hogy fut jól majd a game). Ettől függetlenül konzolon is létezik szaggatás sajna (bár sok fix30/60fps-es játék van)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. morgyi
2010.04.12. 21:13
Azért nekem senki se akarja megmagyarázni, hogy egy konzolon szebb a grafika mint egy pc-n az egy dolog h csak konzolportok jönnek ki. A PS3 geforce7-esre alapuló VGA-ja kicsit össze sem hasonlítható a Fermivel vagy az 5ezres Radeonokkal. Vajon miért nem portolták át a crysist konzolra. Füstölt volna el a francba. Viszont időtállóbnak időtállóbb az biztos, de ez örök vita lesz mindig, kinek ez kinek az jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. YuGabe
2010.04.12. 22:41
Hát nemtom, én ezzel befejezem. Akik a PC-teket véditek, nem bírtok normálisan érvelni, és elég sokan egyáltalán nem is értetek a témához, tehát ilyen lámákkal kár vitatkozni. Unintelligens emberek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. LavX
2010.04.12. 22:45
Most magadat mutattad be... te nem tudsz érvelni normálisan a konzol mellett!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Multitask
2010.04.13. 14:43
Legyetek olyan kedvesek és hagyjátok abba a veszekedés, meg egymás oltását, köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. CarKiller
2010.04.13. 15:02
Kijaza cukrosbácsi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Multitask CarKi...
2010.04.13. 15:15
Tessék ő az!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. CarKiller
2010.04.13. 15:20
Meglett, kösz de nem találtam értelmes okot ezt a vitát végig olvasni. (ez így helyesírás?) Szerintem amúgy ha a microsoft nem tenne ennyi mindent pénzessé az x-en akkor nem lenne annyi hátránya. Meg hogy origi vs. warez game na ez értelmes.
Most oltsatok le, de innentől csak a nem offot fogom megnézni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Caboose
2010.04.13. 15:27
Blade0012:
"Tény, hogy tízszer annyiba kerül egy olyan pc, ami olyan szinten képes futtatni játékokat mint egy konzol"
20ezer forint körül van egy játék-konzol? Egyébként igazad van, de egy 200-250 ezres számítógép szerintem a konzoloknál szebb grafika megjelenítésére képes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. psylocke
2010.04.13. 17:57
Na mi van, látszik tavasz van? Na gyorsan beugrok a témába Engem annyian megpróbáltak már megtanítani konzollal játszani, (ha összeszámolom volt bő 30 órát kontroller a kezemben) de a fifa-n kívűl azóta se tudok semmit irányítni. Valahogy nem áll kézre. Fps-t még csak a COD3at meg valami mást játszottam rajta de hamar leraktam, beállítottam legnehezebbre, mire a bottal valakinek becéloztam a fejét, már régen halott voltam. NFS-ből UC és PS-t próbáltam, de valahogy az sem jó, nem tudnak benne kanyarodni az autók, pedig már ezeket is szoptam vagy 2-3 órán keresztül intenzíven, de vagy alig vagy nagyon fordul be az autó, pont az a határ, (na meg a fék, vagy csak kicsit vagy full fék) ami billentyűzet esetén van, nincs benne a joystickben. Tiberiumról ne is beszéljünk kijelölni egy tömegből azt a 4 egységet amire szükség van, hogy máshol támadjon.... egyszerűen halál, de ez még a spanoknak sem megy, pedig ők szakavatottak benne.

Nem az én világom, de attól még jó a konzol. Viszont az xbox360 hangja 10 perc izzasztás után... A gépemben 4 venti megy de halkabban. a Wii viszont poén lehet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Blade0012
2010.04.13. 18:59
Caboose: fura kijelentés egy olyantól, aki előbb még azzal sem volt tisztában milyen minőségű képet ad egy konzol. A 200k-ból meg szerintem messze nem hozol ki olyan gépet, amin minden játék úgy futna mint ps3-on vagy boxon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. -kp-
2010.04.13. 19:15
Blade0012 te meg elfelejted hogy nem kell a komplett pc-t cserélgetni folyamatosan. Aki egyszer vesz egy pc-t annak utána megvan az alap(monitor,ház,táp,vinyó,perifériák) és elég csak procit/vga-t/ramot/alaplapot cserélni benne aholis a ram/alaplap akár több processzor generációt is ki tud szolgálni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. YuGabe
2010.04.13. 19:17
És ugye éppenséggel egyszer cserélj jelen generációra procit, vga-t, ramot és alaplapot, de legyen elég a vga meg a proci, és már az is legalább 40.000, ha értelmeset akarsz lépni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Blade0012
2010.04.13. 19:25
kp - te meg elfelejted, hogy ezek a konzolok túléltek már jópár cpu/vga generációt és éppenséggel akár egy pc-s alkatrész árából fedezni tudod - nem beszélve arról, hogy a box manapság már pofátlanul olcsó és még két évet nyugodtan lehet neki adni - főleg, hogy jön a natal is (ráadásul ezalatt a két év alatt végigfut három-négy vga generáció és ahhoz, hogy up-to-date legyél kettőbe bele kell invesztálni - bárhogy is nézzük konzolon messze de messze olcsóbb játszani - persze most megint jön, hogy pc nemcsak játszásra van, de ha megkérhetlek ne jöjjön - most játékokról van szó és kész)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Blade0012
2010.04.13. 19:36
Caboose: gratulálok hozzá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Caboose
2010.04.13. 20:16
Igazad van nem értek hozzá, de számomra a nagyobb felbontás szebb (HDtv-n). Illetve pár játékban a textúrák felbontása is kisebb a konzolokon vagy nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Blade0012
2010.04.13. 20:31
Yugabe: +1

Caboose: úgy érted élesebb - ugyanazt a képet kapod kevesebb pixelből, de aki konzolon játszik az általában jó pár méterre a tv-től azaz ezt észre sem veszed - ahogy az árnyékok recésségét sem, ami pc-n nem kicsit irritáló tud lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. pdx06
2010.04.13. 22:16
Teljsen természetes hogy akinek konzolja van annak a konzol a király, akinek pc-je annak a pc. Ez kb. olyan mit pc-s berkekben az ati vs. nvidia vagy intel vs. amd. Mindenki szerint az a legjobb ami neki van. Nekem volt playstation-om régebben, de évi 2-3 játéknál többem nem nagyon volt rá.

