iPon Hírek

Új Aerocool PC ház, Lan partyra járóknak

Dátum | 2011. 01. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Aerocool RS-4 névvel egy új, közepes torony formátumú PC házat mutatott be, amelyet a gyártó kifejezetten azoknak ajánl, akik sűrűn járnak Lan partyra, ezért sokszor hurcolják magukkal saját konfigurációjukat. Az új termék tetején egy méretes fül segíti a felhasználót a ház cipelésében, így a PC-t könnyebben, kényelmesebben cipelhetjük egyik helyről a másikra.


A 475 x 200 x 475 mm-es mérettel rendelkező RS-4-es kuckó piros-fekete dizájnnal érkezik és összességében jól felszerelve, megfelelő mennyiségű bővítőhellyel áll a felhasználók rendelkezésére. Az előlapi kivezetések között - amelyek ezúttal a ház tetején helyezkednek el, hogy jobban kézre essenek, amennyiben a PC-t a földön és nem asztal tetején tároljuk – minden szükséges csatlakozó megtalálható. A gyártó mérnökei egy ventilátorfordulatszám-szabályzót, egy 58 az egyben kártyaolvasót, valamint két darab USB 2.0-s és egy eSATA portot helyeztek el az újdonság tetején a már megszokott audió csatlakozókon kívül. 5,25 hüvelykes bővítőhelyből összesen négyet kapunk, míg 3,5 hüvelykes bővítőhelyekből hat darab áll rendelkezésre, két külön részre bontott merevlemez kereten belül. A HDD bővítőhelyeket azért osztották két részre, hogy könnyedén kivehető legyen az, amelyik éppen útban van egy hosszabb videokártya beszerelésekor. Az egyes bővítőhelyek természetesen ezúttal is szerszámmentes szerelhetőséget biztosítanak. CPU szerelőablak is van van az alaplapi tálcán, így a processzor és a processzorhűtő cseréjéhez nem kell az egész alaplapot kiszerelni a házból.


Az új PC ház két darab 140 mm-es átmérőjű ventilátorral érkezik, amelyek közül egy a ház elején, az előlap mögött, egy pedig a ház tetején lapul. A ház oldallapján további két ventilátort is találunk, amelyek már piros ledes világítással és 120 mm-es átmérővel rendelkeznek. A tápegység ezúttal is a ház hátulján, alul helyezkedik el, de a ház hátulján folyadékhűtő rendszerek beszerelését könnyítő furatokat is találunk, szám szerint kettőt.

Az Aerocool RS-4 hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, a termék ajánlott végfelhasználói ára pedig 79,99 euró magasságában fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. twollah
2011.01.13. 10:08
Aerocool cool.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Heroes27
2011.01.13. 10:22
A foganttyú CM Storm Scout koppintás De nem néz ki rosszul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. markangabo...
2011.01.13. 10:22
Ritka ronda. A Silverstone mutatott be számomra tettszetős házat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Turai
2011.01.13. 10:42
Vajon miért bonyolítják/rondítják el ennyire az új házakat...
Mára közel sem hasonlítanak a 4-5 évvel ezelőtti számítógépházakra.
Ha ennyire sokk felesleges alapanyaggal rendelkeznek inkább csinálhatnának egy fekvőházat amiben bőven (5,25 = 8db külső) van hely.
Biztos lenne rá kereslet főleg, hogy ha a mostanában egyre tekintélyesebb súlyú alkatrészekre gondolunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. lajthabala...
2011.01.13. 10:54
Turai
A fekvő ház pazarló. Egy mai íróasztal általában 65-80cm mély. Ha ebből egy fekvő ház elvesz 40-50-et, akkor a felhasználó úgy fogja érezni, hogy leszorítják az asztalról, főleg, ha kinyitja az optikai meghajtót. Az asztalokhoz álló házakhoz tervezett kiegészítőket lehet kapni, a fekvő házat oda nem tudod beszijazni, betenni. Fekvő ház a 120-180cm széles lábhelyből is sokat venne el, az asztal lábai közt egyik oldalon a 4 gurulós/függesztett fiók, másik oldalon a fekvő ház, mondjuk még két fiókkal, hogy ki legyen használva a hely, és ott szorongsz középen 0-60cm helyen.

A lakásodban sem szeretnél 50x50 cm-t a gépnek áldozni a földön. Ráadásul a fekvő házban a DVD meghajtó is max 20cm-re van a földtől, ami nagyobb por-terhelést, és mélyebb hajolást jelent lemezcserekor.

A fekvő ház egy elvetélt öltet volt, ami kihalt a puttonyos monitorokkal. Lehet beszélni HTPC házról, ami a DVD meghajtó vagy rádióerősítő helyére pályázik, és szerverekről, amik a szekrényben szintén fekszenek, de irodai környezetben semmi értelme egy full ATX fekvő háznak. Nem is tudom, honnan jött az ötlet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Vendég-Ven...
2011.01.13. 11:36
A fekvő háznak is vannak (voltak) előnyei - egy mindenképp. Mégpedig az, hogy egy jól megtermett videokártya vagy CPU-hűtő nem terheli annyira az alaplapot. Sajnos az előnyök itt ki is fújnak.

Nekem különösen azok a reklámképek tetszettek, amelyeken a monitort az átlag kb. 18 cm magas fekvő házon helyezték el. Esküszöm, aki ilyet csinált, életében nem használt még így számítógépet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. jozsefm
2011.01.13. 11:42
Igy első ránézésre : egy nagyobb VGA esetén kapásból ki kell venni a középső HDD bövitőkeretet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. polarx
2011.01.13. 12:47
lajthabalazs.: ki beszél irodai környezetről? amúgy meg irodai környezetbe valszeg nem is fognak ~20e-s házakat venni oda jó 7e-s ház is amibe már táp is van.

