iPon Hírek

Új adatvédelmi irányelvek a Google-nél

Dátum | 2012. 01. 25.
Szerző | Jools
Csoport | IT VILÁG

A Google új adatvédelmi irányelveinek szellemében az egyes felhasználókra vonatkozó minden információt összesít. A cég jelenleg hetven különböző adatvédelmi elvet ajánl különféle szolgáltatásaihoz, ami „némiképp bonyolulttá” teszi az ezek közt való eligazodást, indokolta a döntést el Alma Whitten adatvédelmi igazgató. „Míg egy maroknyi adatvédelmi elvet jogi vagy mások okokból továbbra is külön fogunk kezelni, a többit egyesítjük egyetlen fő irányelvbe.” Ahogy kifejtette, ez egyáltalán nem újdonság, világviszonylatban egyre rövidebb és egyszerűbb szabályzatokra van igény, és gyakran előfordul, hogy több különböző termékre egyetlen adatvédelmi szabályzat vonatkozik.


Mindez azonban azt is jelenti, hogy a Google egyesíti az egyes felhasználókról rendszerében fellelhető összes adatot, bármely forrásból származzanak is ezek, és mindezt fel is használja a különféle funkcióknál. Az adatok ígéretük szerint nem adják el, és a hatóságokkal is csak bírói utasításra osztják meg, azonban más következménye is lesz az összevonásnak: az adatok segítségével személyesebbre szabják a keresési eredményeket, illetve az ezek alapján behatárolt érdeklődési körnek megfelelően érkeznek majd a célzott reklámok.

A Google nagyon óvatosan áll az adatvédelem kérdéséhez a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) tavaly lefolytatott nyomozása után. Októberben végül abban egyeztek meg, hogy az FTC a következő húsz évben figyelemmel kíséri a cég adatvédelmi tevékenységét.

A változások világszerte március elsején lépnek hatályba, és a cég a felhasználókat ezekről külön e-mailben is értesíti. Az új szabályzat itt olvasható. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. patrik2991
2012.01.25. 19:11
Mikrobi: Esetleg rólad. (egy facebooktalan)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm patri...
2012.01.25. 19:14
A többi se különb. ahhoz "guglitlannak" kellene lenni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Apolitosz
2012.01.25. 20:58
#1 az a hír akkora ferdítés hogy az nem igaz. Annyi adatot tárol mindenkiről amennyit szemetelt a falra (plusz képek/privát beszélgetések). Érdekes módon letöltöttem én is és képekkel együtt lett 4MB. Ha vki rendetlen ne csodálkozzon ha takarítás során sok szemét gyűlik össze...

nem vagyok se az FB ellen, se mellette, csak ésszel kell használni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zord01
2012.01.25. 21:24
3 dolog.

Akár milyen adatvédelmi szabályzatot fogadnak el, a nagy multicégek, google, apple, az összes android gyártó mobilcég, facebook így is úgy is két könyökkel túrkál az ember személyes szférájában, és lopja az adatait, meg mindent rögzít.

Ezért nincs okostelefonom, facebookom, stb.
Ettől függetlenül simán hiszem, hogy már rólam is van 1000 oldal anyaguk. Ahhoz, hogy ne legyen nem szabad semmilyen aktív elektronikai eszközt használni. Mobil, telefon, GPS, internet. Ez meg viszont ma már barlanglakásnak számít.

2. Én magam nem tudnék magamról 1000 oldalnyi infót összeszedni, és három

3. Gyün a nagy tesó, meg 1983
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zord01
2012.01.25. 21:25
Az a szép, pár éven belül mindenki zsarolható lesz, aki valaha ült számítógép előtt, és töltött már le akár csak egy nyamvadt mp3-at is.
Vagy csak simán okostelója van, és parkolt már tilosban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!