A pc-t azért szeretem mert rengeteg pluszt ki lehet hozni a játékokból. Rengeteg letölthető mod van hozzájuk. Küldetések, járművek, karakterek, mégélethűbb grafikai tuningok, stb... Egy GTA4-ből annyi pluszt ki lehet hozni például hogy szinte felsorolhatatlan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. pdx06
2010.04.13. 22:22
Pc-t pedig ma már simán rákötheted bármilyen hd-támogató tv-re, abban sem lesznek élsimítási gondok. Azt meg sem említem hogy elég neki az alacsonyabb felbontás is tv-n keresztül, ami azt eredményezi hogy jobban fog futni a játék. A minőségen pedig semmi nem változik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Cukrosbacs...
2010.04.14. 00:19
multitasak - carkiller - blade0012. Hogy ki vagyok az lényegtelen hogy egy PS1-el jöttem érvnek? Akarod hogy jöjjek PS2-el? . Annak is van emuja és már toltam is PS2 játékot (PC-n az olcsó konzolommal). és igen futott a "Dragon ball Z Budokai Tenkaichi 3" olyan 30 Fpskörülin és ha azt hiszitek hogy nem lehet le emulálni akkor itt egy videó, amit mondjuk nem én csináltam de elegendő. Nem találtam szórakoztatónak a játékot és töröltem EZ azóta sem a Halo3 sem a Dragon Ball-os játékok se egyébb konzolos játék nem érdekel hiszen igazi nagy játékok (most csúf leszek ) csakis PC-re jöttek ki olyan játékok amik csaknem vagy 10 év elteltével is még mindig világjáték. Ezt konzolról nem mondható el. Elavul a konzol-al együtt. De nem erre akartam kilyukadni úgyhogy visszakanyarodok. 1 tudom hogy mi az a konzol mert játszani játszottam rajta. 2 idézőjeles szavak mondatok = idézés aki nem érti hogy mit jelent ez a jel " az menjen vissza iskolába.
3 magasról ka*álok a konzolra azon a téren hogy engem nem tud lázba hozni még ha olyan sokat fejlődött is. 4 azt hiszem itt biztos soha nem lesz dőlőre jutás konzol vs Pc-terén úgyhogy nem is fárasztom magam tovább de egy biztos. Az autós játék tuti izgalmasabb neten emberek ellen kormánnyal és váltóval mint a konzolon gombokat nyomogatva és joystick-ot forgatva botok ellen A Pc-ek tudják miről beszélek (de ők jókora többségbe vannak mint a konzolosok) a konzolosok esetleg csak sejtik. De itt abba is hagyom a témát mert "bele fulladok a nyálba." Sok sikert a további civódáshoz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Cukrosbacs...
2010.04.14. 00:27
De van itt még egy nektek csak hogy lássátok hogy tényleg nem csak kamu és le lehet emuzni a konzolokat Dragon Ball
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. YuGabe
2010.04.14. 08:44
Jóvan cukrosbácsi, néhány évvel tényleg le vagy maradva. Nem nem PSX akkor PS2? Gondolom nem vetted észre, hogy kábé 4-5 éve generációváltás volt, azóta van már PS3 és Xbox360. Hágyé. Persze, hogy nem lesz dűlőre jutás, nem is lehet, hogyha ilyen elvakult és irracionális emberek vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Cukrosbacs...
2010.04.14. 10:17
YuGabe- Azt próbáltam neked le festeni hogy pc-n úgyis játszunk majd olyan játékokat amiket most ti toltok ps3, Xbox-on nem úgy mint ti ezért se éri meg a konzol mert veszek egy USB konzolt + emu és kész is A Dragon ball az viszont max 2 éves. A Pc-játékok is vannak olyan jók mint az Xbox vagy Ps3-ok sőt. Ja és az a 4-5 generációváltás valójába csak 1 esetleg 2 és amennyire nem érdekel a konzolos része annyira nyomon követem a Pc részt . Na ok gyerekek most már tényleg hagyom a témát kezd baromi unalmas lenni (ugyan az fröcsög minden fele mikor Pc vs Konzol van) további szép napot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. zlatzky
2010.04.14. 11:52
Hozzaszolnek en is a temahoz. Mint korabban emlitettem, en PC-t, es konzolt is hasznalok. Eloszor is, ha csak jatekrol van szo, akkor a konzolnak ketsegtelen elonyei vannak a PC-vel szemben. Kifejtenem. Sokan azt hozzak fel a PC-k vedelmere, hogy a grafikajuk szebb, latvanyosabb. Ez igaz is lehet, azonban annak is meg van az ara! En az XBOX360-ast egy 40 colos FullHD-s Philips LCD-n hasznalom, nem egy szuper keszulek (ugyanakkor nem is rossz), es el kell hogy mondjam, az ujabb jatekok, a Dead Space peldaul, brutalisan jol nez(nek) ki! Semmifele hianyerzetem nincs, gyonyoruek a szinek, reszletes a kep, satobbi. Egyaltalan nem hianyolom a PC-t. A szamitogepem nem rossz, de szinten nem csucsmodell, Q8200 quad core, 4gb ram, XFX GTX260, speci hutokkel, hazban, 22 colos HP monitorral. Arra jo, hogy a legujabb jatekok is siman futnak (pl. a Metro2033) 1600x900-as felbontasban, de kerdem en, mennyivel tobbe kerul ez? Az XBOX360-at 200 fontert vasaroltam (durvan 230 euro), a szamitogepben meg csak a videokartya volt 189 euro... Arrol nem is beszelve, hogy a nehany honapja vasarolt videokartya ki tudja meddig lesz hasznalhato, az egyre novekvo hardverigenyek mellett. Mar igy is aggodtam, mikor meglattam a Metro 2033 gepigenyet, de szerencsere azt "csont nelkul" viszi a gep, igaz, a processzort erosen tul kell hozza hajtanom, es ez egy 30 euros hutobe kerult . A masik, amit a PC partiak gyakorta hangoztatnak, az az FPS. Hat, szerintem sima ugy, konzolon hamar meg klehet tanulni az FPS iranyitasat, ezt nem talalom indoknak. Azonkivul a sportjatekok peldul hatarozottan jobban elvezhetoek konzolon. Ha mondanom kellene valamit, ami a PC mellett szol (hangsulyozom, jatekrol van szo) az a point'n'click tipusu kalandjatekok elerhetosege. En megszallott kalandjatekosnak mondhatom magam, tobbek kozt ez talan a legfontosabb indok, amiert tartok jatekra egy PC-t. Sajnos ebben a mufajban a konzolnak oriasi a lemaradasa. Igy mindenkinek maga kell donteni, en azt mondom, ha valaki a sportjatekok, FPS-ek rajongoja, mindenkepp valassza a konzolt, (mar persze ha nem egy megszallott pixelmanias, akinek a felbontas, meg az elsimitas meg talan a jateknal is fontosabb), aki kalandjatekos, az meg a PC-t, azoknak nem olyan magas a gepigenyuk sem, altalaban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. csigabigaf
2010.04.14. 13:18
A fő előnye a PCnek a szabadság.
