iPon Hírek

Új 45nm-es Intel CPU-k jönnek januárban

Dátum | 2007. 12. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel 45nm-es offenzívájának első részét múlt hónapban láthattuk, ám az akkor megjelenő processzorok még csak kis mennyiségben érhetőek el, és nem mellékesen rendkívül drágák. A felhasználók számára az újdonságok közül a Core 2 Extreme QX9650-es modell lehet érdekes, ám erre a termékre is vonatkozik az előbbi megállapítás, miszerint a processzor ugyan gyors, de rendkívül drága is.


A legfrissebb információk szerint hamarosan új 45 nm-es processzorok kerülnek forgalomba, amelyek a Core 2 Quad és Core 2 Duo processzorcsaládok kínálatát fogják bővíteni. Az újdonságok a jelenlegi értesülések alapján várhatóan 2008. január 20-án debütálhatnak, azaz ekkor indul az Intel processzor offenzívájának második része, amely a felhasználók számára érdekesebb lesz az elsőnél.

A pletyka szintű információk szerint az új kettő- és négymagos 45 nm-es csíkszélességgel bíró egységek árai 169 dollárról indulnak, az újdonságok között összesen 9 processzort találunk. A három darab négymagos processzor órajelei növekvő sorrendben: 2,5 GHz, 2,66 GHz és 2,83 GHz, míg a négy darab kétmagos újdonság órajelei 2,66 GHz és 3,16 GHz között helyezkednek el. Egy további kétmagos és egy négymagos processzor adatai egyelőre ismeretlenek, ezek várhatóan a megjelenés időpontjának közeledtével remélhetőleg ki fognak szivárogni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 17:58
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!