iPon Hírek

Új 120Hz-es, 3D ready Acer LCD monitor érkezik

Dátum | 2010. 12. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Acer kínálatában egy újabb 120Hz-es LCD monitor jelent meg, amely a játékosokat és a 3D Blu-ray filmek szerelmeseit próbálja majd célba venni. Az újdonság a HS244HQ nevet kapta és a jelenlegi információk szerint még idén, valamikor a hónap végén forgalomba kerülhet.

A friss megjelenítő 23,6 hüvelykes képátlójú és ledes háttérvilágítással érkezik. A gyártó a felhasznált panel típusáról nem árult el egy szót sem, de az adatokból kiindulva most is biztosra vehető, hogy egy TN paneles megoldást láthatunk. A monitor egyébként 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel 2 ms-os válaszidő (GTG), 300 cd/m2-es fényerő és 12 millió az 1-hez kontrasztarány mellett.


A gyártó állítása szerint az általuk kifejlesztett háttérvilágítás-modulációs (backlight modulation) technológiának köszönhetően ez a termék akár 50%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett üzemel, mint a tradicionális 3D ready megjelenítők, amelyekből hiányzik ez az eljárás. Ha ez nem lenne elég, a gyártó új aktívzáras 3D szemüveget alkalmaz a termék esetében, amelynek köszönhetően a megszokottnál lényegesen jobb fényerősség érhető el 3D módban, mint a hagyományos megoldások esetében. Az optimális kontrasztarányról az Adaptive Contrast Management technológia gondoskodik, a lehető legjobb képminőségért pedig az eColor Management eljárás felel.

Az új monitor a HDMI 1.4a csatlakozón kívül a maximális kényelem érdekében egy beépített IR adót is tartalmaz, ez utóbbi a hozzá kapott szemüveghez kell. Az Acer HS244HQ 3D a hónap végén kerülhet az európai üzletek polcaira, ára pedig 399 euró körül fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!