A konzolok limitált, uniformizált, monopóliumra törekvő készülékek.
A PC nem, ez az előnye.

Persze nem az első alkalom a világban hogy a buta emberek önként dobják el a szabadságukat, elég gyakran megtörténik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. LavX
2010.04.14. 13:57
De úristen értelmezd már amit írtam...
Ha nem érted, akkor nem tudok veled mit kezdeni és én itt hagyom abba, mert nem fogom neked még tízszer leírni. Inkább fuss neki a falnak 3x és talán megjön az eszed... vagy nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. zlatzky
2010.04.14. 15:43
"Persze nem az első alkalom a világban hogy a buta emberek önként dobják el a szabadságukat, elég gyakran megtörténik."Hogy mi? Tipikus esete annak, mikor valaki onmagat bolcsnek kepzelven valami nagyon nagyot szeretne irni, es egy atgondolatlan, sablonos ostobasag lesz belole.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. YuGabe
2010.04.14. 15:56
Erre már nem is lehet mit mondani. Élj szabad álomvilágban akkor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. csab959
2010.04.14. 23:29
Hagyd rá. Itt lehetetlen, valakinek bebizonyítani, hogy esetleg rosszul gondolokodik, vagy rosszul tudja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Multitask
2010.04.14. 23:31
Azt javaslom fejezzétek be a veszekedést és főleg a káromkodást!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Sytyx
2010.04.15. 00:32
Imádok vitatkozni, ergo itt a helyem
Aranyköpések egy olyan embertől, aki szakmabeli. (Ezért nem fejlődik a magyar játékipar)
"PC-n dolgozom, netezek és gyakorlatilag mindent, a hardcore játékokon *kívül*."
"Játékra PC-t?"
"PC-n csak casual játékokat, és kalandjátékokat játszom"
" Egyszerűen nem látom értelmét úgy érvelni, hogy én objektív vagyok, ti meg szubjektívek."
"Ez is csak a PC-sek elvakultságát és a konzolosok nyíltságát reprezentálja."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. LavX
2010.04.15. 00:53
sytyx:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. StevyXIX
2010.04.15. 01:10
Gondolkodtam, hogy komplett töröljek mindent vagy csak szemezgessek.
Végül szemezgettem, nem néztem ki mennyire lendült bele, de ha folytatódik ez az elég szánalmas és meddő vita ebben a stílusban akkor lehet számolni a szankcióval is.
Remélem nem kerül rá sor.
További jó fórumozást, ezt pedig ajánlom mindenkinek olvasásra ehhez pedig jó szórakozást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. felziusz
2010.04.15. 01:15
egyrészt: konzolon FPS RTS és a többi ilyen játék konzolon nem sokat ér. (pozicionáló eszköz hiánya miatt) ha lesz mozgásérzékelős cucc akkor talán lesz egy viszonylag jó FPS platform.
Trackpointtal sem CSzünk pölö

másrészt: számomra a számítógép afféle mindenes, játék egyre inkább a háttérbe szorul. de kétségkívül jó a játékra is gamepad pedig akció és autóversenyekhez igencsak ajánlott utóbiban pedig a konzol kétségkívül jó

harmadrészt: konzol ár/értékben nagyon jó(nem tudom ki mondta de okos ember volt) konzol csak játékra van kitalálva és ha ugyanazt a látványt akarod a gépen bizony nagyn mélyen a zsebedbe kell nyúlni és akkor még a játékok sem olcsók főleg az újak. Viszont van 150ért konzol kb amivel évekig eljátszol meg van 1 millás gép ami hasonló időtartamra veszed. vagy cseréled 2 évente.

negyedrészt: a konzolok CPUinak az utasításkészlete eltér a számítógépétől(x86os CPUk) így a portolás során ezeket állítgatják

ötödrészt: esküszöm mintha AMD-Intel vita lenne (ATi-nVidia, Win-Linux) véget nem érő civakodás. egyik elkezdia többi mag adja alá a lovat.

hatodrészt: éljenek az ingyenes játékok és az open source!