Vendég-Vendög.: haveromnál is pont a gépházon volt a monitor, kezdetben crt aztán késöbb lcd.. de mi a baj ezzel? semmi baja nem lesz tőle.. amúgy nem nagy terhelést jelent egy kilós hűtés a lapnak, csak úgy mellékesen.

egyébként de sok szép por fogó van rajta tök fölöslegesen..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. noPublicFG
2011.01.13. 13:59
csúnya és drága, maradok az 5000 ft-os kategóriánál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. polarx
2011.01.13. 14:08
esküszöm ha volna megfelelő anyagom, gépem hozzá saját gépházak sorozat gyártásába fognék, "ócsóóéé, jót esetleg még szépet is" szlogennel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. lajthabala...
2011.01.13. 14:59
polarx
Szerintem te még nem voltál irodai környezetben. IBM, DELL és HP gépeket szoktat használni, és kevés drágább házat lehet kapni a piacon, mint amiben azok vannak. Ha megnézed, mit tesznek bele, akkor a ház ára 30-100e Ft körül mozog...

De én azt mondtam, hogy sem irodába, sem otthonra nem jó a fekvő ház. LAN-partyra meg úgysem viheted fekve, mert nem birod el, tehát pont amikor mozgatod, akkor állni fog a ház.

És ha saját házat szeretnél sorozatban gyártatni, de nincs több milliárd forintod a gépekre, emberekre, engedélyekre, anyagokra, reklámra..., akkor ha letetted az érettségit, felvételizz ipari formatervezőnek, vizsgázz jól, TDK-zz, tanulj nyelveket, pályázz meg külföldi ösztöndíjat, vegyél részt projektekben, és ha már neved lesz a szakmában, akkor add be az önéletrajzod egy céghez, akinek a gyártástechnológiája és piaci pozíciója megengedi, hogy költséghatékonyan tudjon a számítógépházaddal megjelenni a piacon.

Másik lehetőség, hogy diplomád megszerzése után az egyetemen maradsz, PhD-hallgató leszel, csinálsz egy szabadalmat az ötleted alapján, és azt adod el valakinek gyártásra.

De mindkettőhöz több kell, mint megálmodni, hogy neked milyen ház lenne jó. Próbálkozhatsz moddinggal is, vannak jó kis közösségek, pld radikalmod.hu
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. reednow
2011.01.13. 17:42
Üdv!

Az a véleményem, hogy egy számítógépház tetején egy vaskos, masszív fogantyú az egyik leghasznosabb kialakítás, amit ilyen téren kitalálhattak, nem is értem, hogy miért nem így gyártják már alapból ezeket. Szerintem felesleges ennek előnyeit felsorolni, egy biztos: nem csak LAN-partyra járók örülnek neki!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dlaccc
2011.01.13. 23:50
Csúnya, fogantyú is béna rajta..ink maradok az NZXT vulkánomnál..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Vendég-Ven...
2011.01.14. 17:52
polarx:

"haveromnál is pont a gépházon volt a monitor, kezdetben crt aztán késöbb lcd.. de mi a baj ezzel? semmi baja nem lesz tőle"

A háznak és a monitornak biztos nem lesz baja tőle. De próbáld csak ki, hogy a monitorodat mostantól egy 18 centi magas piedesztálra teszed és úgy nézed - hamar rájössz, mi ezzel a baj. Legalábbis akkor, ha nem játékra használod, hanem pl. írásra, programozásra stb.

"amúgy nem nagy terhelést jelent egy kilós hűtés a lapnak, csak úgy mellékesen."

Amíg csak áll, addig nincs gond. Mihelyt elkezded mozgatni (pl. kocsiban, de adj' isten buszon szállítani), az egykilós hűtő tehetetlensége már többszörös erővel feszítheti az alaplapot. Persze ált. kibírja, mégsem ilyen mechanikai igénybevételre tervezik. Ezért érdemes fektetve szállítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. polarx lajth...
2011.01.15. 09:13
egy nyáron irodába dolgoztam, szerkesztőségbe mac-ek (amik egy lehugyozott sóskiflit nem érnek) többi helyen egyszerű p4-ek, xp-vel. és nem kész-egybevett gépek, össze rakottak. mert mint tudjuk legalább fél áron kapni ugyan olyan gépet ami saját kezűleg van össze rakva nem pedig egy hülye cég rakja őket össze.

nem, nincs annyi pénzem stb stb. érettségim van, rendszergazda szakon van de olyan a szak mint az elöbb említett mac gépek. nyelvekkel elvagyok, értek a 3dsmaxhoz meg a ps-hez ezen kívül még jó néhány felhasználói buherálással, de asszem nem gyártok házakat max saját kezűleg fából mint ahogy a mostani házam is alakulgat már

Vendég-Vendög: ismerős a szitu, normális szék nélkül szét szakad a hátad a nyakad minden. szobák közt költöztem rendezgettem a soraim és nem tudtam csak egy puffon ülni úgy hogy a monitor fentebb volt az asztaltól kb ahogy írtad 20 centire ezen kívül még a puff is alacsonyabb mint az irodai szék hát 3 napot bírtam aztán megőrültem.viszont ha valamivel. lényeg a lényeg hogy én azt hitetm arra mondtad hogy nem bírná el a ház. erre írtam amit írtam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zuzo
2011.08.02. 09:46
Sziasztok, tudja valaki hogy honnét lehet megrendelni a házat?
Fontos lenne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!