iPon Hírek

Új, 500W-os Zalman tápegység érkezik

Dátum | 2009. 05. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Zalman mérnökei egy új tápegységet készítettek, amelyet a vállalat a kereskedelem fő áramába szán. Az újdonság 500W-os teljesítménnyel bír és a ZM500-RS típusjelzést viseli. A tápegység specifikációi és a rajta elhelyezett tápcsatlakozók alapján ideális választás lehet egyszerűbb CrossfireX vagy SLI rendszerek áramigényének kielégítéséhez, de a termék akár egy, az átlagosnál nagyobb „étvággyal” rendelkező videokártyával ellátott rendszerhez is tökéletesen passzol.


A gyártó közleménye szerint az új jövevény az RSCD (Resonance Switching Circuit Design) technológiának köszönhetően sokkal hatékonyabba üzemel, mint a hagyományos kapcsolóüzemű tápegységek: a Zalman tápja próbálja minimálisra csökkenteni az energiaveszteséget és a hőtermelést egyaránt, ezáltal strapabíróbb a termék. A biztonsági megoldások között a túláram-, túlmelegedés- és túlfeszültség elleni, valamint a rövidzár elleni védelem egyaránt szerepel.


Az Aktív PFC támogatással is ellátott modellben két darab +12V-os fázis áll a rendszer szolgálatára, ezek egyenként 18 Amperes folyamatos és 22 Amperes maximális áramerősség leadására képesek. A termék a gyártó állítása szerint 87%-os hatásfok mellett dolgozik, így kiérdemelte a 80 Plus minősítést is, amit manapság már nagyon sok tápegység megkap. Csatlakozók tekintetében a 24 tűs ATX és a 8 tűs processzor tápcsatlakozó mellett négy darab SATA, négy darab Molex, egy Floppy, valamint egy 6+2 tűs és egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozót tartalmaz az új jövevény. Az alkatrészek hűtéséről egy csendes, 120 mm-es átmérővel rendelkező folyadékcsapágyas légkeverő gondoskodik.


A Zalman ZM500-RS hamarosan megjelenik a boltok polcain, a termék ajánlott végfelhasználói ára 92 euró magasságában fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. menzi
2009.05.28. 11:04
VISSZA A HIRHEZ

jónak tűnik, rendezett belsővel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jadam92
2009.05.28. 14:25
oliba: ezt akartam mondani... vagy FSP-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.05.28. 14:54
Valószínű ez is FSP belsős táp, mint elég sok Zalman (vagy lehet minden Zalman táp FSP belsős, ezt nem tudom, de hogy sok FSP belsős Zalman táp van az tuti).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Levike8805...
2009.05.28. 15:48
Nekem Coolermaster real power 500W+-om van ami ennél olcsóbb volt egy kicsit amikor vettem és halk,mondjuk lefogom egy erősebbre cserélni hamarosan!Ettől függetlenül ezis jólehet,egy új géphez vagy egy felső-közép vagy középkategóriás géphez tökéletes vélasztás lehet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!