konklúzió: a gép nem való játékra de vannak olyan perifériák amik a PSnél nem adottak így azt a platformot alkalmatlanná teszik bizonyos játéktípusok játszására


Visszatérve: Ubiszoftnak gratu! Fejlesszétek csak! Úgy is feltörik. Ha a kalózkodást akarják visszaszorítani akkor árcsökkentés és DRM meg másolásvédelem levétele.
meg játékkölcsönző vagy vmi (2-3ezerért játszhatsz egy hónapig vagy vmi)
ingyen kipróbálás stb

enyit erről éljen a FLOSS!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. YuGabe
2010.04.15. 08:48
Sytyx: ez már tényleg csak szőrszálhasogatás, mondtam, hogy mindent, hardcore játékon kívül - ergo nem hardcore játékot játszom PC-n (de ki lehetett volna találni, hogy nem írtam volna oda, hogy hardcore). A harmadik meg tipikus példája, amikor egy k*mma nagy szövegkörnyezetből kiragadsz egy teljesen korrekt mondatot, amikor az csak szövegkörnyezettel együtt értelmezhető. Ennyi erővel én is tudnék (csak azért nem fogom a majdnem száz kommentet végigzsírozni, hogy vicces is legyen) valakinek a kommentjei közül kiragadgatni szavakat, egymás után rakni, és teljesen MÁS értelmet nyerne az egész (nemtom kell-e még magyarázni neked, de szerintem ennyiből már rég megértetted).
felziusz: ámen. Az a baj, hogy ezeket már szerintem 50%-ban elmondtuk, szerintem eddig is teljesen korrekt volt, de főleg LavX meg Cukrosbácsi nem igazán értették meg, hogy senki nem mondja nekik, hogy vegyenek konzolt VAGY dobják ki a gépüket.

~~~és még mindig azt mondom, hogy vegyetek inkább konzolt, mert azon nem kell tökölni mindenféle új DRM-ekkel, aktivációval, transzferrel meg másolásvédelmekkel (és ezt most legfőképp az eredeti játékokra értem). Én ebből indultam ki, erre érdekes, hogy nem volt semmilyen érdembeli reakció (nem LavX, mondom ÉRDEMBELI).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Sytyx
2010.04.15. 09:20
YuGabe: A kiragadott mondatok értelmezhetőségéhez és jelentéséhez nem volt szükség a szövegkörnyezetre. Nem ragadtam volna ki ezeket, ha nem csinálsz úgy, mint aki tévedhetetlen és mindent jobban tud (plussz ezt valami nagyon degenerált stílusban). Azt mondod, hogy a PC nem játékra való? Szerintem meg arra is. (A szerintem szóra felhívnám a figyelmed) Ha nem így lenne miért is kellene most pl. az 5800as Ati és a GTX 480 + 470? Mert azokat nem munkára készítették (ebben inkább az Ati 5800asa készült játékra, ami megint egy magánvélemény). Ha a hardware fejlesztők is készítik a PC-hez a játékhoz alkalmas hardware környezetet, akkor miért ne lenne jó a PC játékra? Az igaz és ezt nem is vitatom, hogy a konzolt arra tervezték, amelynek napjainkban plussz kényelmi szolgáltatásokat adtak. Ha nem kellene egyéb feladatokra is a PC és nem lennék RPG és MMO függő még el is gondolkodnék egy konzol beszerzésén. De egy Guild Wars nem megy el egyik általad istenített konzolon se. Neverwinter Nights tipusú RPG-kkel meg nem tudom mi a helyzet, bár azt is kizártnak tartom, persze lehet tévedek. Szerintem itt sokan nem fognak teljes mértékben egyet érteni veled és velem se, de én ellentétben veled, nem akarom megmondani, hogy ki mivel játszon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. YuGabe
2010.04.15. 10:00
Neverwinter Nights stílusú RPG-k vannak, de több van 360-on, mint PS3-on. Wii az teljesen más tészta, nem hiszem, hogy egyáltalán klasszikus RPG volna rá (nagyon kevés lehet, ha van). 360 egyértelmű hátránya, hogy a Live fizetős - viszont a legigényesebb játékhálózat napjainkban. A PSN ingyenes viszont. Például FFXI van 360-ra, és az ugye MMO (lehet, hogy keverem az X-2-vel, most nem tudom, a VIII-cal játszottam utoljára).
Tényleg, komolyan, és utoljára: mikor mondtam, hogy PC-n nem lehet játszani? Lehet, de sokkal kevésbé ésszerű _szerintem_ ezt tenni, amikor ár/érték és ár/elévülés aránya *sokkal* rosszabb a konzolokénál. Egyszerűen nem éri meg *nekem* egy fittyentést sem költeni PC-re. Laptopon elmegy a legtöbb játék, amivel PC-n szeretnék játszani - ergo ezek alacsony gépigényű játékok. De hardcore játékokat PC-n már nem is vagyok KÉPES játszani, egyszerűen zavar a környezete. Nem tud lekötni úgy, mintha konzolon játszanám ugyanazt. Ennek sok oka van, és némelyikről még én sem tudom, micsoda.
Viszont hülye lennék kidobni a PC-met, és ha a "minden más"-tól is eltekintek, a kalandjátékok és nagyon kevés casual játék miatt is nehéz döntés lenne.
És pont nem a kényelmi szolgáltatások teszik a konzolt oda, ahova - mivel a kényelmi szolgáltatások szinte mindig valamilyen korlátozás következményei.

Olvasmány (angol):
[LINK]

PC ellen szól, hogy sokkal többet kell költeni rá, hogy *ugyanolyan* szinten tudj játszani egy játékkal, mint 360-on vagy PS3-on. Ennek egyszerűen az az oka, amiről nem tudom hányan tudnak a jelenlevők között (ami két kérdést válaszol meg egyszerre), hogy a konzol hardverének kifejlesztésekor a legjobb hardvereket pakolják a gépbe, melynek legtöbbje nem is kapható kiskereskedelmi piaci forgalomban (7 magos Cell processzor van a PS3-ban, gyengébbek kedvéért). Ez éppen azért van, mert ha PC lenne, akkor azt akarnák, hogy minél tovább időtálló tudjon lenni. Ezért van 5 éven a piacon a 360, 4 éve a PS3, és még jóideig lesznek is (a 360 mindenképpen). De a lényeg, hogy ezeket a hardvereket óriási negatív profittal árusítják. Miért? Mert nem a hardveren, hanem a szoftveren, kiegészítőkön és járulékos költségeken (pl. Xbox Live, Microsoft Points) jön be az ára. Egyszerűen ezért rakják magasabbra a mércét, alacsonyabbra az árcédulát. Magyarul ezért éri meg sokkal jobban pénzügyileg.
Meg persze nem kell magadnak fejlesztened a hardvert, éppen azért, mert uniformizált. Magyarul a játékok vásárlásán kívül nincsen semmilyen kötelező költséged, hogyha játszani akarsz. Ezen kívül a dashboardba is egyre több funkciót pakolnak bele, mert uralni akarják a piacot - ez meg kétélű penge. Lehet utálni, lehet örülni, de tény.

