iPon Hírek

Új, alacsony fogyasztású Intel platform

Dátum | 2008. 04. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A tavalyi Computex alkalmával a VIA egy rendkívül kisméretű x86-os PC-t mutatott be, amely nem volt nagyobb, mint egy bankkártya. Maga az alaplap Mobil-ITX formátummal rendelkezett, az egység 600 MHz-es VIA C7-es processzorral és egy chipből álló lapkakészlettel volt felvértezve, amely integrált videó vezérlővel is büszkélkedett. Az IDF alkalmával most az Intel mutatott be hasonló alaplapot azzal a különbséggel, hogy a gyártó új kisméretű egysége még kisebb, mint a VIA korábban bemutatott Mobil-ITX alaplapja.


Az Intel új alaplapja a vállalat Moorestown processzorait fogadja majd, a Moorestown egységek tulajdonképpen a jelenlegi Silverthorne processzorok utódai lesznek. A bemutatott alaplap kisebb, mint egy bankkártya, a demo darabon ugyan még nem voltak elhelyezve a szükséges chipek, de ránézésre már kivehető, hogy az alaplap egy processzornak, egy lapkakészlet chipnek, valamint egy 3G-s chipnek, WiFI vezérlőnek, Bluetooth adapternek és GPS vevőnek ad majd helyet, egyszóval teljes értékű megoldás lesz.

A Moorestown platformra épülő egységek valamikor 2009 és 2010 között jelennek meg kereskedelmi forgalomban, ezek a készülékek lesznek az Intel első mobiltelefon-mérettel és képességekkel felruházott eszközei. A vállalat tervei szerint a Moorestown platform üresjáratban tized annyit fogyasztanak majd, mint a Menlow platform, amely a tegnapi nap folyamán indult hódító útjára Centrino Mobile márkanév alatt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások