iPon Hírek

Új adattárolók, USB 3.0 -> eSATA átalakító

Dátum | 2010. 07. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A különböző neves gyártók a múlt hónap folyamán bejelentették az összes friss terméküket, így muníció híján most csendesen dolgoznak legfrissebb újdonságaikon. Hogy addig se maradjunk friss termékek nélkül, most az adattárolók piacáról csemegézünk az új egységek között.

Különleges külső merevlemez A-Data módra


Az A-DATA egy USB 3.0-s csatolófelületet használó külső merevlemezzel jelentkezik, amely a Nobility sorozatban kap helyet. Az NH03 kódnévre keresztelt termék egy 3,5 hüvelykes asztali merevlemezt rejt, amely különleges alakú házban kapott helyet. A ház szokatlan dizájnjával a gyártó a rendszer hatékonyabb szellőzését próbálta megoldani, ami a hírek szerint sikerült is. A 150 x 48 x 178 mm-es mérettel és 1 Kg-os súllyal rendelkező termék 256-bites hardveres AES titkosítás segítségével vigyáz adatainkra és egyetlen gomb megnyomásával adatmentést is készít rendszerünkről. USB 3.0-s csatolófelületen használva a maximálisan elérhető adatátviteli sebesség 140 MB/s-os, de az egység természetesen USB 2.0-s és USB 1.1-es portokkal is képes együttműködni, persze jóval szerényebb sebesség mellett.


Az NH03 három év garanciával kerül forgalomba, a termékből 1 TB-os, 1,5 TB-os és 2 TB-os modellek készülnek. A pontos megjelenés és ár egyelőre nem ismert, de ha nagyobb tárolókapacitásra vágyunk, vessünk egy pillantást a Seagate első 3 TB-os külső merevlemezére is, ami sajnos alap esetben USB 2.0-s kapcsolatot használ.

Az Addonics USB 3.0 -> eSATA átalakítóval jelentkezikUgyan nem adattároló, de az Addonics friss terméke sokaknak jöhet jól, de főleg az USB 3.0-s porttal ellátott notebookok tulajdonosainak lehet hasznos. A napokban már bemutattunk egy SATA -> USB 3.0-s átalakítót, ami szintén hasznos kiegészítő lehet, ha merevlemezünket gyorsan, a rendszer megbontása nélkül szeretnénk a konfigurációhoz csatlakoztatni.


Az Addonics megoldása használható asztali számítógéphez és noteszgépekhez is. Az egység segítségével könnyedén csatlakoztathatunk eSATA porttal rendelkező adattárolót az adott szerkezethez, még akkor is, ha az nem rendelkezik USB 3.0-s porttal, ugyanis az átalakító USB 2.0-s és USB 1.1-es csatlakozóval is üzemel, csak lassabban, mint az USB 3.0-val.

A hasznos kis kiegészítő 33,95 dolláros áron érhető el.

A Buffalo Technology sem marad ki a sorból


A gyártó bemutatta RUF2-JVS névre keresztelt pendrive családját, amelynek tagjai a Trend Micro USB Security for Biz szoftvert is tartalmazzák. Az vírusirtó szoftver segítségével a gyártó azt kívánja megakadályozni, hogy a pici hordozható adattárolók egyéb gépről a másikra vigyék az esetleges kártékony kódok által okozott fertőzéseket.


A pendrive-ok 21 x 55 x 9 mm-es mérettel és 15 grammos súllyal rendelkeznek, és USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódnak a rendszerhez. A biztonságos adattárolók fekete, piros és fehér színben lesznek elérhetőek, adattároló kapacitásuk pedig 4 GB-tól egészen 16 GB-ig terjed.


A Buffalo friss pendrive-jai elsőként Japánban lesznek elérhetőek, méghozzá a hónap közepétől kezdve. Az ajánlott végfelhasználói árakkal kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. sebime45
2012.02.16. 13:53
Fordítva nincs ilyen átalakító?: eSATA-USB 3.0
Mert így nagyobb szükség lenne rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!