Végül, és egyáltalán nem utolsó sorban: konzolra (ha már valaki ismeri a környezetet) könnyebb fejleszteni, mint PC-re. Szerintem ez az egyik legfontosabb szempont. És ezért van az, hogy néha PC-s portjai játékoknak sokkal később kerülnek kiadásra. Azután meg jön a közvélemény, hogy "szar konzolport" - ami lehet, hogy PC-n igaz, de konzolon egy konzolos játék mindig úgy tökéletes, ahogy van. Ez is előítéleteket kelt, mint pl. Cukrosbácsi teljesen idegen a témától, és nem is akar foglalkozni vele, pedig szerintem egy fontos dolog lehetne.

Na peace out, én mostantól megpróbálom tisztán tartani. Ha személyeskedés nélkül nem megy, akkor mittomén. Egyetek répát!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Sytyx
2010.04.15. 13:37
YuGabe: Látod, hogy megy neked normális nyelvezettel is. Akkor egy konzol árát úgy számítják ki mint egy előfizetéses mobil árát pl? No erre nem is gondoltam. Bár megjelenés pillanatában elég sokba kerül egy konzol is. Az is van 120-140 ezer. Vagy rosszul tudom? Hozzá egy minimum 82cm-es TV az megint 150-200 ezer. Hát ez eddig nem valami olcsó. Ha hozzá hasonlítok egy felső közép kategóriás PC-t (szerintem azzal lehet egálban kakaóra), akkor kb olcsóbban jön ki a PC. Aki pedig nem a legcsillivillib kinézetű játékokkal játszik, annak nem kell egy-két évente cserélgetni az alkatrészeket. Pl ha megnézed milyen gépen van akkor ezt már elavultnak neveznéd (nem újonnan vettem aranyáron), de még mindig feleslegesen erős szerintem. Nem játszottam olyan játékkal, ami legyilkolta volna. Ergo a PC se drága, ha ésszel használja az ember. Nem minden PC-játékos vadászik pontokra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. YuGabe
2010.04.15. 20:59
Erős túlzás a 120-140, az Xbox megjelenés napján (amióta persze folyamatosan és drasztikusan csökkent az ára, már az első hónapban is jelentősen) 299$-os árcédulával került ki. Most ugye az Elite kerül 299$-ba, ami nagyon nem húzós ár egy PC-hez képest, és eleinte sem volt az. Az Arcade újonnan most 199$, ami meg már nagyon baráti egy akármilyen PC-hez képest. Ha lehetne böngészni rajta (gyakorlatilag úton van az is), akkor már csak fél lépésre lesz attól, hogy a nem hardcore PC-sek akár le is váltsák a PC-jüket egy multimédia center/átlagfelhasználói számítógépre, jóval olcsóbban.
Máskor nem szoktam flame-elni, viszont vannak néhányan, akik a szép szóból semmit nem értenek - úgy gondolom te nem ilyen vagy, de ha cukrosbá vagy levx mond valami szépet (én bírom kontrollálni magam), a kedvükért nem fogom akarni visszafogni magam. Mindketten totálisan bebizonyították, hogy bár a témához nem konyítanak fikarcnyit sem és a szubjektív véleményüket (amit elő- és utóítéletnek neveznek, ha a tényállásokkal nem vannak tisztában az emberek - definíció) tényként állítják be, akkor is igazuk van, ha az ember a képükbe vágja, hogy mennyire tévednek.

Aki tényleg szeretne hozzászólni a témához (ami bár még mindig off), az azért legalább tényleg, a tényekkel lenne tisztában. Jó kiindulásnak a Wikipédia(angol link), és az ott található linkek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Multitask YuGab...
2010.04.15. 21:42
"a kedvükért nem fogom akarni visszafogni magam" --- Majd legközelebb segítek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. YuGabe
2010.04.15. 22:39
O-kay.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. zlatzky
2010.04.16. 01:44
"YuGabe: Látod, hogy megy neked normális nyelvezettel is. Akkor egy konzol árát úgy számítják ki mint egy előfizetéses mobil árát pl? No erre nem is gondoltam. Bár megjelenés pillanatában elég sokba kerül egy konzol is. Az is van 120-140 ezer. Vagy rosszul tudom? Hozzá egy minimum 82cm-es TV az megint 150-200 ezer. Hát ez eddig nem valami olcsó. Ha hozzá hasonlítok egy felső közép kategóriás PC-t (szerintem azzal lehet egálban kakaóra), akkor kb olcsóbban jön ki a PC. Aki pedig nem a legcsillivillib kinézetű játékokkal játszik, annak nem kell egy-két évente cserélgetni az alkatrészeket."


