iPon Hírek

Új akció-RPG: Mars

Dátum | 2009. 03. 10.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Egy teljesen új sci-fi RPG van készülőben PC-re és PS3-ra, a fejlesztő pedig a Spiders Games. Kiadóra egyelőre még nem talált a Mars, de a San Francisco-i Game Connection 2009-en minden esélye meg lesz rá, hogy elnyerje valamelyiknek az érdeklődését.


A játék 200 évvel azután játszódik, hogy kolonizálták a Mars bolygót. 70 év óta már a levegő is alkalmas lett emberi belélegzésre, ám a bolygó megtréfálta a telepeseket, Nap körüli pályája módosult, ami azt eredményezte, hogy a Nap sugárzása halálos mértékű lett a bolygó felszínén.

A sugárzás miatt a lakosok elkezdtek mutálódni és két csoportra oszlottak. "Gyakorta megosztottak, máskor ugyanaz ellen az ellenség ellen harcolnak, de egy közös biztosan van bennük: mindketten egy új korszak követei."


A karakterek kidolgozása, a ritmikus harcok és az egészen egyedi környezet egy nagyon kellemes, intuitív ötvözete akciónak és az RPG kalandnak. A valóban innovatív játékélmény kulcsai a Spiders-nél pedig a következők:

Két karakter közül választhatunk, akiknek különböző története gyakran egybefonódik. Mindkettőnek más-más képességei vannak: a Seth faj kiváló elit katonákból áll, míg a Pandora pusztító mágiával képes élni. A környezet itt meghatározó, gyakran beleszól a játékba, akár villámokkal vagy bármi más módon, de nem várt helyzeteket képes teremteni egy harc közben is. A Mars egy igazán eredeti utazással lep meg minket egy olyan föld szívébe ahol hiába a futurisztikus technológia, a túlélés mégis bizonytalan a vörös bolygó extrém kondíciói miatt.


A történet által felfedezhetjük saját magunkat egy olyan politikai intrikákkal átszőtt világban, ahol a komplex összetűzések a felek között segítenek megérteni a helyet ahol utazgatunk. Számos szkriptelt jelenet van a játékban, amik jó néhány felejthetetlen pillanattal kecsegtetnek.


A harc látványos és dinamikus. Az összecsapások nem hosszúak, viszont kihasználják a környezet nyújtotta lehetőségeket.
Mint tudjuk a napsugarak halálosak, ami annyit tesz, hogy ha ügyesek vagyunk ezt ellenségeik legyőzéséhez könnyedén fel is használhatjuk. Így például lyukat üthetünk a tetőbe felettük, vagy tükröket is felhasználhatunk.
Ha képesek vagyunk alkalmazkodni a világhoz, minden esélyünk megvan a túlélésre és arra, hogy egy emlékezetes kalandot éljünk meg a Mars-on.

További információkért és screenshotokért irány a hivatalos honlap.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Svindler
2009.03.10. 20:18
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Menthix
2009.03.10. 20:45
Nekem bejön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Roninka
2009.03.10. 22:25
már a könyökömön jönnek ki ezek a bugyuta rpg -k.. halomra adják ki őket, hihetetlen.. már nagyon unalmas..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Sytyx
2009.03.10. 23:02
Az a baj, hogy ami meg jó volt, azt sikerült elcseszni:
NWN2: Storm of Zehir
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Fix3r
2009.03.11. 07:56
Azért érkezett pár jó darab is: Mass Effect, Fallout 3...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fuse
2009.03.11. 11:36
Nem jon be
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!