iPon Hírek

Új, 860W-os tápegység az OCZ-től

Dátum | 2007. 12. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Manapság egyre nagyobb szerepet kapnak a nagyteljesítményű tápegységek, hiszen az Nvidia útjára indította háromutas SLI támogatással rendelkező alaplapjait, de ezzel egy időben az AMD is munkálkodik a négyutas Crossfire támogatással bíró lapjainak piacra dobásán.A nagy fogyasztással rendelkező alkatrészekhez nagy teljesítményű tápegység is szükségeltetik: az OCZ ennek hatására új táppal jelentkezik a piacon, amely a Turbo-Cool 860-as típusjelzést viseli. Az újdonság a PC Power & Cooling egyfázisú dizájnjával készült, így a +12 V-os ág 64A (768W) folyamatos és 70A (840W) csúcsterhelést képes elviselni. A tápegység 84%-os hatásfokkal üzemel, valamint érdekességként lehetőséget biztosít a +12 V-os, +5V-os és a +3V-os ágak feszültségének manuális beállításra, tehát egy potméter segítségével finomhangulhatjuk az egyes ágak feszültségét.


A Turbo-Cool 860-as termék megkapta az Nvidia SLI minősítését is, a tápegység két darab 6-tűs és két darab 8 tűs csatlakozóval rendelkezik. A tápcsatlakozók között találunk továbbá 6 darab Sata csatlakozót, négy darab 4 tűs Molex csatlakozót, valamint egy Floppy tápcsatlakozót.

A PC Power & Cooling 7 év garanciát vállal a tápegységre, az állítások szerint termék körülbelül 200.000 órát képes működni meghibásodás nélkül. A Turbo-Cool 860-as tápegység várható végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:49
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!