Ebben az okfejtesben velemenyem szerint tobb hiba is van. Egy konzol ara Magyarorszagon nem tudom mennyi, de Hollandiaban a PS3 299 euro volt megjelenesekor (mostmar 240 korul lehet kapni, sot, telefonelofizeteshez a Vodafone ingyen adja), ami nem volt kilencvenezer forint. Egy alap XBOX360-at jelenleg a MediaMarkt-ban 153 euroert arulnak, osszehasonlitaskeppen a gepemben talalhato GTX260-as kartya 189 euroba kerult, es ha igy haladnak a jatekfejleszto cegek, 3 honap mulva cserelhetem, egy varhatoan 400-500 euroba kerulo GTX480-asra. Nem is beszelve az egyeb alkatreszekrol, a negymagos processzororkrol, satobbi, amik szinten horrorisztikus arcedulakkal rendelkeznek. Mig az XBOX360-at hasznalhatom meg evekig, varhatoan, barmi valtoztatas nelkul. Ami pedig a "csillivilli kinezetu" jatekokat illeti, sajnos elobb-utobb mindenki kenytelen lesz olyanokkal jatszani, azon egyszeru oknal fogva, hogy ilyeneket fejlesztenek, lassan egy point'n' click jateknak is nagyon magas lesz a gepigenye. A regebbiek meg csak elfogynak egyszer. Ami pedig a 200 ft erteku televiziot illeti, azt az ember nem csak a konzolhoz veszi, egyebkent is vasarol mindenki tv-t, es ha mar vesz egyet, akkor az akar lehet egy 200 ezer ft erteku darab is, hiszen azon a DVD filmek is szebbek, nem? Tehat velemenyem szerint ez inkabb belemagyarazas, mint valodi indok. Mielott meggyanusitana valaki, hogy "konzolparti" vagyok, van PC-m is, de mint korabban irtam, koltsegek szempontjabol, es meg nehany szempontbol a konzolt sokkal jobb valasztasnak tartom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. YuGabe
2010.04.16. 08:16
Én spec a 19 colos TFT-men Xboxozok. Ugye én direkt a legmagasabb kezdőárakat tüntettem fel, ma a 360 Arcade ajánlott felhasználói ára 199$, ami a jelenlegi dollár árfolyamán kevesebb, mint 39000 HUF. Azért ennyibe már egy PC-s processzor kerül manapság, amivel "normálisan mennek" a játékok. Ezért cserébe komplett Xboxot lehet venni: [LINK]
Nem véletlen volt az okfejtésem, az árát sosem lehetett megverni. És ha már itt tartunk, a benne levő processzor erősebb, mint a linken említett 3 GHz-s C2D, azaz ezért az árért már CSAK a processzor is erősebb (IBM, 64 bites, 3 magos, minden mag 3,2 GHz-en megy).
Ja és pont ezzel kapcsolatban már csak annyit, hogy aki mondta, hogy "a konzol" sosem lesz olyan erős, mint "a PC", azért ilyen alapinformációknak tudatában lehetett volna, mielőtt ilyen baromságot ír. Szvsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Sytyx
2010.04.16. 11:25
"Magyarorszagon nem tudom mennyi" - pedig mint leszűrhetted, itthoni árakról van szó és nem Hollandiáról. Ne hasonlítsd össze a kettőt légyszíves, mert közel sincs egymáshoz a két állam. Nálunk Mo.-n az előfizetési stílusok is teljesen mások akár Vodafone-on belül is.
A másik. Én speciel a PC-m használom mindenre (TV, Filmek, Játék, Zene, ...) Ha egy személyre nézem akkor nem biztos, hogy jobban járok a konzollal, bár véleményem szerint is kényelmesebb lenne. A játékfejlesztőknek is könnyebb lenne, bár azt nem értem, hogy PC-re miért olyan nehéz? Nincs egy szabvány arra, hogy milyen algoritmusoknak kell tudnia lefutni egy vidókártyán, procin és a fene se tudja még min? Ez alapján egy minimum szint csak létezik, amihez igazodva lehet készíteni a játékokat. A csillivilli térhódítás meg a tömeges elbutulás következménye. Max újra rongyosra játszom az NWN-ot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Sytyx
2010.04.16. 11:43
Ami kimaradt. Csigabiga is emlegette a teljes függést, amit sokan nagyon "bölcsen" lehurrogtak. Ha teszem azt eltűnne a játékplatformok sorából a PC, akkor igen csak ki lenne szolgáltatva az ember a konzolmonopóliumnak. Lenne két platform (Xbox és PS), mert valószínüleg a többi is menne a süllyesztőbe. Akkor már lehetne emelni az alapgépek árát is, hiszen úgy is rá lenne kényszerítve a játékos. A két cégnek meg nem tartana semeddig a háttérben megegyezni. Tudom kicsit összeesküvéselméletűnek hangzik, de nem elképzelhetetlen. Ergo maradjon a PC is játékplatform
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. pycur
2010.04.16. 11:57
Hát nemazért de jól kibeszéltétek a hírt Én legutoljára joyyal nintendóztam úgyhogy ahoz vagyok szokva hogy konzolon vmi mászkálós pc-n meg egeres lődözős. Én szerintem pc-n fps-ezni azért jobb mert ott sokkal több a gomb amit megnyomhatsz, és az egyik kezed teljesen átadhatod az irányításnak: nézelődés/forgás, célzás, lövés. Konzol vezérlővel erre 1 ujjadat vetheted be, meg mégegyet a lövéshez. El lehet nyomkodni azt is nem arról van szó de lényegesen kényelmesebb és precízebb egérrel vezérelni az fps-t.
És aki azt mondja hogy a konzolon csak játszani lehet az a tudatlanságát hangoztatja. Többféle konzolhoz is van vmiféle linux mod ami usb-s billt és egeret támogat és lehet nyomkodni mint egy pc-t. Lehet filmet lesni, zenélni, netezni. Szóval egy átlaghasználatos pc-t tud helyettesíteni.
Akinek persze pcre van szüksége mert több programra vágyik annak az fog kelleni. Esetleg ugye videó felvétel, vágás, djskedés meg sorolhatnám...

Az UBI drm-je meg elmehet a sunyiba. Arra nem gondolnak hogy 8-10 év múlva vki retrózna és nem lesz már régen online a server akkor többé nem fog elindulni a játék? Marhaság, akkor vissza lehetne perelni a játék árát mert te örökös használati joggal vetted meg és ők ezt nem tartják be...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Multitask
2010.04.16. 13:14
Nem éri meg vitázni a konzolokon, már csak azért is, mert nagy árat fizetnek a kontrollerek előállításáért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Sytyx
2010.04.16. 13:34
Multitask: ezzel példálozni szerintem felesleges, hiszen mondok neked ennél durvábbat. A kakaó termelés 90%+ ban rabszolgamunka (tényleges), és ott is gyerekeket "foglalkoztatnak". Ott a 12-15 éves fiúkat szeretik jobban. De ha ezek miatt nem vennél kakaó alapanyagú terméket, mert sajnálod a gyerekeket, akkor nagyobb kárt okozol mint hasznot. Furcsa de ez van. Ezen esetben azok a gyerekek "feleslegessé" válnának, amit el tudsz képzelni, hogy oldanak meg. De ha nagyon kutakodnál, találnál elég sarat a PC ellen is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. YuGabe
2010.04.16. 13:46
Sytyx: tanulj egy kis ökonómiát (ez most nem szemrehányás akar lenni), a monopólium azért nem egészen úgy van, ahogyan elgondolod. Versenyhivatal is van, és amiket felsoroltál, azoknak kábé 100 oka van, hogy nem történhetnek meg (mármint az összeesküvés-elméletes dolog). Magyarul ha "eltűnne" a PC-s játékvilág (ami természetesen meg sem történhet, de tegyük fel), akkor sem kerülnének monopol helyzetbe a cégek, egyáltalán.
