iPon Hírek

Ubisoft lokális árpolitika

Dátum | 2012. 06. 20.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Ubisoft Australia újraértékeli az árpolitikáját, eleget téve az állandóan változó piaci körülményeknek. Ed Fong, a Game-Tech Sydney-n tartott beszédében elmondta, hogy a kiadó lépéseket kíván tenni, hogy közelebb hozza a helyi árakat a nemzetköziekhez, hogy a lokális tudjon versenyezni a nemzetközivel.
 
Erre példaként már ott van a Ghost Recon: Future Soldier, aminek árát 49.99 dollárra vitték az ausztrál Steamen, magyarul pontosan annyira, mint amennyibe az Egyesült Államok platformján is kerül. Ez egyébként egy jó 30 dollárral az alatt van, mint a helyi átlagos AAA játékok árai. Ennek oka, hogy az országban (hozzánk hasonlóan) nagyon magas a videojátékokra helyezett adó.
 
Az Assassin's Creed III árát is kiigazították, ezzel próbálva üzenetet küldeni és felhívni a figyelmet arra, hogy a vásárlók a pénztárcájukkal szavaznak. Ha nem elég jók a helyi árak, máshonnan fogják megrendelni a játékokat! Az, hogy könnyen hozzá lehet férni a többi nemzeti kereskedő felületekhez, lépéseket követel helyi szinten.
 
"Minden cégnek meg kell hozni a döntést a helyi árpolitikákkal kapcsolatban!"
 
Ez talán nekünk, magyaroknak is jó hír, tekintve, hogy a forgalmi adó nálunk is elég magas. Reméljük a többi forgalmazó is kiegyenlíti majd az árakat a helyi áfáknak megfelelően, hogy mi is ugyanannyiért juthassunk hozzá a játékokhoz, mint tengerentúli játékostársaink.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. maxpapa
2012.06.20. 23:54
Jó lenne ha nálunk is csökkennének a játékok árai.De mi sajnos túl kis ország vagyunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zelbacsi
2012.06.21. 08:06
Szép álmok, Pacman!
Maxpapával értek egyet, mi aztán akkora vásárlóerőt képviselünk, hogy feltétlenül oda kell ám figyelni ránk!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2012.06.21. 13:36
Gondolom a magyar vasarloero ausztralhoz valo igazitasa utan ez a terv itt is lehetseges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!