Arról meg már beszéltem, hogy PC-n a játékfejlesztés miért nehezebb. Alapból ha csak azt nézed, hogy ATI és NVidia kártyák is lehetnek egy gépben... most architektúrától, minden mástól eltekintve, pedig azok is hatalmas befolyásoló tényezők. A két kártya processzorainak más-más utasításkészlete van. Nem lehet egyiken meghívni olyan utasítást, amelyik a másikon is van néha, és fordítva. Valamint létezhet olyan utasítás/utasítássor, amelyik az egyik kártyán 2x annyi utasítás alatt tud csak lefutni (mert csak, mert ilyen). A kódot nem kell másképpen megírni, egyszerűen csak két különböző platformon nem ugyanúgy fog futni. Ilyenkor jön az optimalizálás, de erre létezik egy elv, hogy az optimális állapot különböző platformokon *egyszerre* nem érhető el, csak ( "végtelenül" ) megközelíthető. Ami ugye jóval messzebb van attól, hogy konzolon a kiskapukat is nyugodtan kihasználhatod, mert minden egyes gépen ugyanolyan jól fog futni. PC-n ezt nem teheted meg fejlesztőként, mert minden hardver másképp reagálna rá (az oprendszerről nem is beszélve).

pycur: korrekt amit mondasz, még annyit fűznék hozzá, hogy konzolon ugye két stick van, mindegyik nem tudom pontosan, de körülbelül minden fokban (vagy fokonként több fokozatban), és minden kitérésnek többezer értéke van, de minimum 1024 forgatható és kitéríthető. Magyarul sokkal precízebb, mint az egér, és ráadásul ebből van kettő. Az egyikkel tudsz mozogni általában, a másikkal kamerát irányítani (egér). Az egér meg ugye csak x és y elmozdulást (deltát) tud szolgáltatni event-ként az oprendszernek, ami akárhány dpi-s felbontáson is nagyságrendekkel kisebb, mint a konzolok kontrollereinek érzékenysége. Ergo hogyha hozzá tudsz szokni a kontrollerekhez, akkor rájössz, hogy mennyivel precízebben lehet használni, és ez még csak egyetlen dolog.
PC-n nem tudsz FPS-ben szépen fokozatosan körbenézni, mert az egeret újra kell pozícionálnod, ilyenkor ha külső szemlélődőként néznéd azt az embert, akkor szaggatott mozgása lenne. Ezt konzolon (vagy PC-n akár hasonló kontrollerrel) viszont simán meg tudod tenni.
Autós játékoknál például a gáz és fék általában a két ravasz, ami ugyanúgy nem csak kétállapotú, hanem érzékeli, hogy egyáltalán mennyire van benyomva, ami sokkal nagyobb szabadságot ad ezen a téren is.
"Konzol vezérlővel erre 1 ujjadat vetheted be, meg mégegyet a lövéshez." Ez nem igaz, megint nem szemrehányásképpen, de az egyik ujjad a mozgás sticken van, a másik a kamera sticken, a harmadik és negyedik ujjad a bumperen és ravaszon a kontroller hátulján, ötödik és hatodik pedig a másik oldalon. 2-2 ujj alátámasztás, de még így is 6 ujjadat használod folyamatosan, effektíven, és sokkal jobban kihasználható, mint PC-n (mert ott ugye távolabb vannak a gombok, éppenséggel az egér ebben korlátozó tényező, mivel azon meg csak 3 gomb van és csak a kamerát irányítja). Arról nem is beszélve, hogy a stickeket megnyomva általában guggolás/fekvés és gránát, stb funkciók vannak hozzárendelve. PC-n sem használsz 10 gombnál többet, konzolon viszont van ugye a két stick, 10 gomb, 2 érzékelős ravasz és egy d-pad (kurzor/fel-le-jobbra-balra választó), ami szerintem jóval több funkciót kínál, mint pl. PC-n.
Ja és még annyit, hogy az Xbox alapból támogat bármilyen USB-s billentyűzetet és egeret (csak az egeret a játékok maguk nem támogatják, a billentyűzet meg kicsit furán van kiosztva, de főleg Messengerezéshez jó).

Multitask: ajánlom "A kín" című könyvet Natsuo Kirino tollából

Ha lenne Office, ImgBurn meg böngésző a konzolomon, erős dilemmába kerülnék, mert minden hétköznapi műveletet el tudnék végezni konzolon. Bár fejlesztésre még mindig a PC maradna.

Húdehosszú post lett.

Százegy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. pycur
2010.04.16. 13:58
Hát na talán 1x 2x ps2-ztem abból ezt vontam le. Jó nekem ami van, nem szeretem a változást semmilyen mértékben. Egérre én jobbklikk ugrás, bal lövés, tekerő fegyvercserét állítok be. Az nem nagyon izgat hogy talán kicsit akadozik amikor nézelődök mert nem turista játékot játszok hanem megyek azt hentelek
Mozgás W A S D szerintem mindenkinek és a duke nukem 3D bill konfigja, az lett a leg kézreállóbb nálam. Ajtó/use: szóköz, gugol: y, kinéz: Q, E, (R)eload, F: lámpa(half life) M(ap) azt így hirtelen más nem is kell, jameg a számsor. Másodlagos lövés numpad enter/egér tekerő katt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. thedevelop...
2010.04.18. 19:01
Én nem szeretnék belefolyni a PC vs konzol vitába, mert nem lenne értelme. Nincs konzolom, de még lehet, hogy veszek egyet.
A PC fanatikusoknak mondanám, hogy a mostani játékkonzolok célszámítógépek. Azt pedig minden mérnök tudja, hogy egy célgép sokkal jobban teljesít abban az 1-2 feladatban, amire tervezték.
A konzolt istenítőknek pedig megjegyezném, hogy az egy dolog, hogy az ember vesz egy PS3-at, vagy egy XBox360-at. Valószínűleg nem lehet őket élvezni egy 55cm-es Orion vagy Daewoo CRT-s TV-n. Egy nagyobb LCD TV pedig 100.000Ft felett van.
Nah, ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. zlatzky
2010.04.19. 11:33
Styx, velemenyem szerint teljesen mindegy, hogy a magyar, vagy kulfoldi arakat vesszuk figyelembe, mindenkeppen ketsegtelen teny, hogy koltsegek szempontjabol a konzol lenyegesen jobb valasztas. Kerlek ne is probald megmagyarazni hogy nincs igazam, egy kencvenes evek elejen vasarolt 386SX33-as ota folyamatosan van PC-m, es a PS1 ota mindeb=nfele konzolaim is, jelenleg XBOX360, igy tudom, mirol beszelek. Valaki mas azt irta, hogy a konzol pocsekul nez ki 55 cm-es CRT televizion. Ez az ember meg mindig barlangban el? Lassan a hamburger is HD felbontasu lesz, en elhiszem, hogy nem mindenki engedhet meg 100.000 (vagy dragabb) ft-os televiziot maganak, de konyorgom, aki kiad egy konzolra 80-100 ezer forintot, annak tisztaban kell vele lennie, hogy ahhoz megfelelo TV is kell, es ha konzolra volt penze, valoszinuleg arra is lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Sytyx
2010.04.19. 12:58
zlatzky:Azért terelésben nem vagy kezdő az biztos. Összehasonlítja árban mindenki egy konzol árát (csupaszon, alapgépként) egy adott időszak legnagyobb teljesítményű PC-jével minden fajta kiegészítőkütyüjével eggyütt. Így tényleg lényegesen ólcsóbb a konzol. Nem állítom, hogy drágább lenne, de nem 4* 5* olcsóbb egy konzollal játszani, mint PC-vel. Azért neked se kellene így ferdíteni. Bár én barlanglakó lehetek a szemedben, mert nálunk a háztartásban sincs FullHD Tv. Csoda, hogy még élünk én nem tértünk vissza a fára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. thedevelop...
2010.04.19. 19:51
"de konyorgom, aki kiad egy konzolra 80-100 ezer forintot, annak tisztaban kell vele lennie, hogy ahhoz megfelelo TV is kell, es ha konzolra volt penze, valoszinuleg arra is lesz. "
Soha nem adnék ki ennyi pénzt egy konzolra, főleg, hogy egy Xbox360 újonnan 50.000Ft. Az pedig hibás következtetés, hogy ha erre van pénze az embernek, akkor van pénze másra is. Miért lenne? És én is barlangban lakom Tv-t illetően.

"Lassan a hamburger is HD felbontasu lesz..". Igen, Amerika kloákája Európára nyílik, ez tény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zlatzky
2010.04.19. 23:29
Styx, masfel, ket eve vettem az XBOX360-omat (60 GB, wireless, HDMI kabel, headset, stb.) kulfoldon, Londonban, igy az ara nem mervado, de az IGEN, hogy ez alatt az ido alatt egyetlen fillert sem koltottem ra!!! Mert nem kellett. A regebbi, es az ujabb jatekok ugyanugy futnak rajta, sot, sok XBOX jatek is, amiket fillerekert meg lehet mar vasarolni hasznaltan. Leszamitva termeszetesen a jatekok arat, bar megtehettem volna, hogy "kichipeltetem" az XBOX-ot, nem tettem, inkabb megveszem oket gyariban, igaz, a PC-hez is, bar ott volt nehany, amit letoltottem. Erted? Ket eve mukodik egy konzolom, anelkul, hogy hozza kellett volna nyulnom. Hat, a PC-rol ugyanezt mar nem mondhatom el, mint mar mlitettem korabban, ha igy haladnak a jatekfejleszto cegek, nemsokara csere, mert a Q8200 quad core proci mar csak tulvezerelve visz el mindent, es a GTX260 is lassan cserere szorul (ami csak egymaga alig volt olcsobb, mint az egesz XBOX360 tokkal, vonoval, sot, az XBOX360 mar olcsobb is!!!), es az uj kartyahoz mar nem lesz eleg az 500w-os tap, amit szinten nehany honapja vettem, de ha mar gyorsabb proci, es uj kartya, akkor a 4gb RAM helyett is jo lenne 8gb, mert ha mar uj proci, akkor i5 vagy i7, de ahhoz mas foglalatu alaplap kell, es igy tovabb, es igy tovabb... The.developer, ha meg az XBOX csak 50.000 Magyarorszagon, akkor meginkabb igazam van. Csak tippeltem ezt a 80-90 ezret. De mint emlitettem, lassan a TV adasok is mind HD-k lesznek, ha igazan akarsz elvezni egy jo filmet, DVD-t, netan Blu-Ray-t, lassan alapkovetelmeny a HD tv.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. zlatzky
2010.04.20. 00:52
Arrol nem is beszelve, hogy jo minosegu monitorra is szukseg van, es az sem ket forint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sbt01
2010.04.21. 18:43
Nah ennyit a DRM-ről eddig bírta, feltörték az Assasins Creed II-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. YuGabe
2010.04.26. 21:04
35 ezerért vettem a TFT monitoromat (21", és 1280x1024-ben tolom Boxon (bír többet is, de szerintem így a legszebb a kép).
Akinek nagyobb felbontás kell, már tényleg szőrszálhasogatás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zlatzky
2010.04.27. 00:30
Mondjuk, YuGabe, en az XBOX-ot egy 40-es LCD-n hasznalom, nem probaltam meg monitoron, de a PC-hez egy 20-as monitorom van, hat az 1600*900-nal kisebb felbontasban azert mar nem szep (ez a max amit tud), szoval ekkora monitorhoz is (nem mintha nagy lenne) kell a felbontas, pedig n egyaltalan nem vagyok "szorszalhasogato".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!